LİSE MEZUNLARINA USTALIK TELAFİ PROGRAMI BAŞLATILDI

LİSE MEZUNLARINA USTALIK TELAFİ PROGRAMI BAŞLATILDI

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Mesleki Eğitim Merkezi tarafından lise mezunlarına ustalık telafi programı başlatıldığını duyurdu.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, üyelerine yönelik, yaptığı duyuruda, Mesleki Eğitim Merkezi tarafından lise mezunlarına ustalık telafi programı başlatıldığını bildirdi. Başvurular hakkında bilgiler veren Zümbül, son başvuru tarihinin 30 Aralık 2022 olduğunu kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, yaptığı açıklamada, “En az lise mezunu olanlar için yaş şartı aranmaksızın ,usta öğretici belgesine sahip bir işveren yanında çalışıyorsa çalıştığı iş yerinde 27 haftayı doldurup yapılacak olan sınava katılarak başarılı olması dahilinde ustalık belgesini alabilecek.”dedi.

SON BAŞVURU 30 ARALIK  

Son başvuru tarihinin 30 Aralık 2022 olduğunu belirten Zümbül, açıklamasını şöyle tamamladı: “Öğrenci devlet tarafından asgari ücretin 1/2'sini alacak ve sigorta primleri devlet tarafından ödenecektir. Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri de asgari ücretin 1/2 'sı oranında devlet desteği alacaktır. Son başvuru tarihi 30 Aralık 2022’dir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen işçi ve işverenlerimiz mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapıp detaylı bilgi alabilir.”

 



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM