OKUL KANTİNCİLERİ DE YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINI AÇTI

OKUL KANTİNCİLERİ DE YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINI AÇTI

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından Çerkezköy’de Anadolu Lisesi kantininde verilen kahvaltıyla 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nı açtı.

Çerkezköy’de Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği ve Kantin İş-Sen Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi’nin de katıldığı bir kahvaltı ile yeni eğitim ve öğretim sezonuna ‘merhaba’ dedi. Çerkezköy Anadolu Lisesi kantininde düzenlenen kahvaltı programında Kantincilerin sorunlarının gündeme getirildi. Çerkezköy-Kapaklı-Saray Kantin İşletmeleri Esnaf Derneği Başkanı Emre Yustemur, “Kendi çocuğumuza yediremediğimiz hiçbir şeyi sevgili çocuklarımıza da yedirmiyoruz” dedi.

Kahvaltıya Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Emre Yustemur ve dernek üyeleri, Kantin İş-Sen Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Tuncay Ergün, Çerkezköy Anadolu Lisesi Müdürü Murat Gök, eğitimciler ve dernek üyeleri ve gazeteciler katıldı.

OKUL KANTİNCİLERİ 2024-2025 DÖNEMİNİ AÇTILAR

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kapaklı Saray Kantin İşletmeleri Esnaf Derneği Başkanı Emre Yustemur, kahvaltı etkinliğini kantinciler olarak 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı olarak düzenlediklerini belirtti. Gazetecilere kantincilerin sorunlarını anlatan Dernek Başkanı Yustemur, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da yaklaşık 100 üyelerinin bulunduğunu belirtti.

SORUNLARINI GAZETECİLERE ANLATTILAR

Sorunlarını dile getiren Dernek Başkanı Yustemur, “Çocuklarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için kantinlerimize en güzel dekoru yapmaya çalışıyoruz. Tüm meslektaşlarımızla birlikte en hijyenik koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların sağlığı bizim için çok önemlidir. Kendi çocuğumuza yediremediğimiz hiçbir şeyi sevgili çocuklarımıza da yedirmediğimizin bilenmesini isteriz. Temel ilkemiz bu. Kendi çocuğumuza yedirmediğimizi, öğrencilerimize yedirmemek. Biliyorsunuz son zamanlarda fiyatlar yükseliyor. Yine kiralarımız çok yüksek. Bunlarla mücadele ediyoruz. Bizlerin en büyük sıkıntısı okullarımızın önünde bulunan seyyar satıcılardır. Bazı okullarımızın kapılarının açık kalması, çocuklarımızın sağlıksız besinlere daha hızlı ulaşabiliyor. Bu gibi dertlerimizi, şikayetlerimizi müdürlerimize ve başkanlarımıza anlatıyoruz. Sorunları çözmek için ilçemizle, milli eğitimimizle iş birliği içerisindeyiz. Sağ olsun onlarda bizlere ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Herhangi bir sorunumuzla gittiğimizde, kapılarını açtığımızda ellerinden gelen desteği veriyorlar.” diye konuştu.

OKULLARIN ÖNÜNDE POLİS OLMASI LAZIM

Kantin İş-Sen Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Tuncay Ergün ise en büyük problemin emniyet olduğunu söyledi. Tuncay Ergün, “Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlısı olsun. Bizlerin en büyük problemi emniyettir. Özellikle okulun önlerinde çocuklarımıza temas halinde olan çok zararlı insanlar zararlı maddeler var. Bunun da önüne geçebilmemiz için aslında gerekli görüşmeleri, gerekli toplantıları yapıyoruz ama biz sağlıklı beslenmenin dışında ilk önce emniyetin sağlanmasından yanayız. Yani okul önünde bence her okulda bir emniyet mensubunun olması gerekiyor. En büyük eksiğimiz bu. Özellikle bazı bölgelerde mesela Çerkezköy’de Bağlık ve Kızılpınar Mahallesi’nde sorun büyük. Mesela Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden örnek verecek olursak bir yılda altı tane müdür değiştirmiştir. Niye bu kadar müdür değişti. Artık öğretmen ve idarecilerde bu okullara gitmek istemiyor.”dedi. 

İHALE YAPILAMIYOR

Ergün, aha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “İdarecilerimiz bir bütün olarak hareket etmelidir. Bir çatışma var olduğunu gözlemliyoruz. Kızılpınar’da bir tane okul var. Şu an bir kantincisi yok, neden? Yönetmelikte şöyle bir durum vardır. Okul aile birliği karar alabilir. Der ki ihale olana kadar eski kantinci bulunduğu okulda kantin açabilir. Ama idareciler ben sorumluluk alamam diyor, ilçe diyor ki ben sorumluluk alamam böylece ihale sürecinde okul kantinsiz. Bu sefer çocuklar öğlenleri nereye gidiyor belli değil. Sağlıksız gıdalar mı alıyorlar, nereden besleniyorlar belli değil.” dedi. 



SILA BEBEĞİN TEYZESİ KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

HAYRİ MUMCUOĞLU CADDESİ'NDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ASFALT YERİNDEN SÖKÜLDÜ, CADDE SULAR ALTINDA KALDI

BAŞKAN AKAY TRAFİK SORUNUNA EL ATTI!