ÖLÜME TERK EDİLEN KÖPEKLER…

ÖLÜME TERK EDİLEN KÖPEKLER…

Trakya’da ormanlık alanlara kimi belediyelerce, kimi de münferit olarak atılan köpekler, hayvan severler tarafından hafta sonları beslenerek, hayata tutunmaya çalışıyorlar…

Merhameti olanların yapacağı bir iş değil ancak son dönemlerde evcil köpekler, vahşi doğaya atılarak adeta ölüme terk ediliyor. Ormanlık alanda, yiyecek bulamayan hayvanlar, şimdilik hafta sonları piknik için bölgeye giden vatandaşlar tarafından beslenerek, hayata tutunmaya çalışıyor…

ORMANLIK ALANLARA TERK EDİLİYORLAR

Trakya’nın önemli ormanlarına sahip bölgelerinden Pınarça ve Safaalan köyleri arası, Vize ilçesine bağlı Kömürköy ve Kıyıköy arası ile Balkaya mevkiilerinde ana yol üzerlerinde atılan sokak köpekleri, ormanlık alanlara sığınıyor. Onlarca köpeğin bırakıldığı alanlarda yiyecek bulamayan bu zavallı canlar, açlıktan ölüme terk ediliyor.

Bölgeye Çerkezköy ve Kapaklı’dan zaman zaman gezmeye giden vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında şok olduklarını söylüyor. Çok sayıda köpeğin bu bölgelere atıldığını dile getiren vatandaşlar, hafta sonları sürekli aynı bölgeye giderek, bu zavallı köpekleri beslemeye gayret ettiklerini söylüyor. Hayvan sever vatandaşlar, “Yetkililere seslenmek istiyoruz. Bizim imkanlarımız kısıtlı ama buna rağmen, bu canları beslemeye çalışıyoruz. Hafta sonu olduğunda bu canlar aklımıza gelince çıkıp buraya gelerek onları besliyoruz. Yazıktır günahtır, bu köpekler evcil hayvanlar, vahşi doğada yaşama şansları yok. Getirip getirip hayvanları buraya atıyorlar.” dediler.

HER HAFTA BESLEMEYE GİDİYOR

Bu arada, bir keresinde hafta sonunda gezmek için gittiği bu ormanlık alanlarda karşılaştığı köpekler yüzünden her hafta aynı yerlere gitmeyi adet haline getirdiğini belirten Çerkezköylü Murat Akbay adlı vatandaşta, bu duruma tepki gösterdi. Akbay, “Pınarça, Safaalan, Kömürköy, Kıyıköy ve Balkaya’nın ormanlık kesimlerinde ana yol üzerleri yiyecek arayan köpeklerle dolu. Sokakta insanlarla iç içe yaşamaya alışık bu hayvanlar, vahşi doğada adeta ölüme terk ediliyorlar. Kim ya da kimler bu hayvanları getirip atıyor bilmiyorum. Ama her yer bu canlarla dolu. Önceleri gezmek için geldiğim bu ormanlık alanlarda gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Bu hayvanlara üzüldüğüm için her hafta sonu gelmeye, onlara yiyecek bir şeyler getirmeye gayret ediyorum. İnsanlardan ricamız bu hayvanları buralara getirip atmasınlar. Onları ölüme terk ediyorlar. Ormanlık alanlar, bu hayvanların yaşayabileceği yerler değil. Yiyecek bulmakta zorlanıyorlar.”dedi.

BELEDİYELERE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Kapaklı’dan aynı bölgelere giden ve aynı şekilde terk edilmiş köpeklerle karşılaşan hayvansever vatandaşlarda, belediyelere çağrıda bulunarak, “Özellikle de ormanlık alanlara yakın olan belediyelere çağrıda bulmak istiyoruz. Lütfen bu hayvanlara sahip çıkalım. En azından onların ormanlık alan içinde beslenebilecekleri bir yer oluşturulabilir. Düzenli beslemeleri yapılabilir. Neden bunlara belediyeler el uzatmaz. Bu hayvanlar burada ölüme terk edilmiş.” diye konuştular.

 



Anahtar Kelimeler: ÖLÜME EDİLEN KÖPEKLER…

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ