TEKİRDAĞ'DA İZCİLER DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik ‘Doğa Yürüyüşü’ etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak yetiştirmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu kapsamda Tekirdağ'da şelaleleri, tarihi kalesi ve yeşilin her tonunu barındıran bitki örtüsüyle ülkemizin önemli alanlarından olan doğal yaşamın birini de içinde barındıran Ganos Dağlarına Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Karacakılavuz Mimar Sinan Camii İmam Hatibi ve Tekirdağ Diyanet İzci Sorumlusu Mücahit Demirkaya liderliğinde ve Naip Mahallesi Camii İmam Hatibi Şerif Kır rehberliğinde gençlere yönelik doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Lider Demirkaya yaptığı açıklamada; "Faaliyetimiz 37 izcimizin ve 7 liderimizin katılımı ile 950 rakım ve 5 kilometre yürüyüş parkuru ile planlanıp rota Naip Kalesi olarak seçilmiştir. İzcilerimize ilk yardım eğitimi ve doğadaki yaşam ile tehlike anında ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler verildi. Akabinde yürüyüş rotası başlayarak sorunsuz bir şekilde tamamlandı ve daha sonrasında izcilerimiz ile öğle namazını Naip Mahallesi Camii'nde eda ettik. Faaliyetimiz öğrencilere yaptığımız sucuk ekmek ikramıyla sona erdi." İfadelerine yer verdi.

 



TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI