Tekirdağ

Tekirdağ Haberleri

TEKİRDAĞ'DA ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

TEKİRDAĞ

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Öğretmenler Günü Tekirdağ’da kutlandı. Vali Aziz Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü programı öncesinde Atatürk'ü görme şerefine ulaşmış, İsmet İnönü ile hasbihal etmiş 95 yaşındaki emekli öğretmen Bahriye Adalı ile sohbet ederek Öğretmenler Günü kutladı ve programı birlikte izledi. 

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız’ın okunmasının ardından Emekli Öğretmenler adına Atıf Balkan’ın  konuşmasıyla başladı. 

Ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Öğretmen Rasim Fatih Soysal bir konuşma yaptı. 

Sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan şunları söyledi; 

ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 yılında 'Başöğretmen' unvanı verilmesi vesilesiyle 1981 yılından bu yana Tekirdağ'ımızın tüm okul ve kurumlarında görevlerini sevgiyle  yerine getiren öğretmenlerimizi, mesleklerini fedakârlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı tebrik ediyor ve Millî Eğitim Ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize, aramıza hoş geldiniz diyor,  mesleki ve özel hayatlarında başarı ve mutluluklar diliyorum.”  

Ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı okundu. Sonrasında il genelinde öğretmenlik mesleğine yeni başlayan 627 öğretmeni temsilen 23 öğretmen yemin etti. 

HİZMET ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ 

Yemin edilmesinin ardından yıl içinde emekliye ayrılan 36 öğretmeni temsilen ilçelerimizden programa katılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri taktim etti. Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi. 

ÖDÜLLER VERİLDİ 

Sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programın sunulmasının ardından tören sona erdi. 

 
 

 



Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ' ÖĞRETMENLER YEMİN

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI