TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KALP SAĞLIĞI ÖNLEMLERİ

TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KALP SAĞLIĞI ÖNLEMLERİ

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, 10-16 Nisan tarihleri arasında kutlanacak ‘Kalp Sağlığı Haftası’ ile ilgili açıklama yapıldı.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, 10-16 Nisan tarihleri arasının ‘Kalp Sağlığı Haftası’ olarak kutlanacağını açıkladı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Türkiye'deki ölümlerin yüzde 86'sının bulaşıcı olmayan hastalıklar kaynaklı olduğu ve çoğunlukla kalp damar hastalıkları, diyabet, kanserler, kronik solunum yolu hastalıklarının neden olduğu belirtildi. Her iki ölümden birinin kalp damar hastalıkları nedeniyle olduğu ve bu erken ölümlerin yüzde 80'inin önlenebilir nitelikte olduğu ifade edildi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, 10-16 Nisan tarihleri arasının ‘Kalp Sağlığı Haftası’ nda yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kardiyovasküler hastalıkların çoğunun risk faktörleriyle mücadele edilerek engellenebileceği ve davranışsal risk faktörlerinin, yani sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol kullanımının koroner kalp hastalığının yüzde 80'inden sorumlu olduğu kaydedildi.

SİGARA VE ALKOL KULLANIMINDAN KAÇINMAK

İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol kullanımından kaçınmak gibi basit önlemlerle kalp ve damar hastalıklarının riskinin azaltılabileceğini açıklarken, toplumun yaşlanması, stres, sosyal ve ekonomik faktörler, kültürel değişiklikler ve kalıtsal faktörlerin de kardiyovasküler hastalıkların diğer belirleyicileri olduğuna dikkat çekti. 40 yaş üstü her birey için kardiyovasküler riskin hesaplanması ve varsa davranışsal risk faktörlerine uygun müdahaleler ile kalp krizi, inme, kalp yetmezliği ve diğer komplikasyonların gelişmesini önleyebilecek tedbirlerin alınması da Sağlık Müdürlüğü tarafından önerildi.



ÇOSB KAPAKLI DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI