SENDİKAYA KARŞI ÇIKAN 3M FABRİKASI İŞÇİLER PROTESTO ETTİ

SENDİKAYA KARŞI ÇIKAN 3M FABRİKASI İŞÇİLER PROTESTO ETTİ

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi’nin örgütlendiği 3M Fabrikası’nda işten çıkarma başlayınca, eylem yapıldı. Sendika Şube Başkanı Günay Özden, “Örgütlenme özgürlüğü Anayasa ve Yasalar tarafından güvence altındadır. "dedi.

Türk-İş sendikasına bağlı Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi üyeleri,  3M fabrikasında  örgütlenme çalışmasına işten çıkarmayla engel olunmasına tepki gösterip, eylem yaptı. Bugün fabrika önünde vardiya çıkışında bir araya gelen işçiler, Şube Başkanı Günay Özden’in de katılımıyla sendikal haklarının engellenemeyeceğini haykırdı.

ENGELLEMEK SUÇTUR

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Çerkezköy’de faaliyet gösteren 3M fabrikasında işten çıkartılan 3 işçi için vardiya çıkışında fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Özden, Değerli Basın Emekçileri ve Değerli Emekçi Kardeşlerim; Çerkezköy Organize Sanayisinde Metal iş kolunda faaliyet gösteren 3M Çalışanları Anayasal haklarını kullanarak Sendikamız Türk Metal’e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü Anayasa ve Yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur!” dedi.

BURADAN 3M YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUZ

Türk Metal Sendikası olarak amaçlarının işyerine güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmek olduğunu söyleyen Günay Özden, şöyle devam etti: “Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir.  Buradan 3M yöneticilerine sesleniyoruz. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın.  Biz örgütlenme sürecini başlattığımız 3M firmasında çok kısa bir zaman da çoğunluğu sağladık ve bizim çoğunluğu sağladığımızı gösteren belge bakanlık tarafından tarafımıza iletildi. Artık 3M firmasında Türk Metal sendikası yetkilidir. Türk Metal Sendikasına üye olan emekçi kardeşlerimizi öğrenen bundan haberdar ve rahatsız olan işveren öncelikle İşçi arkadaşlarımızdan 3 üye arkadaşımızın işine farklı sebepler göstererek son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf Anayasal Haklarını kullandıkları için işine son verildi. Bu yanlışınızdan bir an önce dönün. Biz Türk metal sendikası olarak hak ve adaletten yanayız. Adil çalışma ortamı isteyen bu arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız ve destekçisi olacağız. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor.”

KAVGADAN YANA DEĞİLİZ, BARIŞTAN EMEKTEN YANAYIZ!

İşten çıkarmaya karşı suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Özden, “Biz bugün itibari ile öncelikle Ekmeğinden edilen 3 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin bu hukuk tanımaz kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi olacağız. Avukatlarımız şu an suç duyurusunda bulundular ve haksızlığa uğrayan bu 3 arkadaşımız adına davalarını açmış bulunuyorlar. Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil, barıştan emekten yanayız. Üretmek Kazanmak Kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız, buradan 3M İşverenine sesleniyorum, gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını çiğnemekten vazgeçin yaptığınız bu yanlıştan bir an önce geri dönün. İnsanların Ekmeği ile oynamaktan vazgeçin. Bu gün burada basın açıklamasıyla başlayan eylemimiz gittikçe büyüyecek ve büyüyerek devam edecektir. Bakın size bir kez daha buradan elimizi uzatıyoruz. Bu eli havada bırakmayın bu yanlıştan bir an önce dönün. Biz iyi niyetimizi gösterdik bir adım attık eğer sizin de niyetiniz uzlaşmaktan yana ise sizde bir adım atıp bize bu niyetinizi gösteriniz.” diye konuştu.

YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ

Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, sendika üyesi işçilerin sloganlar attığı basın açıklamasını şöyle tamamladı:

“Artık 3M Firmasında Türk metal sendikasının bayrağı dalgalanacaktır o bayrağı orada dalgalandırmak içinde eylemlerimize sonuna kadar yılmadan, bıkmadan yağmur, çamur demeden devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımız birlik beraberliklerini bozmasın. Bizim dışımızda söylenen sözlere inanmasınlar. Zafer sonunda direnen emekçinin olacaktır. Ya hep beraber ya hiç birimiz. Yaşasın işçi dayanışması yaşasın Türk metal. Sözlerime son verirken buradan başta 3M Emekçilerimiz olmak üzere, basın mensuplarımıza ve bizleri burada yalnız bırakmayan herkese bizlere verdikleri destekten dolayı tek tek teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”



HAYIRSEVER AİLE, KIZLARININ ADINI SAĞLIK OCAĞINDA YAŞATACAK

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN TEK HANELİ ENFLASYON AÇIKLAMASI

TEKİRDAĞ’DA ANIZ YANGINI

TEKİRDAĞ’DA AYÇİÇEĞİ TARLALARINDAN GÖRSEL ŞÖLEN

TEKİRDAĞ’DA DÖNEL KAVŞAKTAKİ KAZA KAMERADA