TEKİRDAĞ'DA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

TEKİRDAĞ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Günü'nü Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde kutladı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Günü'nü kutlamak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde bir program düzenledi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Günü'nü Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde kutladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, "Otizm, artan yayılım hızıyla kuşkusuz yaşadığımız dönemin en önemli insani sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu nedenle otizmli bireylerin fark edilmesi ve toplumun tüm kesimlerince kabul görüp tam anlamıyla bir farkındalık oluşturulması için Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan tarihi Dünya Otizm Farkındalık Günü ve ayrıca bununla birlikte Nisan ayı da Dünya Otizm Farkındalık Ayı olarak ilan edilmiştir" dedi. 

ŞİİRLER OKUDULAR VE ŞARKI SÖYLEDİLER

Programda otizmli bireyler öğretmenleri eşliğinde şiirler okudular ve şarkılar söylediler. Programın ardından Vali Aziz Yıldırım, otizmli bireylerin yaptığı resim ve el işlerinin sergilendiği stantları gezdi ve stanttaki öğretmenlerle sohbet etti. Otizme dikkat çekmek amacıyla platform üzerine el baskısı yaptı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Sahil Güvenlik 88 Komutanı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ülkü Uslu'nun da katıldığı programda otizmli bireyler, öğretmenleri ve aileleri de yer aldı.



MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI