PSİKOLOJİK DANIŞMANA ERİŞMEK HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR

PSİKOLOJİK DANIŞMANA ERİŞMEK HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR

Psikolojik danışman Aydanur Yıldız, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden tüm öğrencilerin yararlanması gerektiğini söyledi.

Çerkezköy’de psikolojik danışman Aydanur Yıldız, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin tüm öğrencilere açık bir hizmet olduğunu belirterek, geçmiş dönem Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından sözü verilen “Kademe fark etmeksizin her 100 öğrencisi olan okulda bir rehber öğretmen psikolojik danışman olacak şekilde düzenleme yapılacak” sözünün yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin okula daha iyi uyum sağlayabilmesi, adapte olması için psikolojik danışman hizmetinin şart olduğunu dile getiren Yıldız; “Psikolojik Danışmana erişmek her çocuğun hakkıdır. Biz Psikolojik danışmanlar olarak  bu kararın derhal resmiyet kazanmasını talep ediyoruz” dedi.

Yıldız, Çerkezköy’de psikolojik danışmanların sözcüsü olarak yaptığı basın açıklamasında; “27 Mayıs'ta Önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer "Kademe fark etmeksizin her 100 öğrencisi olan okulda bir rehber öğretmen psikolojik danışman olacak şekilde düzenleme yapılacak " diyerek eğitim camiasına büyük bir müjde vermişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı değişmesine rağmen halen Özer'in verdiği söz yerine getirilmeyerek, resmiyet kazanmadı. Bakan Özer, görevde olduğu süre içinde sözünü tutamadı ve Millî Eğitim Bakanlığı'nın başına Yusuf Tekin getirildi. Ancak verilen söz tutulmadı. Bakanlığın sözünü tutarak, gerekli adımların atılması çağrısında bulundu. "Psikolojik Danışmana erişmek her çocuğun hakkıdır. Biz Psikolojik danışmanlar olarak  bu kararın derhal resmiyet kazanmasını talep ediyoruz. Bu uzmanlarımızın okullarda desteği verebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığında Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik norm kadro yönetmenliği bulunmaktadır ve bu düzenlemeye göre her 300 öğrenciye bir Psikolojik danışman ve rehber öğretmen düşmektedir. Bazı kademelerde bu sayı biraz daha farklıdır. Bu eğitimde fırsat eşitliğinin önünde bir engel olarak görülmekteydi. Neyse ki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Mayıs tarihinde bir müjde yayınladı. Artık 100 öğrencisi olan her anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere bir psikolojik danışman ve rehber öğretmeni atanacağının müjdesini verildi. Bu medyada da çok büyük bir yankı uyandırdı çünkü bu büyük bir ihtiyaca cevap verecekti. Başta deprem bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde köy okullarında öğrenci sayısı 300’e ulaşamadığı için psikolojik danışman ataması yapılamamaktaydı. Bu düzenleme ile köy okullarındaki öğrencilerde psikolojik danışmanlara erişebilecekti ama maalesef bu alınan karar resmiyet kazanmadı” ifadelerine yer verdi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KORUYUCU DESTEK KAZANACAK”

Kararın bir an önce resmiyet kazanması gerektiğine dikkat çeken Yıldız; “Dönemin Bakanı Mahmut Özer’in duyurusunu yaptığı kararın henüz resmi gazetede yayınlanmamış olması eğitim paydaşları arasında kaygıya sebep olmaktadır. Biz psikolojik danışmanlar olarak bu alınan kararın biran önce resmiyet kazanmasını talep ediyoruz. Her çocuğun psikolojik danışmana erişebilmesini ve yapılan Norm Kadro Yönetmeliği güncellemesinin artık nihayetlendirilmesini yeni Milli Eğitim Bakanımızdan talep ediyoruz çünkü biliyoruz ki her çocuk okulunda psikolojik danışmana ihtiyaç duyuyor. Özellikle akran zorbalığı, madde bağımlılığın ve cinsel istismarın o kadar hızlı arttığı bir dönemden geçiyorken okullarda görev alacak ruh sağlığı uzmanlarımız, çocuklarımız için büyük bir koruyucu destek sağlayacaktır. Ayrıca ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinden sonra deprem bölgelerindeki çocuklara ve depremden medya yoluyla etkilenen her bir çocuk için koruyucu ve önleyici ruh sağlığı hizmetinin önemi artmıştır. Yetkililerimizden bir an önce PDR Norm Kadro Yönetmenliğini güncellemelerini ve Resmi Gazete’de yayımlamalarını talep ediyoruz” dedi.



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM