ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA YÜZDE 30 ZAM GELDİ, DOLMUŞÇULAR BU ZAMMI BEĞENMEDİ

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA YÜZDE 30 ZAM GELDİ, DOLMUŞÇULAR BU ZAMMI BEĞENMEDİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Tekirdağ UKOME toplantısı sonrası çıkan zam kararını eleştirdi. As, "UKOME aklımızla alay ediyor."dedi.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) zam kararlarının taşımacı esnafını mutlu etmediğinden yakındı. Maliyet giderlerinin yüzde 100 ile yüzde 150 arasında artış gösterdiğini ifade eden Başkan As, bu şartlar altında yüzde 30 zam yapmanın esnafı yok saymak olduğunu dile getirdi.

28 Aralık’ta gerçekleşen Tekirdağ UKOME toplantısı sonrası konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, ticari plakalar için tarifelere istenen en az yüzde 50 zam talebinin UKOME yönetimi tarafından karşılanmadığını söyledi. Başkan Mustafa As, “Tekirdağ UKOME toplantısında çıkan zam kararı sonrası esnafın biraz olsun nefes almasını umut ederken, çıkan kararın tamamen bir hayal kırıklığı olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa As açıklamasının devamında şunları kaydetti:    

GİDERLERİMİZİ KARŞILAMIYOR

“Ukome tarafından zam kararı personel servis araçlarında yüzde 30, toplu taşımada ise yüzde 36 olarak belirlenmiştir. Tarifelerin son güncellenme tarihi, 15 Mart 2022, fakat bu süreçten itibaren bizim giderlerimiz yüzde 150’ye varan rakamlarda artış gösterdi. Verilen bu kararın önümüzdeki günlerde yapılacak UKOME toplantısında güncellenmesi gerekmektedir. Bu tarifeleri değerlendirdiğimiz zaman, komşu iller ile karşılaştırdığımız zaman bu kadar düşük fiyatlarda taşıma yapan bir il yoktur. Komşumuz olan İstanbul’da taksi tarife ücretlerinde en kısa mesafe 40 TL olmuştur. Bu rakam bizde 33 TL olarak belirlenmiştir.  Yıllardan beri, toplu taşıma esnafımızın sırtına büyük yük olan ücretsiz yolcu sayısı her geçen gün artmaktadır. Devletimizin bu noktada, 2018 yılından itibaren verdiği destek aylık 1500 TL’dir. Verilen bu destek miktarının gözden geçirilip arttırılması gerekmektedir. 

YAKIT ALAMAYACAK DURUMA GELMİŞTİR

Artık toplanan para ile giderlerimizi karşılayacak durumda değiliz. Bu şartlarda esnafımız, bırakın kaliteli hizmet vermeyi yakıt alamayacak duruma gelmiştir. Trafik sigortası, yedek parça giderleri, şoför maaşları giderek artarken UKOME tarafından verilen yüzde 30 zam aklımızla alay etmektir. Tüm bu kararların tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlarken 2023'ün sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

UKOME tarafından açıklanan zamlara göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, Taksi ücretleri açılış 13 TL, kilometre başı 8,25 TL, kısa mesafe 33 TL olarak belirlendi. Toplu taşıma ücretleri ise, kısa mesafe 8,50 TL olurken indirimli ücret 5 TL olarak belirlendi.



SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ