HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

PARLAK ÖĞRENCİLER BİLİMSEL YARIŞMALARI KAÇIRMIYOR

PARLAK ÖĞRENCİLER BİLİMSEL YARIŞMALARI KAÇIRMIYOR

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi`nden iki takım eylül ayında Gaziantep`te düzenlenecek olan TÜBİTAK Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması`na katılmaya hak kazandı.

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri yaşanan Covid 19 salgını süresince yüz yüze eğitime ara verilmesine rağmen kurmuş oldukları takımlarla bilimsel ve teknolojik yarışmalara hazırlanıyorlar. Okulun fizik öğretmeni Selçuk Özel?in danışmanlığında çalışan takımlar bu zorlu süreçte çalışmalarına devam ediyor.

COVİD 19 DÖNEMİNDE BOŞ DURMADILAR

TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması`nda başvuruları kabul edilen takımlar açıklandı. Yapılan ilk değerlendirmede okulumuzdan iki takımın yarışma başvurusu kabul edildi. Döner Kanat Kategorisinde Sirius Takımı, Sabit Kanat Kategorisinde ise Polaris Takımı ile mücadele eden Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri, çalışmalarına devam ediyor. Türkiye?nin yerli ve milli teknoloji hamlesi TEKNOFEST 2020 bünyesinde okul öğrencilerinden oluşan bir takımla hazırlıklar sürdürülüyor. İnsansız Su Altı Sistemleri Kategorisinde ise okulun BÜKRE ROV Takımı ilk elemeyi geçerek önemli bir başarıya imza attı.

Lise öğrencileri CERN ve DESY işbirliği ile düzenlenen `Okullar için Demet Hattı` yarışması ile bilim dünyasına dev bir adım atma şansına sahip olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri, Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen `Liseler için Demet Hattı Yarışması`na tasarladıkları proje ile müracaatlarını tamamladılar.  İTÜ Apis Ar-Ge Liseler Arası CanSat yarışmasında Çelebi Model Uydu Takımı tasarladıkları uydu modeli ve Yer İstasyonu Modeli ile mücadele ediyor.

İKİ TAKIM İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI YARIŞMASINA KATILACAK

Bütün bu çalışmalar kapsamında başvuruların 16 Şubat-23 Mart 2020 tarihleri arasında yapıldığı 16-20 Eylül 2020 tarihinde Gaziantep`te yapılacak olan TÜBİTAK Liselerarası `İnsansız Hava Araçları Yarışması`na Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri iki takımla katılacak. Başvuruları kabul edilen SİRUS Döner Kanat Takımı ve Polaris Sabit Kanat Takımı,  Tekirdağ`ı TÜBİTAK nezdinde Gaziantep`te temsil edecek.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

İnsansız Hava Araçları Yarışması`nda  6 bin TL İHA Geliştirme Desteği  ile 4 bin TL Katılım Desteği sağlanacağı öğrenildi.  Ödüllü yarışmanın kategorilerinde birinci olan takımlara 20 bin TL, ikinci olan takımlara 15 bin TL, üçüncü olan takımlara ise 10 bin TL verilecek. Her iki kategoride 5 bin TL mansiyon ödülü ve her iki kategoride birinci olan takımlara ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından ayrı ayrı 6 bin TL ödül verileceği öğrenildi.

 

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI