Tarih: 03.03.2023 10:29

MİLLETVEKİLİ YÜCEER TEKİRDAĞ’DAKİ DEPREME DAYANIKSIZ OKUL SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP PM Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da yıllardır çözülemeyen depreme dayanıksız okul sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Milletvekili Yüceer, Tekirdağ’da depreme dayanıksız okullarla ilgili “Konuyu daha önce de defalarca soru önergeleriyle, basın açıklamalarıyla, haberlerle gündeme taşımamıza rağmen sorun çözülememiştir” dedi.

CHP PM Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da yıllardır çözülemeyen depreme dayanıksız okul sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Sorunun 2019 yılında Silivri depreminin ardından başladığını hatırlatan Milletvekili Yüceer, “Bundan tam 4 dört yıl önce 26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’un Silivri ilçesinin açıklarında Marmara Denizi’nde meydana gelen deprem sonrasında Tekirdağ’daki mevcut okulların bazıları hasar görmüş ve öğrenciler başka okullara aktarılmıştı. Aradan geçen süre boyunca depreme dayanıksız olan okulların tespiti, tadilat ve yıkım süreçleri devam etmiştir. Ancak bu süreç uzadıkça uzamıştır. Okulların güçlendirilmesinde ya da yenilenmesinde yaşanan gecikme öğretmenler, öğrenciler ve veliler için mağduriyet yaratmaktadır. Bu mağduriyetlerin derhal giderilmesi için depreme dayanıksız okullar bir an önce güçlendirilmeli ya da yenilenmelidir” dedi.

ÇORLU’DA 5 OKUL BOŞALTILDI

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Çorlu ilçesinde 5 okulun tahliye edildiğini söyleyen Milletvekili Yüceer, “Çorlu'da Alipaşa İlkokulu ve Türkgücü İlk ve Ortaokulu'nun yıkılmasına, Şahinler Ortaokulu, Gazi İlkokulu ve Uncular İlkokulu binalarının da güçlendirilmesine karar verilmiştir. Ara tatilin ardından okula başlayacak eğitimlerde, tahliye kararı verilen okullardaki 7 bin 917 öğrenci başka okullara nakledilmiştir” diye konuştu.

17 OKUL İÇİN BAKANLIKTAN ONAY BEKLENİYOR

CHP’li Yüceer şu eklemelerde bulundu: “Öte yandan soru önergelerimiz yanıtsız bırakılırken ya da eksik yanıtlanırken haberlerde Tekirdağ'da 62 okulun depreme karşı güçlendirilmesi tamamlandığı ancak il genelinde etüt çalışmalarının devam ettiği, 11 okulda güçlendirme sürdüğü, 13 okulun ihale sürecinde olduğu ve 17 okul için de bakanlıktan onay beklendiği belirtilmiştir. Güçlendirme devam eden okullarda güçlendirme bir önce bitirilmeli, ihale sürecinde olan okulların ihaleleri yapılmalı, bakanlıktan onay bekleyen 17 okul içinse derhal onay verilmelidir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —