YAZTEPE`DEN ESNAF KREDİLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

YAZTEPE`DEN ESNAF KREDİLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, geçen hafta resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Halk Bankası kredileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen ve verilen kredilerin geri ödemelerine ilişkin getirilen 3 aylık yeni erteleme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÖDEMELER 3 AY ERTELENDİ

İlk olarak Covid-19 nedeniyle nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kredi geri ödemelerine açıklık getiren Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, "Bilindiği üzere kooperatifler kefaletiyle kullandırılan işletme kredilerinin Nisan-Mayıs-Haziran aylarında ödemeleri gereken taksitleri 3 ay süre ile ertelenmişti. Covid-19 salgını nedeniyle kredilerini ödemekte zorlanan Esnaf ve Sanatkarlarımızın kredilerinin bir daha ertelenmesine ilişkin 2781 sayılı Cumhurbaşkanı kararı 23 Temmuz 2020 tarih ve 31194 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir."dedi.

BAŞVURU YAPILAMADAN ERTELEME YAPILABİLECEK

Salgın döneminde esnafa verilen kredilere ilişkin bilgilendirmeyle sözlerini sürdüren Yaztepe, "Karar uyarınca, Covid-19 salgını nedeniyle zarar gören Esnaf ve Sanatkarlarımız Kooperatif kefaletiyle 30 Haziran 2020 tarihinden önce kullanmış oldukları kredilerin 1 Temmuz 2020-Eylül 2020 tarihleri arasındaki taksitleri, taksit vadesinde ödenmediği takdirde başvuruya gerek kalmaksızın erteleme dönemi boyunca işleyecek kredi faizi ile birlikte kalan diğer taksitlere eşit olarak eklenmek suretiyle ertelenecektir."dedi.

İŞÇİ ÇIKARTILMAYACAK

Yaztepe, geri ödemelerin üç ay süreyle ertelenmesi hakkından yararlanacak esnafın işçi çıkaramayacağını belirterek, "Ertelemeden faydalananlar erteleme dönemi boyunca çalışan işçi sayısını azaltmayacağına dair kooperatife gelerek taahhütname imzalaması gerekmektedir. Taahhütnameler toplu olarak Halk Bankası`na kooperatifler tarafından 30 Eylül 2020 tarihine kadar ulaştırılacaktır. Aksi durumda ertelemeler kapsam dışında bırakılacaktır."diye açıklamasını tamamladı.



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM