Gündem

Gündem Haberleri

PAZAR ESNAFI MUTLU OLDU

PAZAR ESNAFI MUTLU OLDU

Korona virüsüyle mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan halk pazarları İçişleri Bakanlığından genelgeyle kapanmanı 9. gününde 10:00 ile 17:00 saatleri arasında halk pazarı kuruldu.

İçişleri Bakanlığı tarafında tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacağını duyurdu. Bununla birlikte Çerkezköy`de Kapalı Pazar Yerinde saat 10:00?da satış başladı. 10 gündür kapalı olan halk pazarlarında esnafın yüzündeki heyecan ve mutluluk gözlerden kaçmadı.


İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından pazarcılar dün erken saatlerden itibaren hazırlıklarına başladı. Semt pazarlarında yaş sebze ve meyve satışı yapan esnaf  10 gündür kapalı olan halk pazarında erkenden tezgahlarını kurarak müşteri bekledi. Pazarcı esnafı, ?İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle birlikte hazırlıklara başladık. Bu günde yani 8 Mayıs sabahı erken saate Pazar yerimize gelerek tezgahımızı kurduk. Korona virüsü tedbirlerini göz önünde bulundurarak maske, mesafe, temizlik ve eldiven kurallarına uyarak pazarımızı dürdüreceğiz. Yetililerden teşekkür ederiz. 15 Mayıs cumartesi günü de pazarda olacağız.? dedi.
Pazar girişlerinde HES kodu ve ateş ölçümü yapılırken Çerkezköy Belediyesi zabıta ekipleri de denetimlerde bulundu. Bu arada dün ayrıca, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile Belediye Başkanı Vahap Akay da pazar yerinde tedbirlerle ilgili denetimlerde bulunmuştu.
Kurulan halk pazarları 17:00? kadar sürecek



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR