SELÇUK BAYRAKTAR MÜJDEYİ VERDİ: UZAYLA İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR

SELÇUK BAYRAKTAR MÜJDEYİ VERDİ: UZAYLA İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR

Selçuk Bayraktar, uzayla ilgili çalışmaların artacağını ve Türkiye’nin uzay Uzayla ilgili önemli projeleri olduğunu söyledi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Biz artık gözümüzü atmosferin de ötesine, uzaya dikmiş durumdayız” ifadelerini kullanarak uzay yarışında Türkiye'nin var olacağını açıkladı. 

Selçuk Bayraktar, uzayla ilgili çalışmaların artacağını ve Türkiye’nin uzay Uzayla ilgili önemli projeleri olduğunu söyledi. KIZILELMA ile ilgili de bilgi veren Bayraktar şunları kaydetti:

"KIZILELMA ilk adımımız bizim. Daha yürüyecek çok yolumuz var ama bütün gelecek burada ve bu gelecekte biz de varız diyorum. Türk milletinin yeni bir dünyanın kapılarını açması olarak görüyorum. Tıpkı Ergenekon gibi. Artık bu yeni dünyada biz oyun kurucu olarak varız. Onun ifadesi, hürriyetin ifadesi… Pranga vurulamamış bir medeniyetin iradesinin ifadesi. Bu anlamda bu uçuş çok kıymetliydi. 

GÖZÜMÜZÜ UZAYA DİKTİK

Bayrak olarak bizim yapacağımız en gelişmiş İHA platformu. Havacılıkta akamete uğratılmış serüvenimizin yeniden doğuşunu gerçekleştirdikten sonra biz artık gözümüzü atmosferin de ötesinde uzaya dikmiş durumdayız. Uzayla alakalı girişimimizi kurduk. İnşallah 5-10-15 sene içinde ülkemizin bu serüvenine ciddi katkılarımız olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda Kızılelma bir başlangıç olsa da KIZILELMA'dan sonra uzayla alakalı projelerimiz var.

KUVVET ÇARPANI OLUŞTURUYOR

 KIZILELMA kısa pistli gemilere inip kalkabilme kabiliyeti kazandırılacak. O şekilde tasarlanıyor. O kabiliyetiyle birlikte bütün bunlar yan yana koyduğunuzda büyük bir kuvvet çarpanı oluşturuyor. KIZILELMA bu kabiliyetiyle görev aldığında dünya muharebe tarihinde devrim yapacak. Bunu da tarihe not olarak düşmek isterim. Bu kabiliyetin üzerinde çalışıyoruz şu anda ama tabi daha ilk uçuş. Biliyorsunuz bütün bu teknolojiler yoğun azim ve gayretle, büyük motivasyonlarla yapılıyor. Adım adım biz buraya doğru ilerleyeceğiz ve ilerlemeye de devam edeceğiz."

 

 



TÜRKİYE 2’İNCİSİ TAKIMDAN 3 BİN METRE HEDEFLİ ROKET

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI

SERKAN MÜJGAN KARAGÖZ ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI