MUSTAFA ORDU: GEREKİRSE ÇADIR DA KURARIZ, MİLLETVEKİLİ ADAYI DA OLURUZ

MUSTAFA ORDU: GEREKİRSE ÇADIR DA KURARIZ, MİLLETVEKİLİ ADAYI DA OLURUZ

MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy 1445 ve 1446 adalar ile alakalı olarak düzenlenen imar plan değişikliğini, kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirmeye devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy eski ilçe başkanlarından Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi’nin İmar Planı Değişikliği kararını eleştirmeye devam ediyor. Mustafa Ordu, AK Partili belediyelerin yaptığı imar planı tadilat değişikliğinin Cumhuriyet Halk Parti'si (CHP) yönetiminde olan Çerkezköy Belediyesi tarafından aynı şekilde devam ettirilmesini sert eleştirdi. Ordu, Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445 ve 1446 adalar ile alakalı olarak, CHP’li Çerkezköy Belediyesi, Danıştay’ın gerekli iptal kararına rağmen AK Partili belediyenin yaptığı plan değişikliğini aynen uygulamakta ısrar ettiğini dile getirdi. 

MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, başkanlığı dönemlerinde el attığı konuları yıllar geçmesine rağmen takip ediyor. Ordu, Çerkezköy 1445 ve 1446 adalar ile alakalı olarak AK Partili belediyelerin yaptığı ve CHP'li Çerkezköy Belediyesinin itiraz etmediği imar plan değişikliğinin, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirmeye devam etti.  

SEÇİM SÜRECİNDE BİZ DESTEKLEDİK

Mustafa Ordu, Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem’i rant yaptığını öne sürerek eleştirdiklerini söylerken, Ali Ertem zamanında Çerkezköy Belediyesi içerisinde bulunan kadronun aynen devam ettiğini söyledi. Mustafa Ordu, “Vahap Akay’ı seçim sürecinde destekledik. Biz Ali Ertem ile mücadele ederken rant yapıyor diye eleştirdik. Bugün AK Parti’nin imar değişiklik planı aynı şekilde uygulanıyor. Vahap Akay’ın çevresinde bulunan adamlar Ali Ertem ile aynı. Soruyorum biz Ali Ertem’i neden gönderdik? Çerkezköy CHP teşkilatı Ali Ertem’den özür dilemelidir” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Ordu, Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem ile verdikleri siyasi mücadelenin yolsuzluk yaptığı iddiası etrafında şekillendiğini söylerken, Çerkezköy Belediyesi’ni CHP kazandıktan sonra CHP yönetiminin Ali Ertem ile alakalı tek bir suç duyurusunda bulunmadığını söyledi. Ali Ertem’e yolsuzluk ve rant yaptı diyenlerin bugün Ali Ertem’den özür dilemesi gerektiğini ifade ederken şunları kaydetti:

RANT SAĞLANACAK

“Vahap Akay ile bu konuyu konuştuğum zaman dava sürecinin devam ettiğini söyledi. Biz de tamam dedik. Toprak için asla taviz verilmez. Bunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bugün bir dükkanın bedeli 6 milyon TL. 450 adet dükkan için bu fiyat 2 milyar 700 milyona denk geliyor. Bu kadar rant sağlanacak burada. CHP ilçe yönetimi eğer buna itiraz etmezse hata yoktur demektir. Gidip Ali Ertem’den özür dilemeleri lazım. Buradan sesleniyorum. Gidin Ali Ertem’den özür dileyin. Bunun aksi bir sonucu yok. Ali yolsuzluk yaptı diyerek bir seçim kampanyası yürüttüler. Şimdi hepsinin tekrardan Ali Ertem’den özür dilemeleri gerekiyor. Süreç buraya geldi.” 

Çerkezköy ilçe başkanlarına seslenen Mustafa Ordu, siyasi parti ilçe başkanlarının her şart altında doğru olanı söylemesi gerektiğini ifade etti. AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş hakkında da konuşan Ordu, “Kamil Çetintaş o koltukta oturacak son insan. TBMM Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağlı. Çetintaş’ta AK Parti İlçe Başkanı. Çerkezköy’e çok büyük bir fayda sağlaması gerekirken, bu özveriyi gösteremiyor. Biz hiçbir destek yokken Çerkezköy’e çok şey kazandırdık. Bugün aynı vizyonu göremiyorum” şeklinde konuştu.  

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURUZ

İddiasında kararlı olduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “Beni sahaya indirmesinler. Eğer toprak yine verilmezse biz yine çıkar milletvekili adayı oluruz. Gerekirse çadır da kuracağız. Genel başkanlar görüşür, görüşmez, onların bildiği iş ama ben mücadelemi vereceğim” dedi. 

Söz konusu adanın işlemlerini yapan memurların hala belediyede çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Mustafa Ordu, “Hepsine söylüyorum. O peşkeş çektiğiniz yerleri alıp yeşil alanı daha da genişletmeniz lazım. Biz mücadelemizi vereceğiz. İster dikkate alın ister almayın” ifadelerini kullandı.

Danıştay 6. Dairesi 10 Eylül 2018 tarihli E :2014 7881/ K:2018/7541 kararıyla Tekirdağ İdare Mahkemesinin kararını bozarak AK Parti yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi'nin 2013 yılında 1445 ada ve 146 adalarda yaptığı imar planını tadilatını iptal etmişti. 2014 yılında yapılan seçimlerden sonra yerel iktidara gelen CHP yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi kararın düzeltilmesi için tekrar Danıştay’a başvurmuş, Danıştay hem 6.Dairesi hem 8.Dairesi karar düzeltme talebini reddetti. 



KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ