ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDEN ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE KAHVALTI ETKİNLİĞİ

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDEN ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi velilere yönelik Engelliler Haftası nedeniyle bir kahvaltı programı düzenledi.

Çerkezköy’de hizmet veren Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesinde eğitim verdiği öğrenci ve velilere yönelik Tokoçin Restaurant’ta kahvaltı programı düzenledi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Çerkezköy Uzman Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Savaş Kapçak ile öğretmenleri ve kurumun dört şubesinde eğitim gören çocuklar ve aileleri katıldı.

ONLARIN ACIMA DUYGUSUNA DEĞİL SEVGİ VE ANLAYIŞA İHTİYACI VARDIR

Programda bir konuşma yapan Çerkezköy Uzman özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Savaş Kapçak, “Özel çocuklarımızla özel günümüze hepiniz hoş geldiniz.”dedi. Kapçak, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleriyle diğer davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür etti. “Bugün burada içinde bulunduğumuz haftanın engelliler haftası olması sebebiyle toplanmış bulunmaktayız.” diyen Kapçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Hafta boyunca engellilerin soranları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar bir birinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyacı vardır.”

Kapçak’ın konuşmasının ardında kahvaltıya başlandı. Daha sonra, canlı müzik eşliğinde programa katılan engelli çocuklar aileleri ve kurum öğretmenleri ile renkli görüntüler verdiler.

 



PAŞA DÖNER ÇERKEZKÖY’DE…

TEKNEYE EŞLİK EDEN YUNUS KAMERADA

ÇORLU’DA YAZ DÖNEMİ DESTELEME KURSLARI BAŞLADI

TEKİRDAĞ’DA TANKER TRAKTÖRE ÇARPTI FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

MİLLİ GURUR TÜRKSAT 6A’NIN UZAY YOLCULUĞU YARIN BAŞLIYOR