TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CEM AVŞAR BAKANLIKLARDAKİ UYGULAMALARA SERT ÇIKTI!

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CEM AVŞAR BAKANLIKLARDAKİ UYGULAMALARA SERT ÇIKTI!

Bakanlıklardaki yanlış uygulamalara dikkat çeken DEVA Partili Avşar; “Utanmazlığın son perdesi!”, dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar Meclis’te yaptığı basın toplantısında bakanların yanlış ve tutarsız söylem ve eylemlerine dikkat çekti. Avşar, devletin hükümet elinde çocuk oyuncağına döndüğünü ve kirli ilişkiler ağıyla yönetildiğini söyledi. Liyakatsizliğin, ehliyetsizliğin, adam kayırmacılığın, rantın, haksız kazancın diz boyu olduğunu söyleyen Avşar, bakanlardan örnekler vererek hükümetin hesapsız işleriyle devletin şirazesinin kaydığını söyledi.

BAKANLIKLARDAKİ YANLIŞ UYGULAMALARA DİKKAT ÇEKEN DEVA PARTİLİ AVŞAR; “UTANMAZLIĞIN SON PERDESİ!”, DEDİ.

“Sonda söyleyeceğimi başta söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.”, diyen Avşar; “Devlet; hükümetin elinde çocuk oyuncağına dönmüş, kirli ilişkiler ağıyla yönetilmektedir. Milletin tevdi ettiği makamlar, nöbetleşe değişimli oturulan rant koltuklarına çevrilmiş, ikbal kavgalarına meze edilmiştir. Liyakatsizlik, ehliyetsizlik, adam kayırmak, rant, haksız kazanç diz boyu!”, şeklinde konuştu.

“ESKİ BAKAN TURHAN, KUZEY MARMARA OTOYOLU İŞLETMESİNİN EN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİYKEN, TİCARİ İLİŞKİ İÇİNDE OLDUĞU BAKANLIĞA BAKAN OLARAK ATANIYOR VE BAKANLIK SONRASI TEKRAR O GÖREVİNE GERİ GELİYOR.” 

Avşar, örneklerle açıklamalarına şöyle devam etti. “Eski ulaştırma Bakan Cahit Turhan, 2016 yılında-sürekli duyduğumuz ve devletin el ballı ihalelerini alan- Limak, Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketlerinin ortalığındaki Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin en üst yöneticisi olarak çalışmaktayken 10 Temmuz 2018’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görevlendiriliyor. Yani iki yıl yönettiği şirketi denetleyen en üst kurumun başına getiriliyor. Bu görevde 21 ay kalıyor ve 27 Mart 2020’de Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevine son veriliyor ancak Turhan, koltuğunda oturduğu Bakanlığın denetlediği Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin CEO’luğuna geri dönüyor.”

“SAYIN BAKAN, KILIFINA UYDURARAK BAKANLIĞINIZ SÜRECİNDE AYNI İŞLETMEYE ASTRONOMİK VE TUTTURULMASI İMKANSIZ SAYILARDA ‘İLAVE ARAÇ GEÇİŞ GARANTİLERİ’ VERDİNİZ Mİ? NEDEN SUSUYORSUNUZ?”

Avşar, Turhan’ın konsorsiyumun en üst düzey yöneticisiyken, ticari ilişki içinde olduğu bakanlığa bakan olarak atandığını ve bakanlık sonrası tekrar o görevine geri geldiğini. Ayrıca iddia edildiği ve Sayıştay raporlarında da doğrulandığı üzere bakanlık sürecinde aynı işletmeye astronomik ve tutturulması imkansız sayılarda ‘ilave araç geçiş garantileri’ verdiğini söyledi.

Avşar; “Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesi 2016 yılında yapılmış ve 16 Eylül 2019 tarihinde yapılan sözleşme değişikliği ile yatırım maliyeti ve araç garanti sayısı artırılmış, sözleşme süresi uzatılmıştı. Bu değişiklikler, başlangıçta verilen 1,9 milyar dolar gelir garantisinin 5,8 milyar dolara çıkmasına neden olmuştu.”, şeklinde konuştu.

“SAYIN BAKAN, DEVLET KAYNAKLARIYLA SAĞLADIĞINIZ İMTİYAZLARLA O YAPI İÇİNDEKİ YERİNİZİ VE MENFAATLERİNİZİ Mİ KORUDUNUZ?”

Konuyu özetleyen Avşar, “Devletten ihaleler alan bir yapının üst düzey yöneticisiyken ayrılıp o yapıya ihale veren bakanlığın başına geçiliyor ve o yapıya ihaleler veriliyor, lehine işler yapılıyor, araç geçiş garantileri arttırılıyor sonra ayrılıp o yapının başına tekrar geçiliyor, Olay bu!”, dedi.

Devlet kaynaklarıyla imtiyazlar sağlanan bir yapı içindeki yeri ve menfaatlerin garantilendiğini söyleyen Avşar, “Bunun adı nedir? Halkın takdirine bırakıyorum, böyle bir ilişki ağında imtiyazlar vermek, kayırmak, kamu kaynaklarını peşkeş çekmek doğal değil mi? Olası değil mi?”, şeklinde ifadeler kullandı.

“BU DURUMA, KAMU GÖREVİNDEN AYRILANLARIN YAPAMAYACAKLARI İŞLER HAKKINDA KANUN 2.MADDESİ KISIT GETİRDİĞİ GİBİ, BU DURUM ETİK DE DEĞİL, DEVLET YÖNETİMİYLE DE BAĞDAŞMAZ.”

Avşar; “Mevcut iktidarı her ne kadar yasa, etik değerler, devletin kutsiyetti bağlamıyorsa da Kamu Görevinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanun 2.maddesi bunun için kısıt getirdiği gibi, etik de değil, devlet yönetimiyle bağdaşmaz.”, dedi. 

“BU İŞİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ.”

 “Hemen ardından bilindik tedbir, habere erişim engeli geliyor.”, diyen Avşar, eski bakan Turhan’a şöyle seslendi; “Sayın Bakan, kamuoyuna açıklama yapmak zorundasınız. Sessiz kalarak, basının sesini kıstığını zannederek bu olaydan sıvıştıramazsınız. Şunu da söyleyeyim, habere erişim engeli getirebilirsiniz ama bize erişim engeli getiremezsiniz. Bu işi gündemden düşürmeyeceğiz.”

“SAYIN BAKAN, BU KOCA ÜLKENİN SİZİ GÖNDERECEK PARASI YOK MUYDU?”

Bakan Uraloğlu’nun bir firmanın özel uçağıyla yurtdışı seyahatine değinen Avşar; “Başka bir Bakan, ticari ilişki içinde olduğu firmanın özel uçağıyla yurtdışı seyahatine gider ve bunu Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanı olduğunu unutarak “sözleşmede vardı”, sözleriyle savunur. Koca ülkenin sizi götürecek bir uçağı yok muydu? Sizi gönderecek parası yok muydu? İhalede var diye yüklenicinin uçağıyla giderken nasıl rekabetten bahsedeceksiniz?”, dedi.

“SAYIN BAKAN, MİLYONLARCA ASGARİ ÜCRETLİ, EMEKLİ, YOKSUL İHTİYAÇ SAHİBİ DEĞİL Mİ?”

Avşar, Bakan Şimşek’in ihtiyaç diyerek 24 milyona ihale ettiği bakanlık binasının müştemilatı ve tuvalet tamiratını eleştirerek.” Başka bir Bakan, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle milyonlarca emekçinin boğazını sıkarken diğer taraftan 24 milyona bakanlık binasının tuvaletlerini ve müştemilatını yeniler ve bunun ihtiyaç olduğunu söylüyor. Milyonlarca asgari ücretli, emekli, yoksul ihtiyaç sahibi değilmiş gibi.”, şeklinde sorular yöneltti.

Avşar, başka bir Bakan’ın, giderayak devletin kamu özel iş birliği marifetiyle milyonlarca € zarara uğratıldığını ve bir kısmının kendi maharetiyle kurtardığını söylediğini ve açıkça kamunun nasıl zarara uğradığını şu sözlerle itiraf ettiğini ifade etti; “kamu-özel iş birliğinde yapılan 18 şehir hastanemizin 25 yıllık bedeli 322 milyar €’du. 322 milyar € olan bu bedeli, en çok 27,5 milyar € ile sınırlandırdık ve böylece şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik.”

Avşar; “Sayın Bakan şayet bu, bütçeye bir yükse ki; siz de bunu kabul ediyorsunuz. Bu yükü adrese teslim ihalelerle devletin-milletin sırtına kim yükledi?”, şeklinde konuştu.

“BİR GECE DE SİZİ İSTİFAYA KADAR GETİREN SÜREÇ NEDİR?”

Özhaseki’nin bir gece yarısı istifasını dile getiren Avşar; “Başka bir Bakan çıkar, “çalışıyoruz” twetinden 5 saat sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ve “Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim” ve “bir lokma haram yemedim” diyerek bir gece vakti affını ister ve adeta içerideki ihale ve rant kavgasını ifşa eder.  Sayın Bakan, deprem bölgesindeki ihalelerde kimin menfaatleri korunuyor? Kiminle ters düştünüz? Bir gece de sizi istifaya kadar getiren süreç nedir?

“8 YIL İÇİNDE 2 KİŞİ ARASINDA 4 KEZ AYNI BAKANLIK DÖNÜP DÖNÜP EL DEĞİŞTİRDİ.”

Avşar, kendilerinin “dönüşümü”, şehirlerin dirençli kentler olsun diye kullanıldığını sanırken, iktidar, bakanlık koltuklarında dönüşümlü oturmayı kast ettiğini, 8 yıl içinde 2 kişi arasında 4 kez aynı bakanlığın el değiştirdiğini, adeta oyuncağa dönüştüğünü, 22 yıllık iktidar 8 yılda 2 kişi arasında dönüp dönüp bakanlık koltuğunu değiştirdiğini ve buna rağmen kadro hareketi olmaktan bahsediyorsa bu ancak kötü bir espri olarak anlaşıldığını söyledi.

“Son nöbet değişimini devralan Sayın Kurum oluşturduğu mağduriyetleri unutmuş gibi. Haber vermek istiyorum.”, diyen Avşar; Sayın Kurum, madem tekrar görevdesiniz, o zaman sorumluluğunuz devam ediyor.

“SAYIN BAKAN, MADEM “YAPI KAYIT BELGESİ” VERDİNİZ NEDEN YIKTIRIYORSUNUZ? EĞER DEPREME DİRENÇLİ YAPILAR DEĞİLSE NEDEN YAPI KAYIT BELGESİ VERDİNİZ?” 

Avşar; “Davul zurnayla getirdiğiniz, seçim vaadi yaptığınız imar affıyla büyük umutlarla verdiğiniz “yapı kayıt belgeleri” yine sizin hesapsız işlerinizden dolayı büyük bir mağdur kitle oluşturdu, haberiniz olsun!”, dedi. 

Madem yapı kayıt belgesi verdiniz neden yıktırıyorsunuz? Eğer depreme dirençli yapılar değilse neden yapı kayıt belgesi verdiniz? Emekçi teyzenin elindekiyle avucundakiyle tarlasının başında yaptırdığı 2 gözlü evi neden yıktırıyorsunuz?”, şeklinde konuştu. 

“100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİYLE EV HAYALİ KURDURDUNUZ, EVLERİN YERİNDE YELLER ESİYOR!”

“Sayın Bakan, bir seçim öncesi, fakirin umutlarıyla oynayarak 100 Bin Sosyal Konut Projesiyle ev hayali kurdurdunuz”, diyen Avşar; “evlerin yerinde yeller esiyor, bu insanlarımız mağdur, haberiniz olsun! “, dedi.

“250 BİN KONUTLA CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ DİYEREK İLAN ETTİĞİNİZ “İLK EVİM İLK İŞYERİM” PROJESİNİN AKIBETİ NEDİR?”

Avşar, yine bir seçim öncesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi diyerek 2 yıl içinde teslim etmeyi vaat ettikleri 250 bin konutluk “İlk Evim İlk İş Yerim” Projesi için çoğu yerde yer tespitleri bile yapılmadığını ve insanlarımızın mağdur olduğunu söyledi.

“İSTANBUL’DA 1000’LERLE İFADE EDİLEN BİNALAR KENDİLİĞİNDEN YIKILIYOR, HALK MAĞDUR, HABERİNİZ OLSUN!”

Kurum’un, İBB adaylığı sürecinde verdiği vaatlere değinen Avşar, “Sayın Kurum, İstanbul seçimlerinin adaylık sürecinizde İstanbul depreminin bir beka sorunu olduğunu, 650 bin konut yapacağınızı söylediniz ve depreme karşı birçok vaatte bulundunuz. 

Evet, kazanmadınız ama şimdi, bu işlerden doğrudan sorumlu Bakan’sınız, İstanbul’da 1000’lerle ifade edilen binalar kendiliğinden yıkılıyor, halk mağdur, haberiniz olsun!”, şeklinde konuştu.

“SAYIN BAKAN, BU İŞİN ŞAKASI YOK ÖNÜMÜZ KIŞ, İNSANLARIMIZ KONTEYNERLERDE, ÇADIRDA YAŞIYOR.”

Avşar, Bakan’ın son günlerde deprem bölgesini gezdiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceklerini söylediklerini ifade etti.

 Avşar; “Bu işin şakası yok önümüz kış, insanlarımız konteynerlerde, çadırda yaşıyor. Bu şekilde ikinci bir kışı atlatamazlar, mağduriyet iyice artar, haberiniz olsun!”, dedi.

“İKTİDAR ŞUNU İYİ BİLSİN Kİ, ENSELERİNDEYİZ!”

Avşar, sözlerinin sonunda sorumlu muhalefet anlayışımız gereği, İktidarı denetleyecek, yanlışları, eksiklikleri, hataları söylemeye devam edeceklerini söyledi. Avşar; “Milletimizi bu açlık, yoksulluk, hukuksuzluk ve geri kalmışlıktan kurtarana kadar, hak ettiği refah düzeyine kavuşturana kadar, konuşmaya, çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

İktidar şunu bilsin ki, enselerindeyiz, aman ha yanlış yapmayın!”

 



DEVA PARTİLİ AVŞAR: RANT İÇİN ORMANLIK ALANLAR YAKILDI MI?

DEVA PARTİLİ AVŞAR: BİNALARIMIZIN EN AZ YARISI DEPREME HAZIR DEĞİL

MİLLETVEKİLİ AVŞAR: CAN ATALAY BİR ONUR VE SAYGINLIK MÜCADELESİDİR

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN ‘AİLE SAĞLIK MERKEZİ’ İÇİN ÇAĞRI:

MİLLETVEKİLİ AVŞAR OKULLARDAKİ KAYIT ÜCRETİNİ SORDU