ŞEHRÜL EMİN: CANDAN YÜCEER!

ŞEHRÜL EMİN: CANDAN YÜCEER!

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, vatandaşla ilk buluşmasında, Belediye Başkanı olduğunda, “Tüm Tekirdağlılar önce Allah’a sonra bana emanet.” sözünü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Dr. Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Binası önünde Tekirdağlılar ve partililerle ilk buluşmasını dün gerçekleştirdi. Binlerce Tekirdağlı’nın katıldığı miting gibi buluşmada konuşan Yüceer, Tekirdağlılar’ın ‘Candan ablası’ olacağını söylerken, “Tüm Tekirdalılar önce Allah’a sonra bana emanet.” diyerek özlenen bir yönetim profilini gösterdi.

CHP Tekirdağ İl Binası önünde dün (Cuma) saat 17.00’da başlayan programa, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli’nin yanı sıra il yönetimi ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İL BAŞKANI TAŞMERDİVENLİ : YİNE 12-0 YAPACAĞIZ
Saygı duruşunda bulunulması ile İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ilk konuşmayı CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli yaptı. Taşmerdivenli, “Bugün 12-0 ile ilimizdeki tüm belediyeleri alacağımız yerel iktidar yürüyüşümüzün de ilk adımıdır. Daha önce yaptığımız gibi yine yapacağız. Omuz omuza hep birlikte mücadele ederek Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde başarıya ulaşacağız. Bu inançla buradan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Candan Yüceer ile bu mücadeleyi başlatıyoruz”ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Miting havasında gerçekleştirilen buluşmada İl Başkanı Taşmerdivenli’nin ardından kürsüye çıkan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, sözlerine şehitlerimizi anarak başladı. Yüceer, okulların tatile girmesi nedeniyle de öğrencileri ‘İyi tatiller’ dileyerek konuşmasına başladı. Yüceer, şunları kaydetti: “Bugün hiç olmadığım kadar heyecanlıyım. Ve gururluyum. Yıllarca sokaklarda, alanlarda, köylerde mavi gözlü şehrimin dost insanlarıyla hep birlikte olduk. Candan Tekirdağ’ın candan insanlarıyla acımızı, sevincimizi, umudumuzu ve ekmeğimizi bölüşüyoruz. Sizlerin desteğiyle, sizlerin teveccühüyle ve sayın genel başkanımız Özgür Özel’in öncülüğünde Parti Meclisimizin takdiriyle CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilmemin gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Cumhuriyet Halk Partisi aileme, kıymetli hemşerilerime, evim, yuvam, sevdam Tekirdağ’ıma hizmet etme görevine beni layık gördüğünüz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bugünde bu coşkuyla ve heyecanla birlikte bağrınıza basıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Birileri kadın kimliğini yok sayarken, sizler, partim ‘Tekirdağ’ımıza bir kadın eli değsin, bir kadın emeği gelsin’ dediniz. Ne mutlu biz kadınlara. ‘Üç Kemal’in şehrine candan bir başkan yakışır’ dediniz. Bugüne kadar yeri geldi mecliste, yeri geldi alanlarda Tekirdağ’ın ayrımsız her insanı için, her karış toprağı için, her damla suyu için, yeşili için mücadele ettim. Çocuklarımızın geleceğini, kadınlarımızın güvenliğini, emekçimizin ve emeklilerimizin ise geçimini her zaman savundum. Tekirdağ’ımıza, Trakya’mıza üvey evlat muamelesi yapılmasına, kaynaklarının emilmesine, ama iş hizmet vermeye gelince yok sayılmasına, ihmal edilmesine her zaman karşı durdum. Kısacası her platformda Tekirdağ’ın sesi olmaya çalıştım. Ülkeme, memleketime hizmet etmek benim için her zaman onurdur. Bugüne kadar onur duydum, onur duyacağım.  

TEKİRDAĞ’A 12’DE 12 LAZIM

Bu yolda pusulam ‘tekirdağ’, parolam da ‘ Önce Tekirdağ’ olacak. Önce Tekirdağ demeyen kimseyle yol yürümedim ve Tekirdağ dışında derdim de olmadı. 31 Mart seçimlerinde bu hizmet bayrağını değerli büyüğümüz Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’tan devralacağız. Örgütüm, partililerimiz ve ilçe adaylarımızla tam uyum içinde Tekirdağ’da destan yazmak için çok çalışacağız. 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi ve 7 ilçe belediyesini kazandık. Bu son seçimde 9 ilçede birinci parti olduk. Artık Tekirdağ’a 12’de 12 lazım. Tekirdağ’da 12’de 12 yapmaya hazır mısınız? Süleymanpaşa’yı, Muratlı’yı, Hayrabolu’yu, Malkara’yı, Şarköy’ü, Çorlu’yu, Çerkezköy’ü, Kapaklı’yı, Marmaraereğlisi’ni, Saray’ı, Ergene’yi kazanacağız. Kazandığımızda Tekirdağ kazanacak, kadınlar kazanacak, gençler kazanacak, Çerkezköy’deki emekçi kardeşim kazanacak, Süleymanpaşa’daki esnaf kazanacak. Şarköy’ün üzümü, Hayrabolu’nun ayçiçeği kazanacak. Tekirdağ’da destan yazacağız.

HİÇBİR ÇABA, BU BAŞARIDAN BİZİ ALIKOYAMAYACAK

Karşımızda ittifak varmış, yıpratma çabaları varmış. Öyleymiş, böyleymiş. Hiçbir çaba, bu başarıdan bizi alıkoyamayacak. Bu seçimde Tekirdağ’ı al bayraklarımızın rengine boyuyoruz.  Sadece 11 ilçemizi, büyükşehri kazanmak bizim için yetmez. Biz hepsinde oylarımız artıracağız. Bugünden başlayarak daha çok çalışacağız. Girmediğimiz sokak, dokunmadığımız insan, görmediğimiz sorun, bulmadığımız çözüm kalmayacak. Tekirdağ öyle bir destan yazacak ki Allah’ın izniyle diğer 80 ilde yankılanacak. Kaynaklarımızı emerek bizi yok sayan, Tekirdağ’a üvey evlat muamelesi yaparak bizleri dışlayanlara 31 Mart akşamı tokat gibi cevap vereceğiz! Ülkemiz son yıllarda çok ağır bedeller ödedi. Gençlerimiz de çareyi başka ülkelere giderek arar hale gelmiştir. Ülkede huzur, dirlik ve düzen bozuldu. Tekirdağ da tüm bunlara rağmen insanlarımıza hep güvenli bir sığınak olmuştur. Bu şehrimizi ise neşesini, heyecanını ve yaşama sevincini hiç kaybetmemiştir. Bu şehir umuttan, Cumhuriyetten, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda daima ileriye gitmekten asla vazgeçmedi. Tekirdağ bir duruştur, Tekirdağ bu ülkede bir umuttur, Tekirdağ Cumhuriyettir. Tekirdağ demokrasidir. Tekirdağ eşitliktir. Tekirdağ özgürlüktür. Tekirdağ, Mustafa Kemal Atatürk’ün şehridir. Tekirdağ bizim şehrimizdir. Tekirdağ 1 milyon 200 bin insanın şehridir. Gönülden seviyoruz hepimiz Tekirdağımızı...

TEKİRDAĞ’I BİRLİKTE İNŞAA EDECEĞİZ

Kadir Başkanımızın attığı temellerin üstüne güzel bir gelecek inşa edeceğiz. El ele vererek Tekirdağ’ı 100 yaşını dolduran Cumhuriyetimize yakışır bir şehir yapacağız. Yeşiliyle, mavisiyle, ormanıyla, deresiyle, parkıyla, bahçesiyle güzel Tekirdağ’ımızı daha da güzelleştireceğiz. Esnafımızla, iş insanımızla, emekçilerimle, çiftçimizle çokça üretip bu şehirde kazanacağız. Toprağımızın bereketini, soframızın bereketini, işçimizin bereketini hep birlikte çoğaltacağız birlikte. Üreten ve ürettiğini kazanan bir Tekirdağ’ı ise hep birlikte inşa edeceğiz. Kentlilik bilincini merkeze alacağız. Tekirdağ çok kültürlü bir şehir. Tekirdağ’ı şaha kaldıracağız. Tekirdağ’ı adına, hedeflerine yakışır lider bir kent yapacağız. Adaletli olacağız, dürsüt olacağız. Tıpkı Tekirdağ gibi. Tekirdağ'ın su sorununu kalıcı olarak çözmek ilk işlerimizden biri olacak. Kolay olmayacak olmayacak ama bunu biz başaracağız. Artık yönetimde evrensel standartları yakalayacağız. Çöpümüz boşa gitmeden onu en verimli şekilde değerlendirip enerji kaynaklarına çevireceğiz. Artan nüfusla birlikte çok daha etkin ve entegre bir toplu ulaşım altyapısını kuracağız. Bu şehre 100 yıl yetecek. Her kesimin kolayca kullanabildiği bir toplu ulaşım sistemi kuracağız. Tüm dünya yeşille buluşmaya çalışıyor. Tekirdağ’da yeşili koruyup geliştireceğiz. Doğayla daha uyumlu, büyürken kirletmeyen, betona boğulmayan yemyeşil bir Tekirdağ inşa edeceğiz. Tekirdağ’da çevre felaketini, doğa yıkımını kentimizin bütün paydaşlarıyla el ele vererek değiştireceğiz. Tekirdağ çocukların yatırım yapacak. Tekirdağ’da yaşayan kadınların hak ettiği biçimde gelişmeleri için hem de yaşamaları için her türlü desteği vereceğiz. Tekirdağ kadınlara yatırım yapacak. Türkiye’nin en güzel şehri olmak bize yetmez. Dünya şehri yapacağız, Tekirdağ’ı. Dünya şehri. Bunu yapacak, azim, kararlık var bizde.

ÖNCE ALLAH'A SONRA BANA EMANET

Seçim çalışmalarında ve sonrasında söz veriyorum size. Küçükten büyüğe tüm Tekirdağlılar önce Allah’a, sonra bana emanet. Gençlerimizin Candan ablası, büyüklerimizin çalışkan evladı, kız kardeşlerimin dert ortağı, ihtiyaç duyan herkesin elinden tutan başkanı olacağım. Tekirdağ’a layık olacağım. Tekirdağ ve sizler için hayırlı evlat olacağım. Hayırlı evlat olacağım. Herkesin başkanı olacağım. Herkese candan olacağım. Sadece belediyenin değil, kentimizin başkanı, sözcüsü, savunucusu olacağım. Bu kadim şehrin hakkını, hukukunu, ikbalini ve istikbalini koruyacağım. Makamlar insanı büyütmez, insanlar makamı büyütür derler. Ben de talip olduğum makamı büyütmeye adayım. Ailemden gördüğüm, okulda öğrendiğim, iş hayatında edindiğim, siyasette biriktirdiğim ne varsa şehrimin hizmetine sunacağım. Bu hizmet yarışında en hızlı koşan, bayrağı en ileriye taşıyan olacağım. Elbette bunu sizlerle beraber yapabilirim.” 



 



Anahtar Kelimeler: ŞEHRÜL : CANDAN YÜCEER!

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM