Politika

Politika Haberleri

SEÇİM YASAKLARI AÇIKLANDI

SEÇİM YASAKLARI AÇIKLANDI

YSK tarafından seçim gününe ilişkin uygulama ve yasaklar açıklandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 36 siyasi parti için seçimlere girme yeterliliği sağlandığı açıklandı. Seçim gününe ilişkin uygulama ve yasaklar da Resmi Gazete'de açıklanan kararlar arasında yer alıyor.

YSK tarafından seçim gününe ilişkin uygulama ve yasaklar açıklandı. Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasaklanacak ve yerleşim yerlerinde sadece emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar silah taşıyabilecekler. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALIRSA AYNI YASAKLAR UYGULANACAK

YSK'nin kararlarına göre, saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında YSK tarafından verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, ancak YSK bu saati daha erkene çekebilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde, aynı yasaklar 28 Mayıs'ta da uygulanacak.



Anahtar Kelimeler: SEÇİM YASAKLARI AÇIKLANDI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR, GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'A TEKİRDAĞ'DAKİ GENÇLİK TESİSLERİNİ SORDU

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BU KEZ ENGELLİLERİ SORDU

AVŞAR BAKANLARA DEPREM BÖLGESİNİ SORMAYI SÜRDÜRÜYOR

MİLLETVEKİLİ AVŞAR: ÇADIRDA EĞİTİM ALAN KAÇ ÇOCUK VAR?