SENDİKANIN HÜSEYİN GÜMÜŞ'E KUMPAS NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

SENDİKANIN HÜSEYİN GÜMÜŞ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ‘Kamuyu zarara uğrattı’ gerekçesiyle görevden alınırken, 11 ay önce soruşturma başlattığı sendikanın Şube Başkanı Yavuz Kara, hakkında da benzer müfettiş raporu düzenlendi.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Hüseyin Gümüş ile Eğitim Birsen’in arasını açan soruşturmaya, Trakya Flaş Haber ışık tutuyor. İşte sendikanın eski temsilcisi Yavuz Kara hakkında müfettişlerin Kaymakamlığa gönderdiği rapor ve talep dosyasına ilişkin haberimiz…

EĞİTİM BİRSEN İLÇE BAŞKANININ KAMUYU ZARARA UĞRATMA İDDİASI İLE YARGILANMASI İSTENDİ

Müfettişler Eğitim Birsen Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Yavuz Kara’nın görevi kötüye kullanarak kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanması yönünde talepte bulundu. Top şimdi Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü de…

SENDİKAYLA ARASI BÖYLE AÇILDI

2023 Haziran ayında dönemin Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından başlatılan soruşturmada müfettişler Eğitim Birsen Çerkezköy İlçe eski Başkanı Yavuz Kara’nın ‘görevi kötüye kullandığı, kamuyu zarara uğrattığı’ iddiası ile yargılanmasını talep etti. 2023 yılında Çerkezköy Anadolu Lisesi’nin müdürü olan Yavuz Kara, okuluna İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce verilen H. Y. ve S. K. işe hiç gelmediği, fiili olarak çalışmadığı, çalışmadığı halde okul müdürünce bunun ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilmediği, hatta Yavuz Kara tarafından bu kişiler işe geliyormuş gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne imzalı puantajlar gönderildiği, okulda Ş. A. ve O. G. İsimli kişilerin sigortasız kaçak olarak çalıştırıldığı, (bunun kamera görüntüleri ile sabit olduğunun müfettişler tarafından tespit edildiği)  süresi dolan kişinin yerine iş başı yapılan L. S.’ninde işe hiç gelmediği, maaşının ödendiği, süresi dolanın yerine işe başlayan G.Y ve H.Y’ninde işe hiç gelmedikleri ancak çalışıyor gösterilerek çalışmadan maaş ödemesine sebep olduğu iddialarıyla dönemin Eğitim Birsen İlçe Başkanı ve Çerkezköy Anadolu Lisesi Müdürü Yavuz Kara hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Bu soruşturma ile Eğitim Birsen ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş arasında da köprüler atıldığı, aralarının açıldığı öne sürüldü. 

GENEL MERKEZ DEVREYE GİRDİ…

Söz konusu soruşturma nedeniyle Yavuz Kara ve ekibi Eğitim Birsen Genel Merkezini de devreye koyarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş hakkında müfettiş talep ettiği iddia edildi. İşte bu kapsamda sendikal etki ve sadece sendikacıların verdiği ifadelerle, Yavuz Kara’nın sadece kendisinin 22 maddede aleyhte ifade verdiği öğrenildi. Bu ifadeler sonrası ise mevcut İlçe Müdürü Hüseyin Gümüş kamu zararı iddiası ile görevden alınmıştı! Ancak, geçtiğimiz günlerde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yapılan iş ve işlemlerde kamu zararı olmadığını oy birliği ile ve kesin olarak karar vermişti. 

MEĞER KENDİLERİ KAMUYU ZARARA UĞRATMIŞ!

Bir taraftan sendika üyesi eğitimcilerin verdikleri ifadelerle kamuyu zarara sokmak suçlamasıyla müfettiş raporuna istinaden görevden alınan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün, mahkeme kararıyla bu iddialardan kurtulması ortaya çıkarken, bugün Çerkezköy Kaymakamlığı’na gelen müfettiş raporlarıyla da ifade veren sendikacılar arasında olan ve sendikanın eski şube başkanı Yavuz Kara’nın kamuyu daha büyük bir zarara uğrattığı ortaya çıktı.

HEM SENDİKA HEM DE OKUL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KENDİ İSTEĞİYLE BIRAKMIŞ!

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından başlatılan söz konusu soruşturma sonrası Yavuz Kara müdürlük görevinden alınma ihtimali karşısında okul müdürlüğü ve sendika başkanlığından kendi isteği ile ayrıldığı öne sürülürken, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Albez soruşturmaya yönelik aylar önce köşe yazılarında birçok kez atıfta bulunmuştu. Albez’in yazdığı iddiaların her biri tek tek ortaya çıkarken, gerçek oldukları da peyder pey anlaşılmaya başladı.

SENDİKALI OLUNCA SORUŞTURMA UZUYOR

Söz konusu soruşturma 11 ay sonra sonuçlanarak Yavuz Kara hakkında adli yönden görevi kötüye kullanarak kamuyu zarara uğratmak iddiası ile Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak tevdi raporu gönderildi. Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün soruşturması kısa sürede tamamlanıp müfettiş raporuyla görevden alınmasına karşın, sendika üyesi Yavuz Kara’nın soruşturmasının 11 ay sürmesi de kafaları karıştıran başka bir unsur olurken, “Sendikalı olunca soruşturma yavaşlıyor” yorumlarına neden oldu.

KAYMAKAM NAZMİ GÜNLÜ’NÜN ONAYINA SUNULDU

Öte yandan Çerkezköy Kaymakamlığ’na gönderilen dosyada disiplin yönünden de ceza teklifi bulunduğu öğrenildi. Mali yönden getirilen ceza teklifini Yavuz Kara’nın ödediği ve adli yönden soruşturma izni için ise dosyanın Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’nün önünde olduğu öğrenildi. Kaymakam Nazmi Günlü’nün onay vermesi beklenen yargılama izni daha sonra mahkemeye intikal edecek. 

Ayrıca, kaçak işçi çalıştırma konusunda SGK ile ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı hususunda henüz bir somut bilgi Trakya Flaş Haber’e ulaşmadı. Bu konuyla ilgili olarak da SGK’nın işlem yapması öngörülüyor. 



ELEKTRİK DİREKLERİ ÜZERİNDEKİ LEYLEK YUVALARINA İTİNALI BAKIM

KAZA SONRASI İKİYE BÖLÜNEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MOTOSİKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDI

BİÇERDÖVERİN KIVILCIMI TARLAYI YAKTI

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE YANGINLARINA MÜDAHALEDE DESTEK OLDU