SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİR KEZ DAHA TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEK

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİR KEZ DAHA TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEK

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu’nda Tekirdağ’ı temsil edecek.

Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ile TÜBİTAK iş birliğinde Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu’nda Tekirdağ’ı temsil edecek. 

TÜBİTAK Projelerinde birçok kez Tekirdağ’ı temsil etme hakkı elde eden Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri bir kez daha Tekirdağ’ı temsil ederek, MEB ile TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu’nda boy gösterecek.  Danışman öğretmenliğini Selçuk Özel in yaptığı, Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi 9B sınıfından Nihal Bengisu Açar ve Yağmur Akın Çevre ve İklim Değişikliği Ana Alanlı ‘Su Altında Sıcak Devir: Yeşil Deniz Kaplumbağaları’ adlı projeleri ile Tekirdağ’ı temsil etme hakkı elde etti.

Sergi etkinliğinin 26 - 27 Aralık 2022 tarihlerinde, ödül töreninin ise 29 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da yapılacağı öğrenildi. Proje hakkında bilgi yayımlayan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Müdürlüğü, şunları kaydetti: 

PROJENİN ÖZETİ

Son zamanlarda insan faaliyetlerinin hızmlanması sonucu havadaki sera gazı oranının artmasıyla ortaya çıkan yeryüzü, gökyüzü ve denizlerdeki ortalama sıcaklığın artmasına sebep olan küresel ısınma birçok canlıyı etkilediği gibi yeşil deniz kaplumbağalarını da etkiledi. Artan su sıcaklığı, yeşil deniz kaplumbağalarının yumurtalarının kuluçka süresince olması gereken sıcaklıklarını değiştirdiğinden cinsiyetlere de etki etmiştir.

PROJENİN AMACI

Bu projede küresel ısınmanın yeşil deniz kaplumbağalarına etkisi değerlendirilmeye çalışılmıştır. Yeşil deniz kaplumbağalarının ekosistem için büyük bir öneme sahip olması bu projeyi önemli kılmaktadır. Bu projede aktarılması hedeflenen, küresel ısınmadan etkilenen canlılara dikkat çekmektir.

SONUÇ VE ÖNERİLER

Yeşil deniz kaplumbağa popülasyonunun dişileşmeye başlaması, türü nesli tükenme tehlikesine sürüklemektedir. Küresel iklim değişikliğini önlenmesiyle bu durum çözülebilir.

HİPOTEZ

Küresel ısınma yeşil deniz kaplumbağalarını etkilemiştir.

 



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?