MAHKEME HÜSEYİN GÜMÜŞ HAKKINDA DÜZENLENEN MÜFETTİŞ RAPORUNU ÇÜRÜTTÜ

MAHKEME HÜSEYİN GÜMÜŞ HAKKINDA DÜZENLENEN MÜFETTİŞ RAPORUNU ÇÜRÜTTÜ

Geçen sene ekim ayında müfettiş raporuyla görevden alınan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün, görevden alınma nedenleri mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Tekirdağ İdare Mahkemesi Çerkezköy eski Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e verilen tüm disiplin cezalarını iptal etti. Böylece geçen yıl ekim ayında Müfettiş raporuyla görevden alınan Milli Eğitim eski Müdürü Hüseyin Gümüş’ün, görevden alınma nedenleri ortadan kalkerken, müfettiş raporu da adeta çürüdü!

Geçen yıl ekim ayında Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişi tarafından düzenlenen rapor doğrultusunda görevden alınan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e bir de kamu zararından dava açılması yönünde yargı yolu açılmıştı. Milli Eğitim eski Müdürü Gümüş, önce İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde geçtiğimiz 12 Şubat’ta çıkan kararla kamu zararı suçlamasından kurtulmuştu, şimdi de müfettiş raporunda isnat edilen ve 7 disiplin cezası almasına neden olan suçlamalardan beraat etti. Tekirdağ İdare Mahkemesi’nden geçen hafta çıkan gerekçeli kararda dün Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tebliğ edildiği öğrenildi.

SENDİKA ŞİKAYETİ ÜZERİNE MÜFETTİŞ RAPORU HAZIRLANMIŞTI

Çerkezköy’ün önceki Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş hakkında Eğitim-BİR- Sen adlı sendikanın yaptığı şikayetle başlatılan soruşturma sonucunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, görevden alınmış ve 7 ceza teklif edilmişti. Öğretmen olarak görevlendirilmesi ve bir de hakkında kamu zararı nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkemeye giden eski Müdür Hüseyin Gümüş, önce İstanbul’da Bölge idare Mahkemesi’nde görülen davada, hakkındaki kamu zararı suçlamasından beraat etti. Mahkeme, kamu zararı yoktur yönünde karar verirken, Hüseyin Gümüş, bu kez aldığı 7 ceza ile ilgili mahkemeye gitti.

O MAHKEMEDE BİTTİ

Tekirdağ İdare Mahkemesi ; davacıya isnat edilen eylemlerin açıklanmadığı, davacıya hangi cezanın niçin verildiğinin açıklanmayarak, haksız ceza verilerek davacının adil yargılanma hakkının tamamen ihlal edildiği, davacının mes'ul olmadığı işlerden sorumlu tutulduğu, işlemi tesis edip etmeme hususunda karar vermeye yetkili merciin kendisi olmadığı halde sorumlu tutulduğu,  dava konusu disiplin cezasının verilmesine neden olan işlemleri nedeniyle davacının, kurumlarca belirlenen usul ve esaslara aykırı tutum ve davranışta bulunmak kapsamında bir eyleminin bulunmadığı anlaşıldığından, sübuta ermeyen filli sebebiyle davacının  cezalandırılmasında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır." yönünde karar verdi.

KARAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE DE TEBLİĞ EDİLDİ

Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin yukarıdaki gerekçelerle, Hüseyin Gümüş’e öngörülen bütün disiplin cezaların iptal ettiği karar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de tebliğ edildi. Tebliğin dün yapıldığı öğrenilen mahkeme kararı Hüseyin Gümüş'ün 7 disiplin cezasının tamamı kaldırılmış oldu. Bu süreçte 4. mahkemeyi de kazanan Hüseyin Gümüş,  

CEZALAR İPTAL EDİLDİ

Tekirdağ İdare Mahkemesi yapılan soruşturma raporuna yazdığı gerekçede "davacıyı ihaleye fesat karıştırmaktan suçlamışsınız.” denilirken, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı bu suçlamayı reddettiği, bu kez dosya ‘görevi kötüye kullanmak’ olarak devam ettiği ve böylece Kaymakamlık tarafından da soruşturma izni verildiği, İstanbul Bölge idare mahkemesi de ‘bu kararın bozulduğu’ hatırlatılarak, iddiaların tamamının sübut bulamadığından bahisle kişinin ‘adil yargılama hakkını ihlal’den cezaların iptaline karar verildi.