ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI MUSTAFA AS, YENİDEN ADAY!

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI MUSTAFA AS, YENİDEN ADAY!

Bugün düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın seçim tarihini açıklayan Başkan Mustafa As, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yeniden aday olduğunu da açıklayarak gövde gösterisi yaptı.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, seçim tarihi belli olan seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Bu sabah Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Hizmet Binası’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Oda Başkanı Mustafa As, seçim tarihini açıklamıştı. As, 23 Ocak 2022 Pazar günü yapılacağını duyurduğu seçimde, kendisinin yeniden aday olacağını da açıkladı. Başkan As,  sabah ki açıklamasında, “Geçtiğimiz Cuma günü yaptığımız yazışmalar sonrasında Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçim tarihi 23 Ocak 2022 Pazar günü olarak belirlendi. Gerek sahadaki arkadaşlarımızla gerekse yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle yaptığımız istişare sonucunda, aday olmak isteyen arkadaşlarımızın da seçim tarihini bilmesi için bugün bu açıklamaları yapıyoruz. 2016 yılından buyana Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkanlık görevini yürütüyorum. Bugüne kadar üyelerimize hizmet verdik, bundan sonrada hizmet etmek için adaylığımı da açıklamak istedim. Aday olan tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullanmıştı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, oda çalışmaları ve başkanlık adaylıklarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

UKOME’Yİ ÇERKEZKÖY’E GETİRDİK

Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle, şoför ve toplu ulaşımla ilgili bilgilerin Tekirdağ’a götürüldüğünü hatırlatan Mustafa As,  “Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra esnaf arkadaşımızın arşivleri Tekirdağ'a gitti. Bundan sonra, Tekirdağ ulaşıma gidip gelmek büyük bir sıkıntı oluyordu. Aynı zamanda zaman kaybı yaşıyorduk. Çerkezköy Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşerek, 2018 Mart ayı itibarıyla Çerkezköy’ümüze UKOME’yi "Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) kazandırdık. Bu açmış olduğumuz birimle hem zaman kaybının önüne geçmiş olduk hem de Tekirdağ'a gitme zorunluluğundan üyelerimiz kurtuldu. Yazışmaları daha kolay yapıyoruz. Özellikle ticari plakalarda yol izin belgesi olsun, çalışma izin belgesi olsun, devirlerde ve model değişikliğini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME biriminde yapılıyor.” dedi.

KURTARICIMIZI YENİLEDİK

Başkan As, çalışmalarını anlatırken, Oda’nın kurtarıcısını da yenilediklerini hatırlattı. “Kurtarıcımız vardı ama yetersiz, küçük kalıyordu. Genelde bizim araçlarımız 27-29-30 kapasiteli. Bu yüzden kurtarıcımızı verdik, yerine daha büyüğünü aldık. Kurtarıcımızla hiçbir ücret beklemeden, esnafımıza 24 saat hizmet veriyoruz.  İnşallah bundan sonra bu hizmeti vermeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.

PANDEMİDEN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMEK İÇİN ÇALIŞTIK

 Pandemi sürecinden esnafın en az şekilde etkilenmesi için gayret gösterdiklerini belirten Başkan As, “Hepimizin bildiği gibi 2020 yılının Mart ayında bir pandemi süreci yaşadık. Bu pandemi süreci bir bir buçuk yıl boyunca, esnafımız gerçekten çok etkilendi.  Biz esnafımızın mağduriyetlerini giderme adına çalışmalar yaptık.  Hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda, esnafın sorunlarına çözüm aradık.  Bu sayede, taksici esnafımız olsun, J plaka, M plaka ve diğer nakliyeci esnafımız olsun çok az bir zararla bu pandemi sürecini atlattık diye düşünüyorum.” dedi.

"KİMSE ELİNİ KOLUNU BAĞLAMIYOR"

Açıklamalarının sonunda korsan taşımacılığa değinen Başkan As, bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. As, “Korsan taşımacılığın her zaman karşısında olduk. Bu konuda, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” derken,  “Gazetede okuduklarımı söylüyorum. Diyor ki ‘Pasif oda’. Şimdi ben buradan sesleniyorum. Pasif oda derken neyi kastetti anlamadım. Pasif oda demek, burası kapalı işe yaramayan. Hiçbir esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyen, sorunlarına çözüm bulmayan oda anlamına geliyor. Bu arkadaşımız ne zaman geldi bu odaya da burada işi olmadı? Veya hangi kuruma gitti de bu kurumlar karşısında kendi işini, ya da sorunlarını halletmedik? Diğer taraftan bakıyorum. Şapka takıp korsanı bitirecekmiş, şapka taksın bitirsin arkadaşlar. Ben ona bir şey demiyorum ki. Herkes her an sahada olabilir, çıkabilir. Ama ben şuradan şunu söylemek istiyorum. Bu arkadaşımız şu anda Servis Araçları Sahipleri Derneği Başkanı. Bunun varlığı yokluğu belli mi. Ben bilmiyorum. Belki sizde benden duyuyorsunuzdur. Bu dernek başkanı. Bunun kimse elini kolunu bağlamıyor. Sen çıkıyorsun da, sen niye çıkıyorsun mu diyeceğiz? Şu anda da o çalışmayı yapabiliriz. Eğer kendine göre çözüm formülü varsa gelsin söylesin yapalım. Dışardan bunları söylemek kolay. Ama bir istişarede olmak lazım. Burada bin 400 esnafımız var. Sorunları görüşüyoruz, çözümü için çalışıyoruz. Kendisi de gelip söyleseydi çözümünü bulurduk.” açıklamalarında bulundu.



Anahtar Kelimeler: ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI MUSTAFA YENİDEN !

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN TEK HANELİ ENFLASYON AÇIKLAMASI

TEKİRDAĞ’DA ANIZ YANGINI

TEKİRDAĞ’DA AYÇİÇEĞİ TARLALARINDAN GÖRSEL ŞÖLEN

TEKİRDAĞ’DA DÖNEL KAVŞAKTAKİ KAZA KAMERADA

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI