OKULDAN SONRA MÜJGAN - SERKAN KARAGÖZ CAMİSİ

OKULDAN SONRA MÜJGAN - SERKAN KARAGÖZ CAMİSİ

Daha önce biri anaokulu olmak üzere iki okula verilen Müjgan Serkan Karagöz ismi, hayırseverlerin eski İstasyon Camisi’nin yerine yenisini yapmayı üstlenmeleriyle bu kez camiye verilecek!

Çerkezköy’ün hayırseverlerinden Müjgan-Serkan Karagöz çifti, daha önce yaptırdıkları okullara bu kez cami ekleyecek. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün de katılımıyla bugün Müjgan Serkan Karagöz Camisi’nin temeline ilk harç atıldı.

DEPREME KARŞI DAYANIKSIZ OLDUĞU İÇİN YIKILDI

Çerkezköy’de İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve adını mahalleden alan İstasyon Camisi’nin depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek geçen yıl yıkılmıştı. Caminin aynı yerine Çerkezköy’ün hayırseverlerinden Müjgan-Serkan Karagöz Çifti yeni cami yapılması işini üstlendi. Müjgan- Serkan Karagöz çifti tarafından ‘Müjgan- Serkan Karagöz Cami’ adıyla yeniden yapılacak olan bu cami için bugün temel atma töreni düzenlendi. Temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının başladı. Ardından ise Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

HAYIRSEVER KARAGÖZ: HOŞ GELDİNİZ

 Daha sonra ilk konuşmayı hayırsever Serkan Karagöz, “Müjgan Serkan Karagöz Caminin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Daha önce yaptırdığımız Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulunun temelini atarken yine Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu binası için 20 yıl oturduğumuz evimizi, villamızı bağışlarken inanın hiç bu kadar heyecanlanmamıştık. Bugün bizler için çok farklı bir gün. Hiçbir amaç gütmeden sadece Allah’ın rızası için yapımını üstlendiğimiz bu camide kılınacak namazlarda, edilecek dualarda vesile olmaktan daha büyük bir huzur olabilir mi? 60-70 yıl önce dedem Ali Karagöz ve arkadaşlarının, hayırseverlerin Çerkezköy’e yaptırmış olduğu bu cami depreme dayanıklı olmadığı için yıktırılmıştır. Daha önce bu yıkılan camimizde emeği geçen herkesten Allah razı olsun, mekanları cennet olsun inşallah.”dedi.

450 METREKARE NAMAZ KILMA YERİ OLACAK

Yeni yapılacak camiyle ilgili bilgiler veren Karagöz şöyle devam etti: “Yeni yapılacak camimiz yaklaşık bin 400 metrekare arsa üzerine tabanda 300 metrekare, altı 150 metrekare asma katıyla birlikte toplamda 450 metrekare namaz kılma yeri olacak. Tuvaletler ve abdest alma yeri yapılıp tamamlandıktan sonra, inşallah, sayın valimizle birlikte, sizlerle birlikte 2025 yılının başlarında Allah nasip ederse Çerkezköy’ün hizmetine sunulmuş olacak. Hep birlikte de açılışını yapmış oluruz, burada da bir namaz kılmak nasip olur diye düşünüyorum. Bu vesileyle katkıda ve destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum.” 

PROTOKOL ÜYELERİ TEBRİK ETTİ

Daha sonra sırasıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yücer ve Deva Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar birer konuşma yaparak, Müjgan Serkan Karagöz çiftini tebrik etti.

Temel atma töreninde son konuşmayı yapan Vali Recep Soytürk ise, “Serkan ve Müjgan Karagöz çiftini tebrik diyorum. Bu hayırlarının devamını diliyorum. 32 yıllık çalıştığım süre boyunca birtakım hayırseverler gördüm bunlar hayır yapmayı çok seviyorlar, birtakım insanlar da gördüm onlar da hayra davet etmeyi çok seviyorlar. Hayra davet edenler işi ucuza getiriyor. Ceplerinden bir kuruş para çıkmadan hayır yapan kadar sevap kazanıyor. Ama bir kısım ki çok azdır, Serkan Bey ve Müjgan Hanım öyle hem kendileri hayır yapıyorlar hem de davet ediyorlar. Buraya ilk geldiğimde Kaymakam Beyle birlikte buradaki hayır yapan hayırseverlerle bir araya gelip onlara bir teşekkür edelim istedik. Tam 33 kişiyle kahvaltıda buluştuk. Çerkezköy’de 33 aile, 33 kişi ve kurum hayırseverlik yapmış okul bağışlamış. Bu hayırseverler arasında Serkan Bey ve Müjgan Hanım da vardı. Onlar hem hala hayır yapmaya hem de hala başkalarını hayra davet etmeye devam ediyorlar. Camimiz hayırlara vesile olsun.”dedi.

MÜFTÜ DUA YAPTIRDI

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın dua okumasıyla temel atma törenine geçildi. Cami inşaatının temelinin yanında kesilen kurbanın ardından ilk harcın butonuna protokol üyeleri hep birlikte bastı.

Temel atma törenine, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy ve Kapaklı’daki kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.



İSTANBUL-EDİRNE OTOYOLU’NDA YANGIN

SILA BEBEĞİN ANNESİNİN UYUŞTURUCUDAN CEZAEVİNDE YATTIĞI ORTAYA ÇIKTI

MEVLİD KANDİL ÖZEL PROGRAMI DÜZENLENDİ

ERTUĞRUL FIRKATEYNİ ŞEHİTLERİ ANILDI

ÇERKEZKÖY’DE 4 DERSLİKLİ ANAOKULU YAPTIRILACAK