HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

KISITLAMAYA YENİ MUAFİYETLER GETİRİLDİ

KISITLAMAYA YENİ MUAFİYETLER GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi`nin aldığı son kararlara istinaden Vali Aziz Yıldırım Başkanlığı`nda toplanan Tekirdağ İl Pandemi Kurulu sokağa çıkma kısıtlamaları ve alınan yeni kararları açıkladı.

Tekirdağ İl Pandemi Kurulu, yılbaşında yapılacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kasıtlamaları ve bazı diğer tedbirlere ilişkin yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi`nde alınan kararlar ve İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Vali Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu yeni kararları şöyle açıkladı.

YILBAŞI TATİLİ

31 Aralık 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili olarak, ayrıntıları açıklayan İl Pandemi Kurulu,  hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00?den başlayarak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00?de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

BALIKÇILARDA AÇIK OLACAK

Bu arada alınan yeni kararlar kapsamında hafta sonu kısıtlamalarında bazı işletmelerin açık bulunduğu gibi balıkçılarında açık olacağı bildirildi. Buna göre, hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerleri de cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebileceği bildirildi. İl Pandemi Kurulu`ndan yapılan açılamanın devamında, "Vatandaşların dışarıya çıkma ihtiyacını/zorunluluğunu azaltması açısından önemli bir role sahip olan online satış firmalarının servis/dağıtım yapabilecekleri zaman aralığı, vatandaşların bu yöndeki talepleri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonlarında 10:00-24.00 saatleri olarak belirlendi. Lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi yerlerin de hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis yapabilmeleri sağlanacak."denildi.

 AVUKATLAR VE NOTERLER DE KISITLAMADAN MUAF TUTULDU

Bu arada, kısıtlamalardan avukat ve noterlerinde muaf tutulması kararlaştırıldı. Pandemi Kurulu, bununla ilgili olarak, " Zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların, Yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterlerin, eklenmesi ve belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamına alınması, yukarıda belirtilen yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilmesi." açıklamasını yaptı.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı`nca duyurulan anaokullarında da yüz yüze eğitim verileceği İl Pandemi Kurulu kararları arasında yer aldı.

SENDİKALARIN ETKİNLİKLERİ ERTELENDİ

Pandemi Kurulu`ndan yapılan açıklamada, 1 Mart 2021 tarihine kadar genel kurul dahil etkinlikleri ertelenen kurum ve kuruluşlara (sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler) sendikaların yapacağı genel kurul dahil etkinliklerin de eklendiği bildirildi.

 

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI