METAL İŞÇİLERİ BÜYÜK MİTNGE HAZIRLANIYOR

METAL İŞÇİLERİ BÜYÜK MİTNGE HAZIRLANIYOR

Cuma günü MESS ile bir kez daha masaya oturan TMS yetkilileri, yapılan yüzde 8`lik teklifi kabul etmedi. Şimdi TMS üyeleri MESS`e karşı Bursa`da yapılacak mitinge hazırlanıyor...

Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, cuma günü yapılan toplantıdan da sonuç çıkmadı. MESS`in yaptığı zam oranı teklifini az bulan TMS yetkilileri istediklerini alıncaya kadar anlaşma sağlanılmayacağını söyledi.  

YÜZDE 8`LİK TEKLİF KABUL EDİLMEDİ

TMS genel başkanı Pevrul Kavlak ve yetkilileri, MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine Cuma günü İstanbul MESS Merkez Ofisi?nde bir kez daha bir araya geldi. Toplantının ardından yazılı olarak bir açıklama yapan TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  ?MESS ile yürüttüğümüz müzakerelerde MESS tarafından yapılan toplantı çağrısı üzerine cuma günü saat 09.30 da başlayan ve sözleşme komisyonumuzun hazır bulunduğu toplantı sona erdi. İşveren sendikası MESS ücretlere ilk altı ay zammı için daha önce yaptığı yüzde 6,05?lik teklifini yüzde 8?e yükselttiğini belirtti. Diğer konularda bilinenden başka bir teklifleri olmadığını da eklediler. Bizde bu teklife gerekli cevabı Bursa Mitingi`nde vereceğimizi ifade ederek yüzde 8?lik yeni teklifi de reddettik? dedi.

18 OCAK`TA BÜYÜK MİTİNG VAR

Yaklaşık bir aydır toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren TMS, fabrikalarda başladığı eylemleri şubelerde sürdürürken, son toplantının ardından dev bir mitinge hazırlanıyor. Bursa`da 18 Ocak`ta miting düzenlemeye hazırlanan TMS, fabrikalarda da 40 dakikalık iş yavaşlatma eylemleri gerçekleştirecek.



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR