Sağlık

Sağlık Haberleri

MASKE SATIŞI DA YASAKLANDI

MASKE SATIŞI DA YASAKLANDI

PTT aracılığı ile vatandaşlara dağıtımına başlanan maske ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, maske satışının yasaklandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 18.30`da yaptığı son açıklamasında maske satışının yasaklandığını belirterek, "Ülke olarak maske stoklarımız da üretimiz de yeterlidir."dedi.

Korona Virüs (Covid 19) tedbirleriyle birlikte her bir vatandaşın kullanımı için zorunlu hale gelen maske ile ilgili devlet önemli bir adım attı. Maske kullanımının zaruri hale gelmesiyle birlikte maske tüccarları da bir maskeyi 8-10 TL`ye satmaya başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı başlatılmıştı. Bugün de Bakanlar Kurulu sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maske satışlarının yasaklandığını söyledi. Erdoğan, "PTT üzerinden devletimiz her bir vatandaşımıza ücretsiz olarak maske dağıtımında bulunacaktır. Marketlerde dağıtılan maskeler ücretsiz olacaktır.  Bundan sonra kimse parayla maske satamayacak. Maske satışı yasaklanmıştır. Ülke olarak maske stoklarımız da, üretimimiz de yeterlidir."ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

BUGÜN DÜNYA KALP GÜNÜ

OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇTI

BÜYÜKŞEHİR’DEN KANSERDE ERKEN TANI FARKINDALIĞI

HALK SAĞLIĞI HAFTASI’NDA DOKTOR BAŞKAN SAHADA

PROSTAT KANSERİNİN FARKINDA MISINIZ?