Teknoloji

Teknoloji Haberleri

PATRONUNUZ ZİHNİNİZİ OKUYABİLİR

PATRONUNUZ ZİHNİNİZİ OKUYABİLİR

ABD ve İsral merkezli şirketler beyin dalgalarını ölçen kulaklıklar tasarladıklarını açıkladı.

İsrail ve ABD'li teknoloji uzmanları çalışanların beyin dalgalarını ölçen kulaklıklar tasarladıklarını duyurdu. Inner Eye isimli şirket yetkilileri, yapay zekalı kulaklıkların insan zihninin doğuştan gelen gücünden yararlanacağını ve bu sayede çalışanların herhangi bir konu üzerinde yaşadığı kararsızlığı ortadan kaldıracağını savunuyor.

İNSANLARI VE MAKİNELERİ BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ

ABD ve İsral merkezli şirketler beyin dalgalarını ölçen kulaklıklar tasarladıklarını açıkladı. Şirkete göre bu kulaklıklar, personelin her zamankinden daha hızlı çalışmasını sağlayacak. Şirketin internet sitesinde konuyla ilgili açıklananlar arasında, "İnsanları ve makineleri birbirine bağlayarak iki dünyanın da en iyi özelliklerini bir araya getiriyoruz" ifadeleri yer alıyor.

San Francisco merkezli Emotiv ise kendi kulaklıklarının aslında birer EEG cihazı olduğunu söylüyor. Tıpta EEG teknolojisi, beyindeki elektriksel hareketleri ölçmeye yarıyor. Şirket bu sayede patronların, çalışanlarının sağlık durumunu takip edebileceğini öne sürüyor. Araştırmacıların aklına ise bu teknolojinin devletler tarafından kullanılması halinde neler yaşanabileceği soruları canlanıyor. 

MAHREMİYET ÖNEMLİ

Söz konusu teknoloji karşısında tereddüt eden çalışanlarsa zihin okuyan kulaklıklara özellikle mahremiyetleri açısından şüpheyle yaklaşıyor. Öte yandan, Emotiv şirketi mahremiyeti korumak ve çalışanların beyin ölçümlerine göre terfi ettirilmesini veya kovulmasını önlemek için verileri anonimleştireceklerini savunuyor. Ancak eleştirel yaklaşanlar, bu söylemlerin yalnızca pazarlama hamlesi olabileceğine dikkat çekiyor.

Şirketler, nöroteknolojinin yakın gelecekte giyilebilir teknolojinin önemli bir parçası olacağını savunurken, işgücünün en azından şimdilik bu cihazları kullanmak isteyip istemeyeceği tartışılmaya devam ediyor.

 

 



KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI

SERKAN MÜJGAN KARAGÖZ ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

ÇTSO ALMANYA HANNOVER MESSE FUARI’NDA