MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

DEVA Partili Avşar; “Sayın Şimşek, emekçiden önce kamu-özel iş birlikleriyle 1’e 10 kazandırdığınız kara deliklere bakın!”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı videolu paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevi devrederken şehir hastanelerinin maliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Avşar, “322’yi 27’ye indirme ekonomik becerisine sahipseniz, neden Sayın Şimşek’e de anlatmıyorsunuz. Ta ki, Sayın Şimşek elini emekçinin cebinden çeksin de kamu-özel iş birlikleriyle 1’e 10 kazandırdığınız kara deliklere baksın.” dedi.

“Koca; ‘Şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik.’ Sayın Koca, bu yükü adrese teslim ihalelerle milletin sırtına kim yükledi?”

Görevi devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevi devrederken itiraf gibi bir açıklama yaptığını söyleyen Avşar; “Koca’nın kamu-özel iş birliğinde yapılan 18 şehir hastanemizin 25 yıllık bedeli 322 milyar €’du.  322 milyar € olan bu bedeli, en çok 27,5 milyar € ile sınırlandırdık ve böylece şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik” dediğini dile getirdi.

Avşar; “Sayın Koca şayet bu, bütçeye bir yükse ki; siz de bunu kabul ediyorsunuz. Bu yükü adrese teslim ihalelerle devletin-milletin sırtına kim yükledi?”, şeklinde konuştu.

“Sayın Koca, bu ekonomik becerinizi(!) neden Sayın Şimşek’e de anlatmıyorsunuz?”

Konuyla ilgili Bakan Koca’ya sorular yönelten Avşar; “Eğer sizin 322’yi 27’ye indirme gibi bir ekonomi beceriniz varsa lütfen kamuda tasarruf diye kendini paralayan Sayın Şimşek’e bunu anlatın.”, ifadelerini kullandı.

“Kamu-özel iş birlikleriyle 1’e 10 kazandırdığınız müteahhitler dururken neden emekliyle, asgari ücretliyle uğraşıyorsunuz?”

Avşar; “Yok eğer sizin burada yaptığınız tasarruf, kamu özel iş birlikleriyle ihale alan müteahhitlerin 1’e 10 kazanmasını engellemekse o zaman Sayın Mehmet Şimşek niye asgari ücretlinin maaşıyla, niye emeklinin maaşıyla, niye kamudaki fotokopi kağıtlarıyla, kamu çalışanlarının servisiyle uğraşıyor da deliğin büyüğü olan kamu-özel iş birliklerine gözünü dikmiyor.”, dedi.

https://we.tl/t-ymg184hOsS



KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK