SP BASIN VE HALK BULUŞMALARININ 3’ÜNCÜSÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE YAPTI

SP BASIN VE HALK BULUŞMALARININ 3’ÜNCÜSÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE YAPTI

SP Tekirdağ İl Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Basın ve Halk Buluşmaları’ adlı programın 3’üncüsü Çerkezköy’de Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat’ın katılımıyla düzenlendi.

Tekirdağ’da partisinin düzenlediği ‘Basın ve Halk Buluşmaları’ toplantısının Çerkezköy’deki toplantısına katılan SP (Saadet Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, yazılı ve görsel medyadan dert yandı. Bayat, “Türkiye’de basın kartelleşti. Diğer siyasi partilere ve diğer görüşlere yer vermiyorlar.” dedi.

 

SP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından il genelinde başlatılan ‘Basın ve Halk Buluşmaları’ toplantısının 3’üncüsü Çerkezköy’de yapıldı. Çerkezköy’de bir pastanede düzenlenen ve muhtarlar, STK (Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, Millet İttifakı’nın ortakları ve basın mensuplarının davet edildiği toplantıda SP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Deva Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Metin Gültekin, Saadet Partisi Mahalli İdareler Genel Merkez Sorumlusu ve İstanbul İl Yönetimi Kurul Üyesi Yaşar Kangel, Saadet Partisi Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Resul Gülek, Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan hazır bulundu.

İLÇE VE İL BAŞKANI AÇILIŞI YAPTI

Programın açılış konuşmasını SP Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın yaptı. Aydın,  “Katılımlarımıza çağırdığımız muhtarlarımız STK’larımızın temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerimize toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun.” dedi. Ardından, Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart kısa bir konuşma yaparken, “Değerli misafirler, hepiniz hoş geldiniz sefalar verdiniz. Ayrıca aramızda diğer partilerin temsilcileri de var, hepsine hoş geldiniz diyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Şu anda 81 ilde ve 922 ilçede, bu ay sonu itibariyle bütün alanlardaki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Tekrardan afiyet olsun.” ifadelerini kullandı.

KARTEL BASIN BİZİ GÖRMEZDEN GELDİ

Daha sonra programa katılmak üzere Ankara’dan gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat bir konuşma yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Bayat, partisinin üzerinde hükümet yanlısı basın tarafından bir anti-propaganda uygulandığı söyledi. Sağ partilere basın ayağında bir ayrım yapıldığını ama saha çalışmalarıyla bu durumun üstesinden geldiklerini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Bayat, “Türkiye’de basın kartelleşti. Diğer siyasi partilere ve diğer görüşlere yer vermiyorlar. Kuruluşumuzdan ve Milli Nizam kurulduğundan itibaren basın bizi görmezden geldi. Saadet gibi, Milli Selamet gibi, Refah gibi partiler yokmuş gibi davranıyorlar. Böyle bir durumla karşılaştığımız için biz de sesimizi duyurmak ve halkla buluşup dertlerini dinlemek için saha çalışmalarımızı arttırdık. Elhamdülillah, Milli Selamet’ten beri güçlü bir teşkilat yapımız var ki bu çalışmaları planlı ve tarifli bir şekilde yapabiliyoruz. Erbakan hocamızdan Allah razı olsun. Kuvvetli bir teşkilat modeli kurdu. Bu modeli Türkiye’nin en güçlü teşkilat modelidir. İl ve ilçe modelimizi devam ettiriyoruz.  Dinamik ve genç bir teşkilatımız var. Türkiye’nin en genç teşkilatı bizim teşkilattır. “ diye konuştu.

BU ÇALIŞMALARLA ZİHİNLERİ TAZELİYORUZ

Halkın her görüşünden, partisine dair algıların daha pozitif bir hale geldiğini dile getiren Bayat, şöyle devam etti: “Yine bu tür programlar gerçekleştirmek sebebiyle buradan önce Erzincan, Kütahya, Sivas ve Gümüşhane’deydim. Esnaf ve halkla müzakere ettik. Bundan 5 sene önce gittiğinizde bizimle oturup konuşmuyorlardı. Belli bir algı vardı. Şimdi, artık herkesin canı yanmış olacak ki siyasi parti gözetmeksizin konuşmaya başladı. Halkımız artık gerçekleri görmeye başlamış. Biliyorsunuz ki 2018’de referandumla Başkanlık sistemi seçildi. O dönemde biz de başta olmak üzere siyasi partiler bu sistemin ülkenin menfaatleri ve yönetimi açısından başarılı olmayacağını sıkıntılar doğuracağını ve bununla ülkenin yönetilemeyeceğini defaatle dile getirdik ama tabii halkımız böyle bir karar verdi. İnsanlar şimdi ise bunun netice getirmediğini gördüler. Verdikleri vaatleri yaptıkları taahhütleri yerine getirme imkanları olmadı.” 

ERDOĞAN VAADİNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde de bulunan Genel Başkan Yardımcısı Bayat, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum dönemindeki bir konuşmasında ‘Bir Türkiye hayal ediyorum milli geliri 2 trilyona ulaşmış olsun, hayal ediyorum kişi başı geliri 25 milyon dolar olsun, hayal ediyorum ihracat 500 milyar olsun’ dediler. Fakat ithalat ve ihracat arasındaki 500 milyar dolarlık farkı söylemiyorlar. Yaptığımız ihracatın yüzde yetmişi ithal mallardan oluşuyor.”

EĞİTİMİMİZİN DURUMU ORTADA

Bayat,  eğitim ve akademik yetersizlikten bahsederken yine örnek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir vaadini hatırlattı. Bayat, “Bir Türkiye hayal ediyorum donanımlı erdemli öz güvenli gençler yetişmiş olsun.’ demişti. Eğitimimizin durumu maalesef ortada. Eğitimde başarılı olamadık, geleceğimiz mahvedildi. Eğitim demek ülkemizin bundan sonraki sahipleri, yöneticileri, esnafları, muhtarları, gazeteciler demektir ama iyi bir eğitim maalesef verilmedi gençlerimize. Tabi Ahlak ve maneviyat hepimizin gördüğü bildiği gibi yerle bir oldu. Saygı sevgi kalmadı. Hak hukuk kalmadı. Böyle bir dönem içindeyiz.  Bir Türkiye hayal ediyorum işsizlik yüzde 5 altına düşsün. Günümüzde yüzde 10- yüzde 12. Üniversite bitirmişlerde yüzde 20- yüzde 30 arasında gidip geliyor. Bol miktarda plansız şekilde üniversite açıldı. Kalifiye eğitmen ve öğretim görevlisi olmayınca cahil bir üniversiteli kesim ortaya çıktı. Sonrasında da Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Her üniversiteli iş bulmak zorunda değildir.’ Ee, biz ne için okuyoruz? Her üniversiteli değil her insan iş bulmalıdır.” 

HÜKÜMET HÜKÜMET GİBİ DEĞİL

Hükümetin anti-propagandalarına rağmen sahada Temel Karamollaoğlu’na dair güvenin yükseldiğini, halkın Karamollaoğlu hakkında ‘İş bilen, Temiz  ve Güvenilir bir Adam’ yönünde bahsedildiğini söyleyen Bayat, “Türkiye Cumhuriyetinin 200 değil 2000 yıllık bir devlet geleneğine sahip. Fakat günümüz devlet sisteminde bu geleneğin ortadan kaldırıldı. Bakanlıkların, Amerikan sekreterlik sistemine benzetti ve Bakanların halka değil onları atayanlara karşı sorumlu. Biz 200 değil 2000 yıllık bir devletin mensuplarıyız. Bu hükümet sisteminde bu devlet geleneği ortadan kalktı, devletin hafızası ortadan kalktı devlet aklı ortadan kalktı. Eskiden kallavi birine ‘hükümet gibi adam’ denirdi şimdi Hükümet, hükümet gibi değil.  Eskiden bakanlar vardı şimdi sekreterler var.  Amerika’daki sekreter muamelesi görünüyor. Bizde de buna döndü. Eskiden bakanı başbakan öneriyor, cumhurbaşkanı onaylıyor, halk da millet vekili seçmiş; halka da hesap vermek zorunda olan biri geliyordu. Şimdiyse kimseye hesap vermek zorunda değiller. Sadece kendilerini atayan makama karşı sorumlular.” 

SEÇİM BİTTİ YATIRIMLAR İPTAL EDİLDİ

Devlet planlama teşkilatının kaldırılmasının büyük bir yanlış olduğunu belirtirken hükümetin plansız bir şekilde yatırım yönetimi yaptığını söyleyen Bayat, “Devlet planlama teşkilatı ortadan kaldırıldı. DPT ne iş görüyordu? Ülkenin yıllık kalkınmasını plana bağlıyordu. Ülkenin nereden nereye gideceğine dair hedef koyuyordu. Maalesef bu ortadan kalkınca plansız programsız gelişi güzel yatırımlar aldı başını gidiyor. Hatırlarsanız 2012 seçimlerinde Temel Bey dedi ki ‘Biz gelirsek bu lüzumsuz yatırımların çoğunu durduracağız.’ Bizi yatırım düşmanı ilan ettiler. Seçimler bittikten sonraki ikinci haftada Cumhurbaşkanı birçok yatırımı iptal etmek zorunda kaldı. Neden? Çünkü planı yoktu.”

PARANIN ALIM GÜCÜ KALMADI

Paranın alım gücü kalmadığını söyleyen Bayat, “Asgari ücretle 2019’da 46 teneke 5 litrelik yağ alabilirken şimdi ise 37 teneke alabiliyorsunuz. Ücretin yükselmesinin insanların sosyal hayatını olumlu yönde değiştirmesi gerekirken bugün gelinen durumun tam tersi oluyor.  Bu yıl ödeyeceğimiz borç, anapara olarak 563 milyar, 519 milyar faiz ödeyeceğiz. Bütçemiz 4 trilyon. Birike birike ödenemeyecek noktalara geldi.” dedi.

6’LI MASA BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRME İÇİN BİR ARAYA GELDİ.

6 benzemez tanımını olumsuzluk olarak algılamayan Bayat, 6’lı masanın anlaştığı yegâne konunun ülkenin kötü gidişatına dur demek olduğunu söyledi. Masadaki liderlerin kendi şahsiyetlerini muhafaza ettiğini ve bu sistemi değiştirmek istediklerini vurgulayan Bayat, “Siyasi partilerin birbirini düşman ettiği bir dönemde 6’lı masa Türk Siyaset tarihine geçecek bir olay. Türkiye’nin herkese ait olduğunu ve düşman hale gelmeye gerek olmadığını gösteriyor.”diye konuştu.

ERBAKAN’DAN ÖRNEK VERDİ

Bayat konuşmasının sonunda, Saadet Partisi’nin 5 temel amacı olduğunu belirterek, “İnanmak, Halkın Güçlenmesi, Türk medeniyetinin üstünlüğü, Üreten toplum yapısı ve üreten ekonomi yapısı.”dedi. 

Necmettin Erbakan’ın ‘Bizim milletin Türk medeniyetinin batı medeniyetinden üstün olduğunu bilmesi lazım’ sözü üzerinden batı hayranlığını eleştiren Bayat, Devlet, Üniversite ve Özel sektörün bir arada projeler üretmesi gerektiğini ‘Üçlü bir Sac Ayağı’ şeklinde nitelendirdi. Borcun borçla kapanmayacağını belirten Bayat, üreten bir ülke olmak yolunda hamleler yapılması gerektiğini söyleyerek 5 amaca yönelik örneklerini verdi