NARİN ZEDELERDEN AHMET ŞİŞMAN’IN ARSA ALACAKLARA UYARISI

NARİN ZEDELERDEN AHMET ŞİŞMAN’IN ARSA ALACAKLARA UYARISI

Yıllardır Narin Tekstil ile davalık olan Çerkezköy’ün tanınan emlakçılarından Ahmet Şişman, mahkemenin sona yaklaşmasıyla birlikte karşı tarafın ‘Mal kaçırma’ yoluna gittiğini iddia etti.

Yaklaşık 10 yıl önce Çerkezköy’ün tanınmış gayrimenkul uzmanlarından Ahmet Şişman aracılığı ile Çerkezköy’de yerleşik onlarca vatandaşa gayrimenkul satma vaadi ile milyonlarca dolar para toplayan ve fakat sonra vaadini yerine getirmeyen, alıcılara gayrimenkullerini teslim etmeyen Narin Tekstil’in elinde kalan son mülkü de parsellere ayırarak satma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Kamuoyunda merakla takip edilen konu ile ilgili konuşan emlak ve gayrimenkul işleri yapan Ahmet Şişman, 2015 yılında Narin Tekstil yetkilileri ve o dönemde Narin Tekstil yetkilisi olarak hareket eden İsmail Duman aleyhinde nitelikli dolandırıcılık suçu nedeni ile suç duyurusunda bulunduklarını, İsmail Duman’a  dolandırıcılıktan 6 yıl hapis ve 120.000,00.TL para cezası verildiğini, Narin Tekstil yetkililerinin ceza yargılama dosyalarının halen istinaf incelemesinde olduğu ve emsal karar çerçevesinde Narin Tekstil yetkililerinin de nitelikli dolandırıcılıktan hapis ve para cezasına çarptırılacaklarını anlattı.

HACİZ KOYULDU

Ahmet Şişman, gerek kendisinin ve gerekse milyonlarca dolar dolandırılan onlarca Çerkezköylü vatandaşın paralarının iadesi için Narin Tekstil ve yetkilileri aleyhinde aynı yıllarda Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtıklarını, söz konusu davada verilen ihtiyati haciz kararları çerçevesinde Narin Tekstil’in elinde kalan Çerkezköy’de herkesin bildiği eski fabrika arazisine haciz konulduğunu, yargılamanın son derece yavaş ilerlemesi ve davanın açılış tarihi ile günümüz itibarı ile paranın aşırı değer kaybetmesi nedeni ile Narin Tekstil aleyhinde ek munzam zarar davası açtıklarını, vatandaşın milyonlarca dolar parasını adeta gasp eden Narin Tekstil yetkililerinin söz konusu parayı ödememek için çeşitli yollar denemeye başladıklarını söyledi. 

“YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇTIK”

Şişman, Narin Tekstil yetkililerinin ellerinde kalan eski fabrika arazisini imar uygulaması yöntemi ile parsellere ayırarak satma girişiminde bulunduklarını, bu girişimin engellenmesi ve imar uygulamasının iptali için Tekirdağ İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması talepli dava açtıklarını, söz konusu idari davanın da halen devam ettiğini sözlerine ekledi.

MAĞDUR OLURSUNUZ UYARISI

Geçmişte gerek kendisini ve gerekse Çerkezköylü vatandaşları milyonlarca dolar dolandıran Narin Tekstil yetkililerinin halen devam eden cezai, hukuki ve idari dava süreçlerine rağmen tekrar ve yeniden aynı girişimde bulunarak ellerinde kalan son eski fabrika arazisini parsellemek sureti ile yine Çerkezköylü vatandaşları dolandırma girişiminde bulunduklarını anlatan Ahmet Şişman, zira söz konusu eski fabrika arazisinin halen davalık ve özellikle ihtiyati hacizli olduğunu söyledi.

Narin Tekstil’in aleyhindeki davalar nedeni ile Ahmet Şişman ve şeriklerine olan borcunun ihtiyati haciz miktarının kat kat üzerinde bulunduğunu, kaldı ki Narin Tekstil’in parselasyon işlemi aleyhinde devam eden idari davada verilecek iptal kararı sonrası parselasyon işleminin iptal edileceğini ve parselasyon işleminin iptali sonrası muhtemel satın alanların kaosa sürükleneceklerini, yine Narin Tekstil’in elinde kalan son gayrimenkulü satma girişimi ve icrası halinde İİK.277.madde ve devamı hükümleri çerçevesinde alıcılar aleyhinde tapu iptal ve tescil davaları açılarak satışların iptal edileceğini ve muhtemel alıcıların ciddi mağduriyete uğrayacaklarını savundu. 

BİLGİLENMEK İSTEYENLER BİZE GELSİN…

Geçmişte Narin Tekstil’in kendilerine yaşattığı mağduriyetin hala giderilmediğini ifade eden Ahmet Şişman, “Yatırımcıları aynı mağduriyeti yaşamamaları için uyarıyorum, Narin Tekstil’in gerek şahsım gerekse onlarca mağdurun mağduriyetini gidermeden tekrar ve yeniden Çerkezköylü yatırımcıları dolandırmaması için dileyen yatırımcılar konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve dokümanların diledikleri zaman ofisimizde edinebilirler” dedi. 

İCRA İFLAS KANUNU 277  VE DEVAM MADDELERİNİ OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM

Son olarak Ahmet Şişman olaya ilişkin söz konusu gayrimenkulü almak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Narin’den gayrimenkul satın alacak olanları uyarıyorum. 2018/638 alacak davlarımız devam etmektedir. Ayriyeten plan tadilatı iptal davası açtık Bölge İdare Mahkemesi’ne. Her an planda iptal olabilir. Oradan yer almak isteyenler icra iflas kanunu 277  ve devam maddelerini okumalarını tavsiye ediyorum. Dava bitiminde mal kaçırmaktan tapu iptal davası açacağımızı ihtaren bildiririm. Söz konusu şahıslar hakkında nitelikli dolandırıcılıktan Çorlu ağır ceza da dava açılmıştır. Halen dava devam etmektedir, bu kişiler yüzlerce Vatandaşı mağdur etmişler, sekiz senedir aldıkları paraları iade etmemişlerdir. Bizim alacağımızın da değeri hiç kalmamıştır. İlave olarak ek dava açtık. Açtığımız ek davadan gayrimenkuller satılsa da üzerlerine tedbir gelecektir alacak olan kişilerin bizim gibi mağdur olmamaları ve hayallerinin kararmaması için bilgilendirmek istedik. ”dedi.

“PLAN TADİLATI YAPILDI PARASINI DA BİZ ÖDEDİK”

Ahmet Şişman sözlerini şöyle tamamladı: “Narin Tekstil AŞ yetkilileri ben ve arkadaşlarımı çeşitli vaatlerle kandırarak söz konusu olayın üzerine 324 ada 2 nolu ve 318 ada 1ve 4 nolu arazilere ayrı ayrı plan tadilatı yaptırmışlar. Masraflarını tamamen bize ödetmişlerdir. Bu plan tadilatından sonra arazileri dört kat değer kazanmış söz konusu arazileri bize satmayıp başkalarına satmışlar ve belediyede ve kadastroda tapuda görünen görünmeyen yapılan masrafları bizim üzerimize bırakıp adeta çocuk kandırır gibi davranmışlardır. Bu konuyla ilgili de dava hazırlığımız vardır.”



BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL