NKÜ’DEN DEPREM BÖLGESİNE BİLİRKİŞİ HEYETİ

NKÜ’DEN DEPREM BÖLGESİNE BİLİRKİŞİ HEYETİ

Adalet Bakanlığının organizasyonu kapsamında NKÜ'den teknik personel olarak 9 kişiden oluşan Bilirkişi Heyeti deprem bölgesine ulaştı.

Kahraman merkezli gerçekleşen ve 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyen  büyük deprem felaketi sonrası yaşanan yıkımın sorumlularının tespiti amacıyla Adalet Bakanlığının organizasyonu kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ)  teknik personel olarak 9 kişiden oluşan Bilirkişi Heyeti deprem bölgesine ulaştı. 

Adalet Bakanlığının organizasyonu kapsamında NKÜ'den teknik personel olarak 9 kişiden oluşan Bilirkişi Heyeti deprem bölgesine ulaştı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yola çıkan heyet Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden Mimar Prof. Dr. Esen Gökçe Özdamar ile Mimar Arş. Gör. Beliz Karanfil, Çorlu Mühendislik Fakültesinden Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, İnşaat Mühendisi Doç. Dr. Veysel Akyüncü, Jeoloji Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Feda Aral ve İnşaat Mühendisi Arş. Gör. Tuğçe Tetik, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bal, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından İnşaat Mühendisi Oğuzhan Duhan Sınır ve Mimar Burak Enes Gülgönül’den oluşuyor. 

3 KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE GÖREV ALACAKLAR

Adıyaman’da görev yapacak heyet, 3 kişilik gruplar şeklinde görev alacak. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Türkiye olarak acımız büyük. ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ şeklindeki tespit hayat dersi niteliği taşımaktadır. Yıkılan binalarla ilgili adli süreç başlamıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla arkadaşlarımızı Bilirkişi olarak deprem bölgesine uğurladık. Diğer heyetlerle birlikte gereken incelemeyi en kısa sürede yapacaklarına inanıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim” şeklinde konuştu.



AFAD UYARMIŞTI: TEKİRDAĞ KAPAKLI’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

SÜLEYMANPAŞA’DA 200 BİN ADET DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI: VAROLUŞ MÜCADELESİNİN ŞİFRESİ ‘ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ’ DEYİŞİNDE SAKLIDIR

BUNU DA GÖRDÜK!

SILA BEBEK’LE İLGİLİ VALİLİK’TEN AÇIKLAMA