OMBUDSMAN TEKİRDAĞ’A HALKI DİNLEYECEK

OMBUDSMAN TEKİRDAĞ’A HALKI DİNLEYECEK

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri Tekirdağ’da halkla buluşuyor…

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), toplumda hak arama kültürünün yaygınlaştırılması ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek için Bursa, Şanlıurfa, Erzurum, Van, Antalya, Trabzon, Mersin, Gaziantep, Denizli, Kocaeli, Kayseri, Samsun gibi iller olmak üzere toplam 22 ilde ‘Ombudsman Halkla Buluşuyor’ programları gerçekleştirdi.

 

24-25 ŞUBAT 2022 TARİHİNDE TEKİRDAĞ’DA

Bu kapsamda; Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, 24-25 Şubat 2022 tarihinde Tekirdağ’da halkla buluşacaktır. Başdenetçi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçilerinden oluşan KDK heyeti, önce Tekirdağ’da yayın yapan basın temsilcileriyle sabah kahvaltısında bir araya gelecektir. DES Otel’de gerçekleştirilecek kahvaltılı basın toplantısında; Başdenetçi Malkoç, KDK’nın işleyişi, yapılan başvurular ve verdikleri kararlar hakkında bilgi sunacak.

VATANDAŞLAR KÜRSÜDEN SORUNLARINI DİLE GETİRECEK

Ardından Tekirdağ iline ilişkin sorunlar ele alınacak ve idarenin alabileceği tedbirler ve çözümler değerlendirilecektir. Programın öğleden sonraki bölümünde ise KDK Heyeti; vali, büyükşehir belediye başkanı, kaymakamlar, il müdürleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, baro başkanı, sanayi ve ticaret odası başkanları ve basın mensuplarının da katıldığı halkla buluşma toplantısını icra edecektir. Bu toplantıda KDK’nın tanıtımı yapıldıktan sonra, katılımcı vatandaşlara sorunlarını dile getirmeleri amacıyla kürsüde söz hakkı verilecektir. İlin yöneticileriyle vatandaşların yaşadığı sorunlar, Ombudsman nezaretinde yeniden değerlendirilmiş olacaktır.

KDK’YA, TEKİRDAĞ’DAN 2 BİNE YAKIN BAŞVURU GELDİ

Kamu Denetçiliği Kurumuna, Tekirdağ’dan 2 bine yakın başvuru geldi. Vatandaşlar kamu kurumlarıyla yaşadıkları sorunları KDK internet sitesi üzerinden başvuru yaparak KDK’ya iletti. Tekirdağlılar en fazla başvuruyu ekonomi, maliye ve vergi, adalet, milli savunma ve güvenlik ile kamu personel rejimi konularında yaptı.

KDK’YA BAŞVURDU, EVSEL KATI ATIK BEDELİ İPTAL EDİLDİ

Tekirdağ’dan başvuruda bulunan vatandaş, sahibi olduğu iş yeri için “Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedeli” adı altında ilgili belediyenin ücret çıkardığını, hatta bu bedelin tahsili için ilgili Kanuna göre ödeme emri belgesi düzenlediğini, söz konusu bedelin hangi mevzuata göre düzenlendiğine ilişkin bilgi verilmediğini bildirdi. Söz konusu bedelin tahsili için abonelik sözleşmesinin yapılması gerektiğini, ancak idarece abonelik sözleşmesi yapılmadan doğrudan abone yapılmış sayıldığını, “Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedeli” adı altında toplanan bu ücretin diğer vatandaşları da mağdur ettiğini iddia eden vatandaş, adına düzenlenen “ödeme emri belgesinin iptal edilmesi için KDK’ya başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, başvuran hakkında tesis edilen işlemlerin iptal edilmesi için ilgili belediyeye Tavsiye Kararı verdi. KDK’nın kararının ardından ilgili belediye sorunu çözerek başvurucuya çıkarılan evsel katı atık toplama ve taşıma bedelini iptal etti.

YANLIŞ KESİLEN HGS CEZASI İÇİN KDK’YA BAŞVURDU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Vatandaş, farklı plakalardaki araç veya araçların geçişlerine ait ücretin kendi OGS ve HGS hesabından alındığını fark ederek hemen ilgili idareye başvurduğunu ancak cevap alamadığını belirtti. Bunun üzerine vatandaş, Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurarak gerekli incelemelerin yapılıp mağduriyetinin giderilmesini ve haksız tahsilatın iade edilmesini talep etti.

KDK, gerekli inceleme ve araştırmaları yaparak ilgili idare ile sorunun çözülmesi için görüştü. İlgili idare, vatandaşın mağduriyetinin giderildiğini Kamu Denetçiliği Kurumuna bildirdi.  

KDK’YA BAŞVURULAR KOLAY YAPILMAKTADIR

Vatandaşlar, kuruma www.ombudsman.gov.tr internet sitesi üzerinden, kuruma gelerek veya mektup yazarak kolayca başvurabilmektedirler. Vatandaş hangi kurum ile sorun yaşadı ise yaşadığı sorunu KDK’ya iletmesi yeterlidir. Başvuruların hiçbirinden başvuru parası, harç ve pul parası alınmamaktadır. KDK’ya başvuru yapıldıktan sonra en kısa sürede karar verilmektedir.



TEKİRDAĞ’DA SAHTE ZEYTİNYAĞI OPERASYONU: BİNLERCE LİTRE SAHTESİNİ ÜRETTİLER

TEKİRDAĞ’DA KAÇAKÇILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

TEKİRDAĞ’DA 34 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

MEVCUT KİRA UYGULAMASININ YÜRÜRLÜKTEN KALKMASI NASIL SONUÇLAR GETİRECEK?

BUĞDAY YÜKLÜ TRAKTÖR DEVRİLDİ, YOL BUĞDAY AMBARINA DÖNDÜ