SAADET PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKARTACAK

SAADET PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKARTACAK

Gazetecilerle ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle bir araya gelen Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkan adayı çıkartacaklarını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, yaklaşan yerel seçimler öncesinde 4 tane belediye başkan aday adayı müracaatı olduğunu belirterek, “Bu dört arkadaşımızdan birine görev tevdi edilecek. “dedi.

BAŞKAN ADAYIMIZ VAR

Herkesin merakla beklediği belediye başkan adayları arasında bulunan Saadet Partisi’nde de heyecanla adayın açıklanması beklenirken, İlçe Başkanı Yusuf Aydın beraberinde belediye başkan aday adayı olan Abdullah Gümüş ile birlikte gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Gazetecilerle kahvaltıda buluşan ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, şunları kaydetti: “Saygıdeğer arkadaşlar, ülkemiz maalesef genelde ve yerelde ekonomik yıkımlara sürüklenmeye devam etmektedir. Enflasyon yükselmeye, faiz artmaya, döviz tırmanmaya devam etmekte. İktidarın çözümü ise her zaman ki gibi, İMF politikalarında, Kemal Derviş modelinde, vergi ve harçları arttırıp milletimizin cebine el atmaktan ibarettir. Bugünkü enflasyonun sebebi ev sahipleri ya da kiracılar olmadığı gibi, esnaf ve çiftçi de değildir.hph Bugünkü enflasyonun sebebi, nakliyeciler ya da pazarcılarda değildir. Üreticiler, işçiler, öğrenciler, memurlar ve çocuklar da değildir. Aksine enflasyonun asıl sebebi altı ve üstü büyük nimetlerle dolu olan memleketimizde nimetlerin ve kaynakların, azgın ve doymak bilmeyen bir azınlığın, beceriksiz ve muhteris bir iktidarla iş birliği içerisinde olmasıdır. Ve bu azgın azınlığın doymazlığı, sosyal afete dönüşmüş ve ahlaki bir erozyona yol açmıştır.”

MİLLİ GÖRÜŞÜN DIŞINDA HİÇ KİMSENİN YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Hayat pahalılığından söz eden SP'li Aydın, şunları dedi: "İktidar, milletimizin farklı kesimlerini karşı karşıya getirmekte de oldukça mahir davranmakta, kötü gidişatın sorumluluğunu da kendilerinden başka herkese yüklemektedirler. 2023 Kasım’da, okula giden ilkokul düzeyindeki bir öğrencinin 1 öğün maliyeti asgarî 38 TL, haftalık maliyeti ise asgarî 190 TL nispetinde iken, liseye devam eden bir öğrencimizin 1 öğün maliyeti asgarî 76 TL haftalık masraf ise en az 380 TL düzeyindedir. 2023 Kasım Aralık döneminde, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı; 13.306 TL olarak gerçekleşmiştir. Açlık sınırı önceki aya göre 370 TL, geçen yılın aynı ayına göre ise 7,958 TL artmıştır. Böylece yıllık gıda enflasyonunda yüzde 67,21 artış ölçümlenmiştir. Aynı dönemde gıda için 13.306 TL, giyim için 2.916 TL, konut (kira, elektrik, su, yakıt vb) için 17.013 TL, ulaşım için 11.119 TL, eğitim için 1.275 TL, sağlık için 1.397 TL ve çeşitli mal ve hizmetler için ödenmesi gereken 607 TL ile birlikte 4 kişilik ailenin insanca yaşam şartlarını sağlayabilmesi adına ödemesi gereken miktar olan Kasım Aralık   2023 Yoksulluk Sınırı; geçen aya göre 1.324 TL, geçen yılın aynı ayına göre ise tam 19.147 TL artışla 47.637 TL olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca gıda ve gıda dışı giderler baz alındığında, yalnız yaşayan bir Vatandaşımızın maliyetlerini ifade eden  Kasım Aralık  2023 döneminde bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti ise önceki aya göre 483 TL, geçen yılın aynı ayına göre de tam 6.988 TL artışla 17.387 TL olarak hesap edilmiştir. Her alanda olduğu gibi ekonomide de Milli Görüşün dışında hiç  kimsenin yüzümüzü güldürmesi mümkün değildir.”



MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!