POLİFARMA İLAÇ, 2023 YILINDA DA GELENEĞİNİ BOZMADI

POLİFARMA İLAÇ, 2023 YILINDA DA GELENEĞİNİ BOZMADI

‘2023 Yılı Ar-Ge Harcamalarına Göre En Büyük 250 Şirket’ten biri: Polifarma’

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olan, yaklaşık 38 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan Polifarma, bu yıl da geleneği bozmayarak, ‘2023 Yılı Ar-Ge Harcamalarına Göre En Büyük 250 Şirket’ arasında yerini aldı.

Turkishtime, iş dünyasının Ar-Ge performansını analiz eden, 2023 yılı ‘Türkiye Ar-Ge 250’ araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 1986 yılından bu yana, “Önce Hayat” diyerek odağına sağlığı alan, yüzde 100 Türk sermayeli Polifarma, ‘2023 Yılı Ar-Ge Harcamalarına Göre En Büyük 250 Şirket’ arasında, geçtiğimiz yıla göre 17 sıra birden yükselerek 133. sıraya yerleşti.

Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarının görünürlüğünü artırmaya katkı sağlarken Türkiye’nin katma değerine ayna tutan, bu yıl 11.’si gerçekleşen araştırma sonuçlarına göre; Polifarma, güçlü Ar-Ge çalışmaları ve projeleri sayesinde 2023 yılında da  ‘En Çok AR-GE Harcaması Yapan’, ‘AR-GE Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten’ ve ‘AR-GE Merkezlerinde En Çok Marka Alan’ şirketleri arasında yer aldı.

Ar-Ge projelerini, 2017 yılından beri Ergene’deki üretim tesisinde bulunan merkez üssü PolAr-Ge’de yürüten Polifarma, bu araştırmayla, Ar-Ge alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koymuş oldu. Polifarma, ayrıca 2023 yılından beri PolAr-Ge bünyesinde GMP (Good Manufacturing Practices) onaylı (API) Etkin Madde Üretim Tesisi’ni de barındırıyor.

Polifarma, sektördeki rekabet gücünü artırmada ve yenilikçilik yaratmada Ar-Ge’nin önemli bir rol oynadığının farkındalığıyla, içinde yeni Ar-Ge merkezinin de yer alacağı yeni bir tesis yatırımı da gerçekleştirdi. Ergene1 OSB’deki ilgili tesis bünyesine ek olarak; 11.233 m² kapalı alana sahip, inşaatı devam eden ve 2024 sonuna kadar tamamlanması beklenen tesiste Ar-Ge merkezi, ambalaj alanları, hammadde, ilaç üretimi ve idari ofislerin bulundurulması planlanıyor.



OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇTI

BÜYÜKŞEHİR’DEN KANSERDE ERKEN TANI FARKINDALIĞI

HALK SAĞLIĞI HAFTASI’NDA DOKTOR BAŞKAN SAHADA

PROSTAT KANSERİNİN FARKINDA MISINIZ?

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI TANI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?