MİNİK ELLER MİMARİYLE BULUŞUYOR

MİNİK ELLER MİMARİYLE BULUŞUYOR

Koca Sinan Günü kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Çocuk Gözünden Mimarlık" maket yarışması için sayılı günler kaldı.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde 30 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Çocuk Gözünden Mimarlık maket yarışmasının bu yılki konusu ‘Sokak Hayvanları İçin Barınak’ olarak belirlendi. Birçok anaokulu ve ilkokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan yarışmayla alakalı açıklama yapan Çerkezköy Mimarlar Odası Başkanı Sinan Meral; mimarlığın çocuklara ulaşmak için yeni bir araç olduğunu ve çocukların çevreleriyle ilgili gözlemlerini, problemlerini mimarlık aracılığıyla farklı düşünme biçimi kazandırarak hem sosyalleşmelerine hem de eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin aileleriyle birlikte geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yapacak oldukları maketle barınaklar AKM'de sergiye çıkarılacak. Sergiye çıkarılan maketler sergide bulunan Mimarlar tarafından canlı jüri komitesiyle oylanıp en iyi anaokulu ve ilkokulu düzeyde 3 proje seçilecek. İlk üçe giren minik mimar adayları Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü tarafından açıklanacak ve ödülleri de yine Kaymakam Nazmi Günlü tarafından kazanan yarışmacılara verilecek.

GELECEK MİNİK MİMARLARINI BEKLİYOR

‘Sokak Hayvanları İçin Barınak’ maket yarışmasına katılmak isteyen tüm anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin Çerkezköy Mimarlar odasına bildirmeleri gerektiğini söyleyen Oda Başkanı Sinan Meral, projenin Raportör ve Genel Koordinatörünün Çağla Perkin, Yayın ve İdari Koordinatörü’nün ise Göknur Kavlak olduğunu sözlerine ekledi. 

YARIŞMAYA KATILIM İÇİN NELER YAPILACAK?

-Maketler için 4 haneli rumuz numarası belirlenmesi gerekmektedir.

-28 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar adayların cerkezkoy@mimarist.org adresine mail atmaları gerekecektir.

-Tüm adayların maketlerini 29 Nisanda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezine teslim etmeleri gerekmektedir. 

-Yarışma canlı juri olup sergi ve açılış saat 13:00’de başlayacaktır.

YARIŞMANIN JÜRİ ÜYELERİ

Jüri Başkanı: Doç.Dr.Esma MIHLAYANLAR (Trakya Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğr. Gör.), Jüri üyeleri: Yük. Mimar Sinan Meral

Mimar Elif Özer Sezer, Mimar Mehmet Ebinç.

 



Anahtar Kelimeler: MİNİK ELLER MİMARİYLE BULUŞUYOR