MURAT KOÇAK, OYLARIN TAMAMINI ALARAK YENİDEN BAŞKAN OLDU

MURAT KOÇAK, OYLARIN TAMAMINI ALARAK YENİDEN BAŞKAN OLDU

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi 13. Olağan Konrgesi'ni yaptı. Kongrede tek aday olan Murat Koçak, bir kez daha tüm delegenin oylarını alarak başkan seçilirken, Genel Başkan Pevrul Kavlak da kongreye katıldı.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi,13. Olağan Kongresi'ni bugün yaptı. Kongrede delegelerin tümünün oyunu alan Şube Başkanı Murat Koçak, bir kez daha başkanlığa seçildi. Yoğun katılımın olduğu kongreye Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da katıldı. Kavlak, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi 13. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Business Ekspres otelde gerçekleşen kongrede 250 delegeden seçime katılan 248'inin tamamının oyunu alan Şube Başkanı Murat Koçak, bir kez daha seçildi. 2 delegenin ise Covid-19 geçirmesi nedeniyle kongreye katılamadığı öğrenildi. Kongreye, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve parti ilçe başkanları katıldı. 

Kongre başlamadan önce açılış konuşmasını Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptı.  Koçak, Türk Metal Sendikasının işçinin umudu olduğunu dile getirdi. Murat Koçak konuşmasında şunları söyledi: 

SÖZÜMÜZÜN KANITI YAPTIKLARIMIZ 

“Bu güne kadar yaptıklarımız, sözümüzün hep kanıtı olmuştur. Çerkezköy Şubesi Yönetimi, ünite ve kurullarımız ile tüm emekçilerimizin gece-gündüz katkıları neticesinde, Samsung Electronics ve Frigoblock Soğutma işyerlerimizde teşkilatlanma faaliyetlerimizi tamamladık. Orada çalışan emekçi dostlarımızı büyük Türk Metal ailemize kattık, toplu iş sözleşmelerimizi imzaladık.  Yaklaşık 1500 arkadaşımızın çalıştığı Sistem Alüminyum işyerinde örgütlenme çalışmamızı tamamlayıp akabinde İşverenimizle ortak paydada buluşup Toplu sözleşme görüşmeleri bir an önce başlayacak olup emekçilerimiz için en iyi sözleşmenin imzalanacağına inancımız tamdır. Bahsi geçen bütün işverenlerimize buradan Türk Metal sendikamız adına teşekkür ederiz.  

İŞVERENKLER UNUTUYOR ANCAK BİZ TEKRARLIYORUZ  

Kıymetli Konuklar, Ülkemizde Bazı işverenler sıkça unutuyor ama biz yine tekrarlıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki, biz Büyük Türk Metal’iz! Ateşle eridik yoğrulduk, yağmurla ıslanıp tavlandık.. İnadına örgütleneceğiz!"

Koçak'ın ardından Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak bir konuşma yaptı. Genel Başkan Pevrul Kavlak Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre masaya oturmayacaklarını vurguladığı konuşmasında şunları dedi:

BENİM YILDIZIM ÇERKEZKÖY’DE PARLADI  

İnsanın yıldızının parladığı anlar vardır. İşte o anlar, hayatımızın dönüm noktalarıdır. Bizi başka boyutlara, başka ufuklara taşıyan yol ayrımlarıdır. Belki de kaderimizin yeniden yazıldığı zamanlardır. Benim yıldızım, Henüz 29 yaşında genç bir delikanlıyken Çerkezköy’de parladı. Buraya, 1991 yılında idealist bir emekçi olarak geldim. Kısa sürede içinizden biri oldum. Arkadaşlıklar, hala süren dostluklar edindim. Çocuklarım burada büyüdü. Yani ailem burada kök saldı. Doğduğum yer Kırıkkale’ydi ama doyduğum yer Çerkezköy oldu. Burada insanlar tanıdım. Kendi halinde, sevgi dolu, yürekli, dürüst, mert, çalışkan, gözünü budaktan sakınmayan ekmeğinden başka derdi olmayan, emeğinden başka sermayesi olmayan insanlar tanıdım. İşte bu şehir, bana, o insanlara dokunma fırsatı verdi.Dertleriyle dertlenmek, kavgalarında yanında olmak, sevinçlerini paylaşmak, haklarını savunmak için önümde bir yol açıldı. gözümü kırpmadan girdim o yola. Ve 30 yılı aşkın bir süredir, gözümü kırpmadan yürüdüğüm bu yolda, sizlerle yeniden birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizi çok özledim. Çerkezköy Şubemizin 13. Olağan Genel Kurulu’nda hepiniz hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Türk Metal Sendikası adına sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 

İMZALADIĞIMIZ BÜTÜN SÖZLEŞMELERDE BAŞARILI OLDUK  

Bizim imzaladığımız bütün sözleşmelerde başarılı olan bir sendikayız. Özellikle de  son yıllardaki grup toplu sözleşmeleriyle, tarih yazdık. 2017’de ‘Yüzyılın Sözleşmesini’ imzaladık. Sözleşmeye otururken ilk altı aylık enflasyon yüzde 3,2 idi, Biz yüzde 38,28 talep ettik, pazarlık sonucu, ilk 6 ay için yüzde 24,63 aldık. Çıtayı öyle bir yere koyduk ki, öyle bir sözleşme yaptık ki, dosta düşmana parmak ısırttık. Bize saldırmayı alışkanlık haline getirenler bile sessiz kaldılar. Her işçinin bir Türk Metal’i yok. Her işçinin böyle bir sendikası yok. Arkasında dağ gibi duran bir kalesi yok. Ardından 2019 sözleşmesi geldi. Ekonomik krizin başlamasına, sanayi kesiminde sorunlar yaşanmasına rağmen yine tarih yazdık… Yine kazandık… Altı aylık enflasyon yüzde 6 idi. Biz yüzde 20 talep ettik, mücadelemiz sonucunda, ilk 6 ay için yüzde 17,12 aldık. Çıtayı aşağı düşürmedik. Üyelerimizin başını eğmedik. Sendikal harekete örnek olduk. Sonra ne oldu?Sonra, korona denen bir bela yüzünden Pandemi koşullarını yaşamaya başladık. Herkes evine kapandı, ama biz işimizin başındaydık. Ölümüne çalıştık, canımız pahasına çalıştık. Arkadaşlarımızı, sevdiklerimizi toprağa verdik, ardından gelip, çalışmaya devam ettik. Pandemiyle birlikte ağırlaşan hayat şartları, giderek artan enflasyon, durgunluk, üretim krizleri, işten çıkartmalar herkesten önce emekçileri vurmaya başladı. Ardından 2019 sözleşmesi geldi. Ekonomik krizin başlamasına, sanayi kesiminde sorunlar yaşanmasına rağmen yine tarih yazdık… Yine kazandık...

HİÇ BİR EMEKÇİ ARKADAŞIMIZ İŞSİZ KALMADI

Her işçinin böyle bir sendikası yok… Arkasında dağ gibi duran bir kalesi yok… Bu süreçte, hiçbir emekçi arkadaşımız işsiz kalmadı, hiçbir emekçi arkadaşımız ücretini eksik almadı. Çünkü sizin sendikanız var… Sizin arkanızda dağ gibi duran Türk metal Sendikası var…Dağ gibi duran Türk metal Sendikası var…"

 

 



TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ