Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TEKİRDAĞ’DA ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

TEKİRDAĞ’DA ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Tekirdağ’da düzenlenen ‘Öğrenme Şenliği’ne Vali Aziz Yıldırım’da katılarak şenliğin açılışını yaptı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların ve ürünlerin sergileneceği, oluşturulan tanıtım stantlarında üretimin fiilen uygulamalı olarak sunulacağı ‘Öğrenme Şenliği’nin açılışını yaptı.

KURSİYERLERİN YAPTIKLARI SERGİLENDİ

Süleymanpaşa’da Sahil Dolgu Alanı’nda açılışı yapılan Öğrenme Şenliği'nda kursiyerlerin yaptıkları el sanatları, ipek kozası, moda tasarım, ahşap yakma, rölyef, sepet örücülüğü, ebru sanatı vs. gibi ürünler ve kursiyerlerin yaptıkları daha pek çok ürün sergilendi.

Şenlikte AFAD, İş-kur, Kızılay, Yeşilay, KADEM, Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi ve Engelsiz Yaşam Derneği’nin tanıtımı stantları da yer aldı.

Açılışa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Jandarma Komutan V. Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Halk Eğitim Merkezleri müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan, Halk Eğitim Merkezleri ve Hayat Boyu Öğrenme Haftası hakkında bilgiler verdi.

VATANDAŞLARIMIZ BU EĞİTİMLERİN HEPSİNE TALEBE OLUYOR

 Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Hepimizin bildiği bir söz var beşikten mezara kadar ilim öğrenmek. Biz böyle bir kültürün, böyle bir inancın mensuplarıyız. O açıdan baktığımızda öğrenmenin yaşı yoktur diye düşünmemize yeterli bir sebep. Demek ki en küçük yaşlardan evde eğitim almamızdan bu tarafa ömrümüzün sonuna kadar öğrenmek ve insanın kendisini geliştirmesi mümkündür. Burada örgün ve yaygın eğitimden bahsettik. Vatandaşlarımız bu eğitimlerin hepsine talebe oluyor. Diplomalarını, sertifikalarını alıyor. Burada aldığımız her bir eğitim kursiyerlerin hayatına şekil veriyor. Öğrendiklerimizi ne zaman hayata yayabilirsek, hayatımızı onunla dizayn edebilirsek işte o zaman o konuda eğitilmiş oluyoruz.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ…

Hayat Boyu Öğrenme Eylem Planı kapsamında ‘Öğrenme Şenlikleri’ düzenlenmektedir. ‘Öğrenme Şenlikleri’ Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarca düzenlenen öğrenme faaliyetlerine katılımı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür.

Bu kapsamda,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin, ilgili resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen ‘Öğrenme Şenliği’ hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesini, tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlayacaktır. Bugün, Tekirdağ’ımızın 11 ilçesindeki Halk Eğitim Merkez Müdürlükleri’nin açmış olduğu kurslarda, eğitim alan kursiyerlerimiz, öğrendiklerinin neticesi olarak ortaya çıkardıkları ürünleri sergileme imkanı bulacaklar. Yaptıkları ürünlerin sergilenmesi, kursiyerlerimizi motive edecektir.

BU EĞİTİMLER,  VATANDAŞLARIMIZIN BİREYSEL-SOSYAL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAKTADIR

Halk Eğitimi Merkezlerinde aldıkları eğitimlerle vatandaşlarımız, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirme imkanı bulmaktadır. Bu eğitimler,  vatandaşlarımızın bireysel-sosyal gelişimine katkı sağlamaktadır. Eğitim çağı dışındaki vatandaşlarımızın da eğitime erişimi artmaktadır. Ebeveynlerinin eğitim seviyesinin artmasıyla çocuklarımızın da akademik başarıları artmaktadır. Bununla birlikte, kursiyerler Halk Eğitim Merkezlerimizin hem kültür, sanat eğitimleriyle vakitlerini iyi değerlendirmekte, hem de iş edindirmeye yönelik kurslarımızla kendilerine bir işyeri açmak, ailelerine, kendilerine gelir getirici meslekler edinmek imkânına kavuşmuş olmaktadırlar. ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu’ temel anlayışımızdan hareketle ve ‘öğrenmenin yaşı yoktur’ düsturuyla her zaman, her yerde ve herkese eğitimi gaye edinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarının, bir yıl boyunca sürdürdükleri eğitim faaliyetlerinin sergileneceği ve çeşitli canlı uygulamalarını sunulacağı Öğrenme Şenliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

Ardından Süleymanpaşa ilçemizde Halk Eğitim Merkezleri’nde açılan okuma yazma kurslarını ve Açık Öğretim Lisesi’ni tamamlayarak belge ve diploma almaya hak kazanan kursiyerler ile öğrencilere sertifikalarını Vali Yıldırım taktim etti. Belge ve diplomam taktiminin ardından program halk oyunları gösterileri ve canlı müzik dinletisi ile devam etti.

Gösterilerin ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler kurdele keserek Öğrenme Şenliği’nin açılışını yaptı. Sonrasında Vali Yıldırım, sergiyi gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.



HACİVAT KARAGÖZ OYUNU SİHİRLİ LAMBA TEKİRDAĞ’DA

KÜLTÜR SANAT KURSLARI DEVAM EDİYOR

SÜLEYMANPAŞA HALK EĞİTİM MERKEZİ SPOR KULÜBÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

YILIN ‘EN’LERİ YARIŞMASINDA BİR HAFTA DAHA GERİ DE KALDI

ÇERKEZKÖY'DE 8 DERSLİKLİ ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU YAPTIRILACAK