Tarih: 17.03.2023 15:18

TEKİRDAĞ'DA DEPREM ÖNLEMLERİ KONUŞULDU

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği toplantıda uzmanlar tarafından beklenen Marmara Deprem’inde alınan ve alınacak önlemleri masaya yatırdı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara Deprem’inde alınan ve alınacak önlemleri masaya yatırdı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Türk halkı olarak her türlü zorluğu ve sıkıntıyı birlik ve beraberlik içerisinde aşmayı bilen bir milletiz. Deprem sonrası oluşturulan sevgi, birlik, beraberlik ve yardım zincirinde biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yerimizi aldık. Tüm imkânlarımızı deprem bölgesi ve depremzede vatandaşlarımız için seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinden insani yardımlara, altyapı onarım hizmetlerinden depremzede ailelerimizin misafir edilmesine kadar, deprem bölgesi ve depremzede vatandaşlarımız için her alanda çalışıyoruz. En son depremzede vatandaşımızın ihtiyacı karşılanana kadar da yardım ve hizmetlerimiz devam edecek. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.” dedi.

Deprem bölgesi ve depremzede vatandaşların yanında olmaya devam ederken diğer taraftan Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olması gerçeğinden hareketle kenti depreme hazır hale getirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Albayrak bu kapsamda önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları önemli projeleri de tek tek sıraladı. Başkan Albayrak şunları kaydetti:  

İLETİŞİMİN KESİNTİSİZ SAĞLANMASI

"Deprem sonrasında birimlerimiz arasında iletişimin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için 5 adet telsiz röle istasyonuna ek olarak 6’ncı istasyon kurulmuş, radyolink ve röle sayısı arttırılmıştır. Kapsama alanı çalışması sonuçlarına göre 3 adet operatör kulesi kiralanarak istasyon sayılarının 9 adete çıkarılması için çalışmalar başlatılmıştır. Öte yandan uydu iletişimi kapsamında ise 15 adet uydu telefonu alınacaktır. Uydu interneti kullanımı ile ilgili altyapı çalışmaları başlatılmıştır. Deprem sonrasında yerinde ve mobil sağlık hizmetleri verilebilmesi, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve dezenfeksiyon işlemleri için gerekli planlamalar yapıldı. Deprem sonrası olası enerji kesilmesine bağlı olarak su kesintisi yaşamamak adına İlçe merkezlerine su temini sağlayan büyük terfi merkezleri ve kuyulara jeneratör koyma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Kalan tesisler içinde jeneratör koyma işlemleri devam etmektedir. Trakya Belediyeler Birliği işbirliği ile bilim insanları, akademisyenler ve teknokratlardan oluşan Deprem Çalışma Grubu oluşturulması ile ilgili çalışmalarımıza başladık.  

AKTİF OLARAK YER ALACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması planlanan Marmara Deprem Konseyi projesinde de aktif olarak yer alacağız. İTÜ ile yapılan çalışmalar kapsamında Belediyemizin Afet ve Acil Durum Strateji Planlarımız mevcuttur. Bu planları yeni tecrübeler ve yeni gözlemler kapsamında tekrar revize ediyoruz. Kandilli Rasathanesi ile protokol yaparak başlattığımız kuvvetli yer hareketçi ağı kurulumuna devam ederek sayılarını arttırıyoruz. Bu kapsamda belediyemize kurulan yapısal alarm sistemi projesine sanayi alanları, enerji tesisleri gibi üniteleri de dâhiletmeyi planlıyoruz. 2022 yılında il bütününde başlattığımız ‘Olası Deprem Kayıp Tahminleri Projesi’ni 2023 yılında tamamlanmayı hedefliyoruz. Afetler ve acil durumlarda kullanılacak gerekli ekipman ve malzemelerin yer alacağı Arama Kurtarma Araçlarımızın sayısını artırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın kent yaşamında rahat nefes aldıkları, sosyalleştikleri ve spor yaptıkları semt parklarımız, afet yaşanması halinde aşevi, tuvalet-duş vb. işlevlere sahip çadırkent alanlarına dönüştürülecek. Olası depremlerden sonra afetzedelerin acil ve kişisel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Mobil Fırın, Mobil Aşevi ve Mobil Duş gibi üniteleri temin edeceğiz.

Afet sonrası dönemde sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde afetzedelere ulaştırılması amacıyla mobil sağlık hizmetleri, yerinde sağlık hizmetleri, bulaşıcı hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalar ve dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra sokak ve ev hayvanlarına veterinerlik hizmetleri verilebilmesi için gerekli planlamalar yapılarak eylem planı oluşturuldu. Deprem sonrasında çocukların bakımı için çocuk kreşleri kurmayı planlıyoruz. bireylere ve çocuklara yönelik olarak sosyal destek etkinliklerinin yanı sıra psiko-sosyal destek verilmesiyle ilgili çalışmalara da başlandı. Olası bir deprem sonrası yaşanacak olan her türlü olumsuz duruma karşı depremzede vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve gerekli yönlendirmelerin yapılması noktasında önemli rol üstlenecek olan çözüm noktalarını şehrin stratejik noktalarında konumlandırmayı planlıyoruz. 

DEPREM ÇALIŞMA GRUBU HAKKINDA

Tarihi-Kültürel miraslarda oluşabilecek riskleri önleyecek ve kültür varlıklarımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak yapım ve proje işlemlerini hassasiyetle yürütmekteyiz. İlçe belediyeleri, üniversiteler, STK’ler, meslek odaları ve kurumlardan oluşan Deprem Çalışma Gurubu ile ilimizle olası afetler öncesinde etkili bir şekilde hazırlık yapma konusunda yol haritası oluşturmayı hedefliyoruz. Olası bir afet sonrası kurulacak olan kriz yönetim merkezlerinin etkin ve aktif bir şekilde görev yapabilmesi ve alınacak önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesinin sağlanabilmesi için TESKİ’ye bağlı mevcut şantiye alanları kriz yönetim merkezi olacak şekilde organize edilecek. 

Afet yönetim merkezlerinde, afet sonrası yol haritasını yönetecek, işleyiş ve planlamada etkin rol alacak olan en az Genel Müdür seviyesinde karar verici üst düzey yöneticilerin görevlendirilmesi sağlanacak. Sonuç olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ı depreme hazır hale getirmek için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Şu anda tek ve en önemli gündem maddemiz deprem ve Tekirdağ’ın depreme hazır hale getirilmesi. Tüm halkımızın da desteğiyle bu konudaki projelerimizi hayata geçireceğiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —