Sağlık

Sağlık Haberleri

OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇTI

OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇTI

Çerkezköy Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi Onkoloji Bölümü, açtı. Açılışa Tekirdağ protokolü katıldı.

Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi içerisinde radyoterapi, kemoterapi, nükleer tıp, Pet-CT ve SPECT birimlerini bulunduran Onkoloji Bölümü de hizmete açtı. 

ONKOLOJİ BÖLÜMÜNDE NELER VAR?

Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi’nin yeni kurduğu Onkoloji Bölümü için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Optimed Hastanesi Başhakemi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, “Optimed Hastanesi olarak sunduğumuz sağlık hizmetlerimize yeni bir halka eklemenin gururunu yaşıyoruz. Hastanemiz bünyesinde onkoloji merkezimize bağlı radyoterapi, kemoterapi, nükleer tıp, Pet-CT ve SPECT birimlerimizin de resmi açılışını yapmak için burada bulunduk.”dedi.

FONKSİYONLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yeni hizmete açılan birimlerin fonksiyonları hakkında da bilgiler veren Başhekim Necati Karaoğlu, şöyle devam etti: “Onkoloji merkezimizde her hastaya özel tedavi planları sunmayı, kemoterapi ve radyoterapi birimlerimizde de hastalarımızın güvenli ve rahat bir ortamda tedavi görmelerini, nükleer tıp, Pet-CT ve SPECT birimlerimizde de kanserin erken tanı ve evresinde son teknolojiyi kullanarak teşhisinde hızını ve tedavinin doğruluğunu arttırmayı planlamaktayız.”

DİĞER İLLERE SEVK İHTİYACI OLMADAN TAMAMLAMAKTIR

Açılışta konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Dönmez, “Bu merkez hem bölgemizdeki hastalara sağlık hizmeti sunacak hem de sağlık altyapımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Bizler sağlık çalışanları olarak hastalarımızın en zor zamanlarında yanlarında olmayı görev bildik. Bu bilinçle modern tıbbın tüm imkanlarını hastalarımızın şifa bulması için kullanıyoruz. Sağlık çalışanları olarak birincil hedefimiz ilimizdeki ve bölgemizdeki hastaların, erken tanı ve tedavilerini gerçekleştirmektir. Diğer illere sevk ihtiyacı olmadan tamamlamaktır.”dedi.

GURURU VE MUTLULUĞU BUGÜN YAŞIYORUM

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, ise, “Vatandaşların başka şehirlere gitmek zorunda olmadığı, uzun yolculuklar yapmak zorunda olmadığı ve erken tanının, erken tedavinin, en iyi tedavinin çok kıymetli olduğu bir alan onkoloji. O yüzden böyle bir birimi kazandırdığı için Oprimed ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Yapılan bu hizmetin çok kıymetli olduğunu biliyorum. Hem bir hekim olarak, hem sizlerin hemşerisi olarak, hem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu gururu ve mutluluğu bugün yaşıyorum.”diye konuştu.

İLK DEFA BİR ANKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇILIYOR

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, ise konuşmasında şunları dedi: “İlimizde özel bir hastanede ilk defa bir onkoloji bölümü açılıyor. Bu yüzden kıymetli buluyorum. Türkiye’de büyükşehirlerde bu bölüm bulunuyor. Hastalara önemli katkı sağlıyor ve kamunun da yükünü azaltıyor. Bu servisin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”  

Onkoloji Bölümü açılış programına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Dönmez, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, hastane çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. 



Anahtar Kelimeler: OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ

OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇTI

BÜYÜKŞEHİR’DEN KANSERDE ERKEN TANI FARKINDALIĞI

HALK SAĞLIĞI HAFTASI’NDA DOKTOR BAŞKAN SAHADA

PROSTAT KANSERİNİN FARKINDA MISINIZ?

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI TANI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?