TEKİRDAĞ’DA MODEL FABRİKA KURULMASINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TEKİRDAĞ’DA MODEL FABRİKA KURULMASINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde, Vali Aziz Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda Model Fabrika kurulumuna yönelik değerlendirme yapıldı.

Model Fabrikalarda işçilik, hammadde, enerji ve süreç verimliliği konularında işletmecilere ve personellere gerçek bir üretim ortamında deneysel eğitimler veriliyor. Türkiye'de şu anda 8 OSB’de Model Fabrika bulunuyor. 7 Model Fabrika da 2022 ve 2023 yıllarında kurulup faaliyete geçecek. Bunlardan biri de Tekirdağ’da kurulacak. Bu doğrultuda, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde Model Fabrika Kurulmasına Yönelik Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, ilçe kaymakamları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Daire Başkanı Gültaş Kıran Battal, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Ankara Modern Fabrika Müdürü Ufuk Kaya,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve OSB Başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım; “Bugünün dünyasında daha az enerji tüketen, daha az su tüketen, daha az insan gücü kullanan, daha az karbon salınımı yapan, daha az belki hammadde kullanan, daha az çevreyi kirleten bir üretim söz konusu.  Biz elimizde var olanı artık daha itinalı kullanmak mecburiyetindeyiz. Yeni teknolojiler bunlara kapı açıyor. Bizde bu yeni teknolojilerden faydalanmak mecburiyetindeyiz. Çünkü yeni teknolojiler hem daha az girdi kullanıyor, hem birim başında daha yüksek üretim sağlıyor. “ dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Daire Başkanı Gültaş Kıran Battal ve Ankara Modern Fabrika Müdürü Ufuk Kaya, model fabrika hakkında bilgi verdi.

Toplantı, Tekirdağ’da kurulacak olan Model Fabrika hakkında istişare yapılması ile sona erdi.

 



BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR

MİNT CAFE VE RESTAURANT ÇERKEZKÖY’DE HİZMETE GİRDİ

MODEL FABRİKA KURULUMU HAKKINDA JAPONYA MERKEZLİ SMC TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜLDÜ