MAVİ LİSTE’DE BİR BOMBA DAHA…

MAVİ LİSTE’DE BİR BOMBA DAHA…

Mavi listede 5. Gruptan meclis üyesi adayı olarak gösterilen Gürkan Kesim’in ayrıca 2. Gruptan da kendi şirketi başka şahıs gösterilerek meclis listesine yazıldı.

Çerkezköy TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meslek Komitesi seçimlerine 5 gün gün kala, mavi listede Rahmi Yılmaz’dan sonra Gürkan Kesim’in de iki ayrı yerden meclis üyesi olabileceği ortaya çıktı. Rahmi Yılmaz’ın ortağı olarak bilinen Saraylı Gürkan Kesim’in de ‘Yedekleme’ yaptığı gündeme bomba gibi düştü.

MECLİS ÜYESİ LİSTESİNİ AÇIKLAMIŞTI

İki hafta kadar önce mavi liste tarafından düzenlenen bir organizasyonla Çerkezköy TSO Meslek Komitesi seçimleri öncesinde meclis üyesi aday firma ve yetkili isimleri açıklanmıştı. Toplam 15 grupta 43 isim açıklanırken, yedek meclis üyesi adayları ve komitelere ilişkin firma ve yetkili isim açıklanmamıştı. Söz konusu Mavi Liste Meclis Üyesi aday listesinde ise Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ile kamuoyunda ortağı olarak bilinen Gürkan Kesim’in 5. Gruptan aday olduğu ilan edilmişti. Rahmi Yılmaz, Yurt Turizm Ltd. ile meclis üyesi olarak gösterilirken, Gürkan Kesim ise Kesimler Petrol Ürünleri Paz. Tic. Ltd. firması ile meclis üyesi adayı gösterilmişti.

RAHMİ YILMAZ’IN 10. GRUPTAN YETKİ BELGESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Mavi listenin başkan adayı olarak öne çıkan Rahmi Yılmaz’ın 5. Meslek Komitesinden meclis üyesi adayı olduğu gibi, 10. Meslek Komitesi’nden de yetki belgesi olduğu ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz hafta Trakya Flaş Haber’in belgeleriyle yayımladığı haberde Rahmi Yılmaz, 10. Meslek Komitesi’nden meclis üyesi adayı gösterilen Nail Yalçın temsil ettiği ilan edilen Mavi Liste’nin Meclis Üyesi listesinde Nail Yalçın Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.’den yetkili müdür olduğu ortaya çıkmıştı. Rahmi Yılmaz, seçimlerde 5. Gruptan meclis üyesi olamadığı halde, 10. Grubu Mavi Liste’nin kazanması halinde, bu guruptan meclis üyesi olabilecek.

ŞİMDİ DE ORTAĞI GÜRKAN KESİM ÇIKTI

Rahmi Yılmaz haberinin ardından Trakya Flaş Haber, seçime bir hafta kala Gürkan Kesim’in de yedekleme yaptığını ortaya çıkardı. Saray’dan seçimlere katılan ve Rahmi Yılmaz’ın ortağı olarak kamuoyunda bilinen Gürkan Kesim 5. Gruptan meclis üyesi adayı olarak gösterilmişti. Ancak Gürkan Kesim’in 2. Gruptan da kendi şirketinin seçime girdiği ortaya çıktı. Mavi listenin açıkladığı meclis üyeleri listesinde 2. Meslek Komitesi grubunda bulunan Seda Turhan’ın meclis üyesi adayı gösterildiği Gürfer Nonwovens Tesktil San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi olduğu ortaya çıktı. Gürkan Kesim, şayet 5. Gruptan meclis üyesi olamazsa, Mavi Liste’nin 2. Grubu kazanması halinde sahibi olduğu Gürfer Nonwovens Tesktil San. Ve Tic. Ltd. Şti sayesinde meclis üyesi olmuş olacak.

YILMAZ VE KESİM MECLİS ÜYESİ OLMUŞLARDI

2018’de yapılan Çerkezköy TSO seçimlerinde sadece iki gruptan meclis üyesi çıkarmayı başaran mavi listeden meclis üyesi hem Rahmi Yılmaz hem de Gürkan Kesim olmuştu. Rahmi Yılmaz, sigortacıların bulunduğu 10. Gruptan aday olmuş ancak kaybetmişti. 5. Gruptan aday gösterilen Gürkan Kesim ile birlikte Rahmi Yılmaz’ın başka bir şirketi kazanırken, Yılmaz bu grup üzerinden kendisini yetkili olarak göstererek, meclis üyesi olmuştu.

MECLİS ÜYESİ ADAYI MI BULAMIYORLAR, YEDEKLEME Mİ YAPIYORLAR

Mavi listeden Rahmi Yılmaz ve Gürkan Kesim gibi isimlerin birkaç şirketten yetkileri bulunarak, seçime girmeleri kafaları da karıştırıyor. Mavi listenin, meclis üyesi adayı bulamamakta mı zorluk çektiği yoksa geçen seçimdeki gibi iki eski ortağın meclis üyeliği şanslarını mı artırdığı, tartışma konusu oldu. Seçim öncesi mavi liste adaylarının, şanslarını yükselmeye yönelik çıkışları başka gruplarda olup olmayacağı da merak konusu.



Anahtar Kelimeler: LİSTE’ BOMBA

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?