TEKİRDAĞ’DA TEK GENÇ FEST RÜZGÂRI

TEKİRDAĞ’DA TEK GENÇ FEST RÜZGÂRI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Tekirdağ Gençlik Festivali’nin (Tek Genç Fest) ilk günü birbirinden keyifli ve heyecanlı etkinliklere sahne oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen ve Tekirdağ’ın genç nüfusuna hitap eden Tekirdağ Gençlik Festivali ile 19 Mayıs coşkusu Süleymanpaşa sokaklarından tüm Tekirdağ’a yayıldı. Gençlik Festivali açılış töreni ile başladı

BAŞKAN YÜCEER: “BU FESTİVALİ TEK GEÇERİM”

Tekirdağ’da gençleri buluşturan ve 2 gün boyunca Tekirdağ’da eğlencenin merkezi olacak TEK GENÇ FEST, Sahil Dolgu Alanda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Sevgili gençler, sizler için muhteşem bir festival hazırladık. Bu yıl, ilkini gerçekleştireceğimiz TEKGENÇFEST ile güzel Tekirdağ’ımıza, yepyeni bir soluk getiriyoruz. İlgi çekici ve heyecan dolu etkinlikler, rekabetin kıyasıya yaşandığı turnuvalar ve coşkunun doruğa ulaştığı konserlerle TEKGENÇFEST’i geleneksel hale getireceğimizin müjdesini de şimdiden sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan böyle, sizlerin istek ve önerileri doğrultusunda Tekirdağ’da gençler için yeni bir dönemi başlatıyoruz. Genç kardeşlerim, sizlerin dinamizmi ve enerjisiyle Tekirdağ’ı bir gençlik şehri haline getireceğiz. Hepinize eğlence ve coşku dolu anlar dilerim. Sizlerin de dediği gibi: Ben de, “bu festivali tek geçerim” dedi. 

Konuşmaların ardından kurdele kesilmesi ile TEK GENÇ FEST’in startı verildi. Halk oyunları gösterisi, Bando resitali ve Dalış gurubu tarafından Türk Bayrağının açılmasıyla açılış töreni renklendi. 

SPOR MÜSABAKALARINDA KIYASIYA REKABET YAŞANDI

TEK GENÇ FEST etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yelken Yarışları, yarış mesafesi 1919 Metre, 19 Erkek ve 19 Kızın yer aldığı Cross Kadınlar Ve Erkekler Atletizm Yarışı ve Sokak Basketbolu Turnuvası ile gençler arasında sonunda dostluğun kazandığı kıyasıya bir rekabet yaşandı. Karete, Tekvando ve Judo Gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. İlk hamlesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer tarafından gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında ise genç ve dinamik beyinler usta işi oyun hamleleriyle izleyenleri hayran bıraktı.

GENÇLER, ÇALIŞTAYDA TEKİRDAĞ’I KONUŞTU

TEK GENÇ FEST’te gençlerin düşüncelerini özgürce ifade etmelerine imkân sağlayan en önemli etkinlikler arasında yer alan ‘Genç Düşünce Çalıştayı’nın ilk gün oturumunda gençler Tekirdağ’ı konuştu. Gençlerin gözünden Tekirdağ, gençlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden beklentileri gibi konular genç ve dinamik beyinlerce masaya yatırıldı, öneriler sunuldu, yapılması gereken çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.   

FESTİVAL KORTEJİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KALABALIĞA SAHNE OLDU

TEK GENÇ FEST’in açılış gününde gerçekleştirilen festival korteji daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kalabalığa ve renkli görüntülere sahne oldu. Coşkunun hiçbir zaman eksik olmadığı kortejde Bando eşliğinde, Bisiklet grupları, Gaziler, Halk Oyunları Grupları, Amatör Spor Kulüpleri, Dans Grupları, Üniversite Öğrenci Grupları, Sivil Toplum Kuruluşları, gençler ve vatandaşlar yer aldı. Tekira AVM önünden başlayan kortej Hükümet Caddesi üzerinden bando ile birlikte marşlar ve sloganlar eşliğinde Sahil Dolgu alanda son buldu. Festival meşalesinin yakılması ile heyecan ve coşku bir kat daha arttı.

BAŞKAN YÜCEER: “GENÇLERİN UFKUNU AÇMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Festival alanını dolduran binlerce gence hitap eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’ın genç ve dinamik nüfusuna yönelik dolu dolu bir festival programı düzenlediklerini belirterek, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Bizler de Tekirdağ’ın suyuna, toprağına, çiçeğine benzeyen gençlerin ufkunu açmak için yola çıktık. Bu festivalin şehrimizin tanıtımına katkı sunmasına, kent ekonomisinin işlerliğinin artmasına ve her şeyden önce gençlerin geleceğe daha fazla umutla bakmasına katkı sunacağına inanıyorum. Bu sayede yaşama daha sıkı bağlarla tutunacak gençleri, Tekirdağ’ın ekonomik, sosyal ve kültürel yapısıyla daha iyi harmanlayacağımız kanaatini taşıyorum. Böylesi kapsamlı organizasyonların başta turizm olmak üzere birçok alanda Tekirdağ’ın marka değerini ve işlevselliğini yükselteceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra kuracağımız Gençlik Yaşam Merkezleri ile gençlerin vakit geçirebilecekleri, sosyal becerilerini geliştirebilecekleri ve eğitimlerine destek olabilecekleri mekânlar, kütüphaneler, ortak çalışma alanları ve çamaşırhane hizmeti sağlayacağız. Gençlik akademileri kuracağız. Bu merkezde, gençlere yönelik sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere var olan sosyal, ekonomik ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmek ve bunları hayata geçirmek amacıyla kuluçka merkezi içerisinde açık inovasyon platformları kuracağız. Ayrıca, bilişim, yazılım, yapay zekâ gibi konularda projeler geliştiren ve uygulanabilirliği yüksek olan, yenilikçi fikirlere yatırım kapsamında gençlere bilişim sermayesi vereceğiz. Gençlerimize yönelik düzenleyeceğimiz kamp organizasyonları, doğa keşfi ve eğitici aktiviteler ile onların sosyal ve kişisel becerilerini geliştirmesine destek vereceğiz. Artık eğlence zamanı, artık müzik zamanı. Değerli sanatçımız Edis az sonra sizlerle birlikte olacak. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi. 

EDİS GENÇLERİ COŞTURDU

TEK GENÇ FEST’in ilk gün finalinde ünlü pop sanatçısı Edis sahne aldı. Birbirinden hareketli ve sevilen şarkıları ile gençleri coştursan Edis, Tekirdağ’da unutulmaz bir gecenin yaşanmasında başrol oynadı. Tekirdağ’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Ünlü Şarkıcı Edis, “Tekirdağ’da müthiş bir atmosferle karşılaştım. Gençlerin enerjisi gerçekten çok yüksek. Ben de ekibimle birlikte bu enerjiyi daha da yükseltmek için buradayız. Tekirdağ’a gelmemizi ve bu güzel atmosferde sizlerle birlikte olmamızı sağlayan değerli başkanımız Dr. Candan Yüceer’e de teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. TEK GENÇ FEST’e hoş geldiniz” şeklinde konuştu. 

Sahil dolgu alanını dolduran binlerce genç, Edis’in şarkılarına eşlik etti, müziğin ritmi ile coştu ve festival coşkusunu doyasıya yaşadı. 

 



Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ’ RÜZGÂRI

TEKİRDAĞ’DA EYPİO VE OĞUZHAN KOÇ RÜZGARI ESTİ

ÜÇ KARDEŞ BİRDEN ERKEKLİĞE ADIM ATTI

ÇERKEZKÖY’DE TÜRK MÜZİĞİ KOROSU SANATSEVERLER İLE BULUŞUYOR

TEKİRDAĞ’DA TEK GENÇ FEST RÜZGÂRI

YILIN EN’LERİ ÖDÜLLERİNİ RENKLİ BİR TÖRENLE ALDI