MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN GALATAPORT İÇİN KATAR UYARISI

MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN GALATAPORT İÇİN KATAR UYARISI

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen ve 18 limanın işletme sürelerini ihalesiz olarak 49 yıla kadar çıkaran düzenleme hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Anayasa Mahkemesi’nden dönmesine karşın AK Parti tarafından tekrar TBMM’ye getirilen ve 18 limanın işletme sürelerini ihalesiz olarak 49 yıla kadar çıkaran düzenlemenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 FIFA Dünya Kupası için gittiği Katar’da yaptığı temasların ardından geldiğine işaret etti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, Anayasa Mahkemesi’nden dönmesine karşın AK Parti tarafından tekrar TBMM’ye getirilen ve 18 limanın işletme sürelerini ihalesiz olarak 49 yıla kadar çıkaran düzenleme hakkında konuştu. Milletvekili Aygun konuyla ilgili şunları kaydetti:  

ŞAHENK'DE ORADAYDI

“Galataport ve Antalya Limanı ile ilgili soru işaretleri var. Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde Katar’da idi. Şahenk'de oradaydı. Acaba bir şeyler yapıldı da ondan sonra mı bu düzenleme geldi Limanların işletme süresini Anayasa Mahkemesi’ne rağmen ihalesiz olarak 49 yıla kadar çıkarmayı hedefleyen yasa teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifte; Tekirdağ’daki Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait limanın işletme süresi 2067’ye kadar uzatılıyor.  

TUTANAKLARA GEÇİREREK TARİHE NOKTA KOYUYORUM

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Katar'daydı, yine küçük ortak Şahenk oralardaydı, acaba bir şeyler yapıldı da ondan sonra apar topar bu önümüze mi geldi? Buradan soruyorum ve buradan tutanaklara geçirerek tarihe nokta koyuyorum. İnşallah kafamızdaki soru işaretleri önümüze gelmez.

Limanlar özelleştiriliyor ama kanun, hukuk, mahkeme kararlarını tanımadan Tekirdağ Sahili talan ediliyor. Şimdi bu yeni düzenleme ile artık Danıştay’dan görüş alınmayacağını da ifade ediyorsunuz. Demek ki mahkemelere inanmıyorsunuz, güvenmiyorsunuz. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ipotek altına almayalım, yarın ne olacağını bilmiyoruz. Arkadaşlar, kimin malını kime peşkeş çekiyoruz? Biz yine Anayasa Mahkemesine gideceğiz.”

 



KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ