HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÜNAL KABLO SUÇ İŞLEMEKTEDİR

ÜNAL KABLO SUÇ İŞLEMEKTEDİR

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Ünal Kablo`dan 31 kişinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldığını belirterek, "İşten çıkartılmanın yasak olduğu bu günlerde 31 arkadaşımız işten çıkartılmıştır. Ünal Kablo suç işleme

Bir süredir Ünal Kablo`da sendikal faaliyetlerini sürdüren Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, "Bu onurlu mücadelemiz, Türk Metal Sendikası bayrağı Ünal Kablo firmasında dalgalanana kadar devam edecektir."dedi.

31 ARKADAŞIMIZ İŞTEN ÇIKARTILDI

Fabrikalarda örgütlenme çalışmalarını sürderen Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi, Ünal Kablo firmasında sorun yaşıyor. Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi`ndeki Ünal Kablo önünde eylemlerini sürdüren Türk Metal Sendikası`nın Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, şunları kaydetti: "Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi olarak ögrütlenmekte olduğumuz Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi`nde bulunan Ünal Kablo Firması üyeliklerini yaptığımız arkadaşlarımızdan 04.08.2020 tarihinde başlayarak bugün itibari ile 31 çalışan arkadaşımızı işten çıkartmıştır. Ünal Kablo suç işlemektedir. İşçi çıkarmanın yasak olduğu bu günlerde bu arkadaşlarımızı sendikaya üye oldukları için hiçbir gerekçe göstermeden 25/2. maddeden iş akdini fesh etmiştir. Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi olarak şu anda Ünal Kablo önünde eylemlerimiz devam etmektedir. Ayrıca işten çıkartılan arkadaşlarımız için sendika avukatlarımız tarafından işe iade davaları açılmıştır.  Bu onurlu mücadelemiz Türk Metal Sendikası bayrağı Ünal Kablo firmasında dalgalanana kadar devam edecektir."

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI