HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

SU FİYATLARINA İNDİRİM TEKLİFİ REDDİLDİ

SU FİYATLARINA İNDİRİM TEKLİFİ REDDİLDİ

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı, TESKİ genel kurulunda su fiyatlarıyla ilgili olarak AK Parti grubu olarak verdikleri indirim teklifinin CHP`li Meclis Üyeleri`nin oylarıyla reddedildiğini söyledi.

AK Parti Çerkezköy ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı, AK Parti grubu olarak TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Kurulu`nda su fiyatlarına yönelik teklif ettikleri yüzde 25`lik indirim oranının, CHP`li Meclis Üyeleri`nin oylarıyla reddedildiğini açıkladı.

Pazartesi günü yapılan TESKİ Genel Kurulu`nda AK Partililer tarafından su fiyatlarında indirim teklifinde bulunduldu. TESKİ tarafından belirlenen su tarifelerinde 1-10 metreküp arasındaki ilk baremin 5 metreküp artırılması ve ilk 500 litre suyun ücretsiz olması son olarak yüzde 25 oranında ise indirim teklifinde bulunan AK Partililer`den Sait Yazı, "Seçim öncesinde tüm partilerin su fiyatlarıyla ilgili vatandaşa indirim taahhüdü vardı. AK Parti olarak bizim de vardı. Buna istaneden TESKİ genel kurulunda AK Parti olarak su fiyatlarının yüzde 25 indirilmesini talep eden bir teklifte bulunduk. Maalesef CHP`lilerin oylarıyla teklifimiz reddedildi. Gerekçe olarak ise 500 litre ücretsiz suyla birlikte bu teklifimizin su fiyatlarındaki indirimde yüzde 45`i bulduğu gösterildi."diye konuştu.

İŞTE SAİT YAZI`NIN DA İMZALADIĞI AK PARTİ`NİN TEKLİFİ

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan su ücretleri tarifesindeki 1-10 metreküp arasındaki ilk baremin 1-15 metreküp olarak düzenlenmesi ve her 2.5 metreküp suyun 500 litresi insani su hakkı kapsamında değerlendirilerek ücretsiz olacak şekilde hesaplanması ve su ücretlerinde yüzde 25 oranında bir indirime gidilmesi talep edilmektedir. Ayrıca Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan Atıksu ücretlerinde yüzde 25 oranında bir indirime gidilmesi arz ve talep edilmektedir.

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI