Politika

Politika Haberleri

TBMM’DE BEYAZ ÇAY BİLMECESİ

TBMM’DE BEYAZ ÇAY BİLMECESİ

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Genel Kurul’da Kürsüye manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve beyaz çay ile çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde kürsüye beyaz çay, manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve beyaz çay ile çıktı. Milletvekili Aygun, hazırlanan bütçe hakkında, halkın bütçesi ve sarayın bütçesi arasındaki farkı göstermek için kürsüye çıktığını ifade etti. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde iktidarı sert eleştirdi. Aygun, eline aldığı özel siyah kutuyu gösterip, vekillere dönerek, “Size bir bilmecem var. Bu kutunun içinde ne var” diye sordu. Vekillerden “Yüzük var, altın var, hayat var" diye yanıtlar geldi. Aygun, yanıtların doğru olmadığını vurgulayarak, “Hiçbiriniz bilemediniz; bu pırlanta kutusu içerisinde pırlantadan daha değerli bir ürün var. Saray’da tüketilen beyaz çay var.  20 gramı 226 TL; yani kilosu 11 bin 300 TL. Bir asgari ücretlinin bunu alması için en az iki ay çalışması gerekiyor. Peki kim tüketiyor? Sarayın başındaki zat tüketiyor” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 bütçe görüşmeleri ile ilgili şunları kaydetti:

“Bu bütçe, Saray bütçesi ile halkın bütçesi arasındaki kopuşun resimdir. Bu bütçe israfın bütçesidir. Bu bütçe, halkın değil, zenginlerin cebini dolduran bütçedir. Her akşam, bakraçta gelen manda yoğurdunu, birkaç kaşık yulaf, birkaç kaşık kestane balı, 4-5 tane de Medine hurması ile karıştırıyormuş Sayın Cumhurbaşkanı. Çocuklar yatağa aç giriyor, anneler bayat ekmek, bayat simitleri çocuklarımızın beslenme çantasına koyuyor. Cumhurbaşkanı’na buradan sesleniyorum, kestane kebap, acele cevap. Bunun maliyetini biliyor musunuz?

SARAY’IN MANDA YOĞURDU, MEDİNE HURMALI ARA ÖĞÜNÜN MALİYETİ 2200 TL

Bu şifa reçetesinin 4 kişilik bir aileye en iyimser bütçesi 2 bin 220 lira. Yani bir asgari ücretli ara öğünde bunu almak isterse, ana öğünlerde aç kalır! 

BAYAT EKMEĞİ GÖSTERDİ

Saray beyaz çay tüketirken, milletimiz sabahları fırınların önünde bir gün önceden kalan bayat ekmeği, bayat simidi alıp onu tüketmeye çalışırken birileri de refah içinde; sefa, şatafat, her türlü israfın olduğu yerde yaşıyor” diye tepki gösteren Aygun, vatandaşın sıkıntılarını anlattı. 

ÜCRETSİZ SÜT PROJESİNİ KALDIRDINIZ

Çocuklarımız derslerine aç gidiyorlar; öğle yemeği vermiyorsunuz, ‘verin’ dedik,ücretsiz dağıtılan süt projesini de kaldırdınız. Elinize, gözünüze, yüzünüze dursun ya, çocuklarımıza bir sütü bile reva görmediniz. 

Simidin tanesi 5 lira olmuş. Hatırlarsanız, bir zamanlar simit-çay edebiyatı yapanlar şimdi o vatandaşları simit alamaz hâle getirdiler. Simit ve çayla iktidara gelenleri yine simitle çayla gönderecek bu halk, merak etmeyiniz.

Özetle, Saray’a ballı yoğurt, vatandaşa ise kuru ekmek. Saraya hurma, halkın bütçesine vurma. Çiftçiye, memura, esnafa, öğrenciye yok; faize ve ranta çok.

6 YAŞINDAKİ KIZA YAPILAN EZİYET

Bu ülkede çocuklar aç, öğle yemeği vermediğiniz gibi eğitim haklarını da vermiyorsunuz.  6 yaşındaki çocuğumuzun cinsel tacize maruz bırakıldığı olay nelerin üstünün örtüldüğünün göstergesidir.    2023 sizin son bütçenizdir. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan."



Anahtar Kelimeler: BEYAZ BİLMECESİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!