MUSTAFA AS’A VERDİ VERİŞTİRDİ

MUSTAFA AS’A VERDİ VERİŞTİRDİ

Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’a sert çıktı: Hangi evrakımız eksikmiş söylesin!

Çerkezköy 162 Nolu Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As’a verdi veriştirdi. As’ı esnafın hakkını korumamakla suçlayan Kosuva, “Defalarca kendisinin kapısını çaldık. Bizim hakkımızı korumadı. Kale Birlik’le dostlukları var, yanlı davranıyor. Mustafa As, hangi evrakımız eksikmiş, çıksın söylesin. Bizim evrakımız noksan değil, arkamız noksan.”ifadelerini kullandı.

HANGİ EVRAKIMIZ EKSİKSE SÖYLESİN

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Çerkezköy 162 Nolu Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, Çerkezköy-Tekirdağ arasında çalışmalarına izin vermeyen Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik protestolarına destek vermediği gibi, “Evrakları eksik” diye çıkışan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As’a meydan okudu.  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası üye olan 30 kişilik kooperatif olduklarını kaydeden Kosuva, şunları kaydetti:

“Mustafa As bir gün olsun bizim bu mücadelemizde bizlere destek vermedi. STK’ların halkın destek verdiği kooperatifimiz hakkında yalan yanlış açıklamalarda bulunmuştur. Bizim noksan evrakımız varsa hangi evrakımızın noksan olduğunu açıklasın. Bizim İl Trafik Komisyonu kararımızın olmadığını söylüyor. Biz 2010 yılında kurulduğumuzda İl Trafik Komisyonuna tıkalı kaldık. 2015’te Tekirdağ Valiliği’ni mahkemeye verip İl Trafik Komisyonu’nda uğradığımız haksızlığı giderilmesi için hakkımızı mahkemede aradık. 2017 tarihinde bize haklı bu Danıştay, ‘İl Trafik Komisyonu hatalı, hatalı sayımlar yapılmış, bunlara D1, D2 maddeleri eklenmiş’ dedi. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra UKOME’ye dedi ki ‘Araştır, ihtiyaç varsa kooperatifin hakkını verin.’ UKOME tarafından tam 10 ay araştırıldı, çalışma grubu raporları yapıldı ve bu raporlarda yüzde 95 doluluk oranı ile geçen bizler olduk. Bu çalışma gruplarına katılan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası temsilcisi de bunun şahididir. Çalışma gruplarında kendi imzası vardır. Nasıl imzası olup da bazı şeyleri inkar edebiliyor, onu tekrar kınıyorum”  

KALE BİRLİK’LE DOSTLUKLARI VAR

İl Trafik Komisyonu kararlarının olmadığı yönünde Oda Başkanı Mustafa As’ın açıklaması bulunduğunu hatırlatan Kosuva, şöyle devam etti: “Biz İl Trafik Komisyonu’nu dava ettikten sonra gerekli çalışmalar yapılıp 2018 yılında UKOME’ye haklılığımız ortayı konulmasına rağmen gerekçesiz ret kararı aldık. Bu gerekçesiz ret kararı verilirken, kendisine de gittik. Maalesef bizim hakkımızı savunmadı.  Tekrar Mahkemeye gittik. 1.İdare Mahkemesi  2019 yılında bizim çalışmamızı öngördü. Bu çerçevede Çerkezköy-Çorlu-Tekirdağ arası çalışma yapabileceğimizi beyan ettikten sonra UKOME’ye gittik.  UKOME bize Çerkezköy otogar kalkış, Tekirdağ otogar varış, yani D1 statüsüyle çalışan statüden daha beter bir uygulama yaptı. Tekrar Mustafa As’a gittik. Çorlu’ya, mahallelerimiz olan Kızılpınar ve Veliköy’e giremediğimizi söyleyerek bize yardımcı olmasını istedik. UKOME kuruluna geldi, maalesef etkin olamadı, olmak istemedi. Çünkü yanlı bir başkan. Kale Birlik ile dostlukları var. 2019/94 sayılı mahkeme kararına göre biz Çerkezköy-Çorlu- Tekirdağ olan güzergahına kavuşamadık ve kendisinin de hiçbir desteği olmadı. Davet ettiğimiz toplantılara da gelmek istemedi ve üstüne de toplantıya gelecek kooperatif başkanlarına sadece Zirve kooperatifini ilgilendiren olay diyerek toplantıya katılmalarına engel oldu. Evraklarımızı okumuyor. Sonra çıkıyor diyor ki ‘Bunların evrakları noksan. Bizim evraklarımız değil arkamız noksan” diye konuştu.

TEKİRDAĞ ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI DA YANLI DAVRANIYOR

Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan’ın da UKOME toplantılarında Zirve’nin tüm taleplerine ret verdiğini söyleyen Kosuva, “Mustafa As, Şenol Turan’a neden ret verdiğini neden sormuyor. Bunu ben mi soracağım? Tabi ki Mustafa As soracak. UKOME’de Mustafa As bizi, o da Mustafa As’ı temsil ediyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun görüşünü alalım dedik. Maalesef ona da bir cevap vermedi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Hukuk İşleri ‘Bu bir yıkıma sebep olur. Bu sadece mevcut kooperatifin değil, komple Tekirdağ’ın, hatta ve hatta 18 büyükşehire kadar akseder’ diyor. Niçin kafalarını kuma gömüyorlar, niçin bunları anlamak istemiyorlar?”diye konuştu.

DANIŞTAY KARARI VAR

Danıştay 8. Daire’den gelen kararı da okuyan Kosuva, komisyon kararlarının Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın açıklamaları ile uyuştuğunu söyledi. Kosuva, “ Kendisi esnafın değil, idarenin yanındadır. Danıştay’ın kararına göre ‘Biz mi? Yoksa idare mi kazanmış’ Bunun açıklamasını yapsın. Bizim haklarımızı neden savunmuyor. Bunlar bu mahkemeyi kazanmış, gereken yapılmalı demesi gerekiyor. 7 bin plakadan bizim farkımız var mı?” diye konuştu.

İSTİFA ET

Mustafa As’ı istifaya davet eden Kosuva, “Bizim noksan evraklarımız yoktur. Bizim evraklarımız açık ve nettir. Gerek mahkeme, gerek İl Trafik Komisyonu gerekse UKOME’nin yapmış olduğu çalışma gruplarının tescillediği ve o çalışma guruplarında kendisinin de imzası olan bu kurumun başkanı nasıl böyle bir şey söyleyebiliyor. Diğer kooperatiflerle dostlukları var ise bunu söyleyebilir. Mustafa As istifa etmelidir. İstediği yerde gelsin bizler değil evraklarımız konuşsun. Bazı yapmış olduğu çamurları da örtmeye kalkmasın” diye konuştu.

ISPATLAMAYAN NAMERTTİR

Mustafa As’a karşı, eleştirilerinin dozunu artıran Kosuva, “Mustafa As ile her türlü evrakı tartışabiliriz. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay bizi biz olduğumuz için değil, Çerkezköy’ün bu hizmete ihtiyacı olduğu için her koşulda mücadele ediyor. Senin bu milliyetçi düşünceden farkın nedir. Kısacası onlarla yıllardır olan dostluğu ve çıktığı yoldur. Seçimleri kazandıktan sonra Kale Birlik Başkanının ‘ seçimleri kazandık’ açıklaması manidardır. Sen nerenin üyesisin ve hangi odayı bağlasın. O açıklama da dostluklarının ibaresidir. Saray Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Ertekin ile Mustafa As nasıl sağlıklı düşünebilir. Çünkü kendisinin o güzergahta üç tane aracı var. O masaya bizim sorunlarımızı mı yatıracaklar. Her türlü ortamda avukatlar nezdinde konuları tartışmak üzere masaya yatırmak istiyoruz. Noksan bir evrakımız varsa ispatlamazsa namerttir” dedi.

BUGÜN BİZE YARIN TEKİRDAĞ’A YAPILACAK

Bu hizmete Çerkezköy’ün ihtiyacı olduğunu söyleyen Kosuva, “ Halkın menfaatlerini düşünüp Mustafa As’ı Çerkezköy esnafının oda başkanlığını yapmaya davet ediyorum. Bizler yeniliyorsak arkamız olmadığı için yeniliyoruz. Ama biz yenilmeyeceğiz. Bizim arkamızda Çerkezköy halkı var. Bu destek bize yeter. Bu ülkede hukuk ve adalet var. En son davayı da kazanacağız.”dedi.

Konuşmasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür eden Kosuva,  “Haklılığımızda ve Çerkezköy’ün arkasında duran Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Oda Başkanı Şenol Turan kooperatifimiz hakkında yerli yersiz kelimeler sarf edebiliyor. Bizlerin mafya olduğunu ve gelip baskı yaptığımızı söylemiş. Biz kime baskı yapmışız. Savcılık oradadır. Alnımız ak, yüzümüz de paktır. Biz burada 30 kişinin değil, 200 bin nüfuslu Çerkezköy’ün hakkını korumak için yola çıktık. Mücadelenin sonunda da muvaffak olacağız”diye konuştu.

 

 



Anahtar Kelimeler: MUSTAFA VERDİ VERİŞTİRDİ

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR