Gündem

Gündem Haberleri

İÇİMİZDEKİ GÜÇ STRES!

İÇİMİZDEKİ GÜÇ STRES!

Çetin Group İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Uzmanı İlayda Vardar, herkesin çekindiği `Stres`in olumlu kullanılması halinde, insanı ileriye taşıyabileceğini söyledi.

Çetin Group Personel Servis ve Lojistik Hizmetleri tarafından personel servis şoförlerine yönelik "Stres Yönetimi`nde Ustalık" konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminerde konuşan İnsan Kaynakları (İK) ve Kurumsal İletişim Uzmanı İlayda Vardar, stresin doğru yönetilmesi  halinde faydalı olabileceğini belirtti.

STRES YÖNETİMİ`NDE USTALIK

Bugün saat 10.00`da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılışını Personel Servis ve Lojistik Hizmetler Müdürü Ufuk Tetik yaptı. Çetin Group Personel Servis Hizmetleri bünyesinde çalışan şoförlerin katıldığı seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulunan Tetik`in ardından İK bölümünden iletişim uzmanı İlayda Vardar, konuştu. Stres Yönetimi`nde Ustalık, konusunda konuşan Vardar, "Olumlu yönetildiği zaman stres içimizdeki bir güç, insanı ileriye götürür."dedi.

STRESİ OLUMLUYA ÇEVİRİRSEK BİZİ İLERİ GÖTÜRÜR

Eğitimde stres ve yönetilmesi konusunu anlatan Vardar, stresörler, strese sokan faktörler ve stresin olumlu bir harekete çevrilmesi konuları üzerinde durdu. "İçimizdeki güç stres" diyen Vardar, şunları söyledi: "Stres bizi harekete geçiren şey. Doğru yönetilirse, merak ve heyecan bir ivme kazandırır.  İleriye gitmemize neden olur."dedi.

STRES DOĞRU YÖNETİLMEZSE HASTA EDER

Stresin olumlu yönleri üzerinde duran Vardar, olumsuz yönlerini de anlattı. Zaman zaman, katılımcılarla örneklemeler yaparak, karşılıklı soru cevap şeklinde eğitimi sürdüren Vardar, "Stresin devamı bizi hasta eder. Stres bakış açısından başka birşey değil. Kişilik tiplerine göre stresin olumluya çevrilmesi mümkündür."diye konuştu.

Seminerde, Vardar`ın sorusu üzerine şoförler en çok trafikteki `Acemi` sürücülerin kendilerini strese soktuğunu dile getirmesi dikkat çekti.

 



Anahtar Kelimeler:

BAYRAMDA 7 MİLYON 519 BİN 428 KİŞİ DEMİRYOLLARINI KULLANDI

ÇATIDA İPE DOLANAN KUŞU İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

KEŞAN’DA MİNİBÜSTEN DÜŞEN KİŞİ 16 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI’NDAN ANIZ YANGINI YASAĞI

EDİRNE’DE TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI